Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sorți pentru trei echipe românești

Ziarul de Vrancea
24 nov 2021 670 vizualizări

Formația feminină de handbal CS Minaur Baia Mare va evolua în Grupa B a EHF European League, alături de deținătoarea trofeului, Les Neptunes de Nantes din Franța

, într-o grupă din care mai fac parte Zaglebie Lublin (Polonia) și Bietigheim (Germania). Măgura Cisnădie va evolua în grupa C, cu Lada Togliati (Rusia), Măgura Cisnădie, Herning-Ikast (Danemarca), Storhamar (Norvegia), iar SCM Râmnicu Vâlcea în grupa D cu Viborg (Danemarca), Vacsi (Ungaria) și Chambray Touraine (Franța).

Volei Blaj, în optimi

CSM Volei Alba Blaj a reușit să acceadă fără emoții în optimile de finală ale Cupei CEV la volei feminin, după ce a dispus de echipa maghiară Vasas Obuda Budapesta, cu scorul de 3-0 (25-19, 25-18, 25-21), la Sibiu, în manșa secundă a șaisprezecimilor de finală. După 3-1 la Budapesta, vicecampioana României s-a impus și acasă, într-o oră și 15 minute. CSM Volei Alba Blaj va juca în optimi contra echipei elene PAOK Salonic, primul meci fiind programat în deplasare.

Pogacar, ciclistul anului

Rutierul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), în vârstă de 23 de ani, dublu câștigător al Turului Franței, a fost distins cu premiul „Bicicleta de Aur”, pentru cel mai bun ciclist din 2021. Pogacar, câștigător în acest sezon al Turului Franței, al cursei Liege-Bastogne-Liege, al Turului Lombardiei și al cursei Tirreno-Adriatico, numărul unu în clasamentul mondial UCI, a fost ales de revista Velo D'Or drept cel mai bun competitor, înaintea compatriotului său, Primoz Roglic, câștigătorul de anul trecut al trofeului, și a belgianului Wout van Aert.

Ragnick, interimar la United

Germanul Ralf Rangnick, în vârstă de 63 de ani, a ajuns la un acord cu Manchester United pentru a deveni antrenor principal interimar al echipei engleze. Înțelegerea depinde de Lokomotiv Moscova, actualul club al tehnicianului, însă United consideră că nu va exista vreo problemă, menționează sursa citată. Rangnick și-a dat acordul pentru un contract pe șase luni, valabil până la sfârșitul lunii mai. Apoi, el va mai rămâne doi ani consultant la club. Manchester United a rămas fără antrenor duminică dimineață, când Ole Gunnar Solskjaer a fost demis. La gruparea Lokomotiv Moscova, Rangnick face parte din staful administrativ.

Umor în stil elvețian

Elveția, calificată la Cupa Mondială și datorită rezultatului de 0-0 din meciul Irlanda de Nord – Italia, din ultima etapă a grupelor preliminare europene, le-a trimis nord-irlandezilor 9,3 kilograme de ciocolată. Cele 9,3 kilograme de ciocolată reprezintă dele 93 de minute de rezistență a Irlandei de Nord în fața Italiei, la partida din 15 noiembrie. Într-un filmuleț postat pe contul oficial al naționalei Elveției, selecționerul Murat Yakin poate fi văzut fredonând melodia „Sweet Caroline” a lui Neil Diamond în timp ce pregătește ciocolata pentru a fi trimisă la federația nord-irlandeză.

Emile Heskey s-a dus la fete

Fostul internațional englez Emile Heskey a preluat, joi, conducerea tehnică a echipei feminine a clubului Leicester City. Heskey îi succede lui Jonathan Morgan, cu care echipa a promovat în prima ligă din Anglia. El ocupă temporar funcția de antrenor principal, în mod normal fiind șeful departamentului de dezvoltare a fotbalui feminin din club, post pe care îl ocupă din luna octombrie. În prezent, Leicester ocupă ultima poziție în clasamentul campionatului feminin. Emile Heskey a jucat în 62 de meciuri pentru naționala Angliei în perioada 1999-2010. El are acum 43 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.