Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Spania visează la Germania

Ziarul de Vrancea
13 dec 2017 559 vizualizări

Jucătorii Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu vor pleca de la Anderlecht Bruxelles în această iarnă, a anunțat publicația La Dernière Heure. "Nicolae Stanciu caută o soluție rapidă pentru perioada de mercato din ianuarie

. Deși este dorit de Beșiktaș și mai multe cluburi din Golf (Al Hilal și Al-Wahda), el speră să atragă atenția cluburilor germane. El apreciază că stilul său de joc este pe placul celor din Bundesliga. Cum valoarea lui a scăzut de când a venit la Anderlecht, el va pleca doar sub formă de împrumut (cu opțiune de cumpărare)", scrie dhnet.be despre Stanciu. Belgienii notează că Alexandru Chipciu costă trei milioane de euro, dar poate fi împrumutat "în cazul unei oferte interesante". "Jucătorul de 28 de ani, care trece prin momente dificile după decesul tatălui său din cauza unui cancer de piele, ar vrea să evolueze mai mult", a notat sursa citată.

Goluri românești

Mijlocașul Gabriel Iancu a marcat un gol pentru formația Termalica Nieciecza în meciul câștigat, marți, pe teren propriu, în compania echipei Slask Wroclaw, în etapa a XX-a a campionatului Poloniei.  Iancu, integralist, a marcat în minutul 13, celălalt gol al echipei sale fiind reușit de Stefanik (‘20). Pentru Slask a marcat Piech (‘58). Gabriel Iancu, ultima dată la FC Viitorul, a semnat în septembrie un contract pe două sezoane cu gruparea poloneză Nieciecza. Îm vârstă de 23 de ani, Iancu a mai evoluat la Steaua și Karabukspor. De asemenea, Răzvan Marin a marcat pentru Standard Liège în meciul cu Oostende din Cupa Belgiei, fomația românului reușind calificarea în semifinalele competiției.  Răzvan Marin a marcat în minutul 47, el fiind înlocuit în minutul 88 cu Carlinhos. Pentru Standard au mai marcat Orlando Sa (‘33) și Emond (‘83). Golurile echipei Oostende au fost înscrise de Zivkovic (‘16) și Gano (‘90^2).

Codrea, antrenor la Ripensia

Antrenorul Paul Codrea a fost prezentat, ieri, la divizionara secundă Ripensia Timișoara. Fostul internațional consideră că a ajuns la un club prestigios și mărturisește că a primit mesaje de felicitare inclusiv de la fani din străinătate. Paul Fostul antrenor al echipei ACS Ghiroda, echipă din Liga a III-a nu vrrea să renunțe la niciun jucător din lotul actual. Ajuns la 36 de ani, Codrea a mai antrenat până acum ASU Poli Timișoara și ACS Ghiroda. Ca jucător, el a strâns 44 de selecții la echipa națională a României și a evoluat pentru Dinamo, Poli Timișoara, FC Argeș, Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena, Bari și Rapid.

 

Meci de caritate organizat de UEFA și ONU

Două echipe de fotbal antrenate de Didier Deschamps și Carlo Ancelotti se vor înfrunta, la 21 aprilie, la Geneva, într-un meci de caritate organizat de UEFA și ONU. Încasările acestui meci vor fi folosite pentru "finanțarea de proiecte umanitare și de dezvoltare la nivel internațional", au anunțat cele două instituții. Căpitanii celor două echipe vor fi brazilianul Ronaldinho și portughezul Luis Figo. De asemenea, fonduri vor fi strânse și în cadrul unui dineu și a unei licitații organizate cu ocazia acestui meci.

 

Premii în Serie A

Tehnicianul formației Atalanta Bergamo, Gian Piero Gasperini, a fost numit antrenorul anului în Italia, într-o ceremonie organizată de Gazzetta dello Sport, în cadrul căreia Gianluigi Buffon a fost desemnat personalitatea anului 2017. Numit în iunie 2016 la Atalanta, Gian Piero Gasperini, în vârstă de 59 de ani, a dus echipa din Bergamo în Liga Europa, unde a ajuns până în 16-imile competiției. Echipa anului a fost desemnată Juventus Torino, campioana Italiei și finalistă a Ligii Campionilor. Premiul pentru performanța sportivă a anului l-a primit Andrea Belotti, de la Torino, golgeterul Seriei A.

 

Promisiuni pentru Manschaft

Fotbaliștii reprezentativei Germaniei vor primi câte 350.000 de euro, dacă vor reuși să câștige Cupa Mondială din Rusia, din 2018. Jucătorii germani, campioni mondiali en-titre, vor primi cu câte 50.000 de euro mai mult ca în Brazilia. "Negocierile cu căpitanul Manuel Neuer și întreaga echipă au fost deschise și ușoare", a declarat secretarul general al federației germane (DFB), Friedrich Cuius. Nicio primă nu este prevăzută în caz de calificare în optimi. Pentru accedera în sferturi, recompensa pentru fiecare jucător va fi de 75.000 de euro, 125.000 de euro pentru semifinale, 150.000 pentru locul trei și 200.000 pentru un loc în finală. Germania va evolua la CM în grupa F, alături de Mexic, Suedia și Coreea de Sud


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.