Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sorți pentru hanbalistele române

Ziarul de Vrancea
22 oct 2018 397 vizualizări

Echipa feminină de handbal SCM Craiova, deținătoarea en-titre a Cupei EHF, se va lupta pentru un loc în grupele competiției cu Borussia Dortmund, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc ieri.

În turul anterior, Borussia a eliminat o altă echipă românească, HC Zalău. Cele două partide, tur-retur, se vor desfășura la 10/11 noiembrie, în Germania, respectiv la 17/18 noiembrie. În aceeași fază, turul al treilea al Cupei EHF, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni, primul meci în deplasare, pe Herning-Ikast Handbold din Danemarca, iar Magura Cisnadie va evolua, de asemenea în deplasare prima manșă, cu Zvezda Zvenigorod din Rusia Cele 12 câștigătoare ale întâlnirilor din turul al treilea se vor califica în grupele competiției, alături de patru formații din Liga Campionilor, ultimele clasate în cele patru grupe.

Bucur, aproape de medalie la lupte

George Bucur este primul sportiv din delegația României care a intrat în lupta pentru medalii la Campionatele Mondiale de lupte de la Budapesta, programate în perioada 20-28 octombrie.  Sportivul român s-a clasat pe locul 5 în cadrul categoriei 65 kilograme, sitlul liber, după ce a pierdut în finala mică în fața rusului Ahmed Ciakaev, scor 4-9. Sportivul antrenat de Anatolie Guidea a obținut cea mai bună performanță personală la o ediție de Campionat Mondial. După ce a pierdut în primul tur în fața viitorului campion mondial, japonezul Takuto Otoguro, George Bucur a intrat în recalificări. În această fază, reprezentantul României l-a învins pe Vasîl Șuptar (Ucraina) cu 8-2 și pe Andrei Prepeliță (R. Moldova) cu 3-2, dar a cedat apoi în meciul pentru medalia de bronz în fața lui Ciakaev.

Gâlcă, solicitat în “Segunda”

Costel Gâlcă (46 de ani) e aproape de revenirea în fotbal. Potrivit presei spaniole, fostul antrenor de la FCSB se află pe lista lui Gimnastic de Tarragona, o echipă din al doilea eșalon al fotbalului iberic. Tarragona e amenințată cu retrogradarea în liga a treia, iar șefii nu au mai pierdut timpul și i-au făcut bagajele lui Jose Antoni Gordillo, antrenorul care a dus echipa într-o situație foarte proastă. Acum, planul lor este să redreseze formația cât mai repede, iar în acest sens s-au gândit la un prim nume: Costel Gâlcă. Potrivit informațiilor oferite de jurnaliștii de la sport.es, românul e primul pe lista pe care se mai află Enrique Martin și fostul antrenor al echipei Dinamo, Esteban Vigo, dar cei doi vor fi luați în calcul doar dacă fostul mijlocaș va declina propunerea.

De două ori insucces

FC Viitorul a fost învinsă, ieri în deplasare, cu scorul de 0-2 (0-1), de echipa croată Dinamo Zagreb, în manșa a doua a turului I a Youth League, fiind eliminată din competiție. Golurile au fost marcate de Marius Leca ('28 - autogol) și Marijo Cuze (‘'82). Echipa under 19 a FC Viitorul a fost învinsă și în prima manșă, disputată pe teren propriu, la 2 octombrie, cu scorul de 0-1. Cuze a înscris și în meciul tur, în minutul 37. Antrenorul Gheorghe Hagi a decis ca la acest meci retur să nu mai folosească jucători de la prima echipă.

De zece ori, Arsenal

Formația Arsenal Londra a învins,  pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Leicester City, în etapa a IX-a a campionatului Angliei, obținând a zecea victorie consecutivă în toate competițiile.  Aubameyang a marcat de două ori, în minutele 63 și 66, celălalt gol fiind reușit de Özil, în minutul 45. Leicester a punctat prin autogolul lui Bellerin, în minutul 31. În clasament, Arsenal este pe locul IV, cu 21 de puncte, iar Leicester pe XI, cu 12 puncte.

Rivalii preferați ai lui Buffon

Gigi Buffon (40 de ani) și-a spus părerea despre cei mai buni portari ai momentului și i-a menționat pe preferații săi. Manuel Neuer, de la Bayern Munchen, este primul în top, urmat de David de Gea, de Manchester United, și Jan Oblak, de la Atletico Madrid. Buffon a fost invitat la o emisiune din Franța, în cadrul căreia a vorbit de percepția sa asupra echipei PSG, dar și despre potențialul portarilor care îi pot călca pe urme și pot avea o carieră încununată de succes, așa cum a fost a lui. ” Voi spune: Neuer, desigur, De Gea și Oblak...dar sunt mai mulți, Courtois, Navas... trăim într-o eră în care sunt portari buni”, i-a răspuns Buffon realizatorului emisiunii Canal Foot Club din Franța.

Au încurcat imnurile coreene

Organizatorii indonezieni au pus imnul Coreei de Nord în locul celui sud-coreean, înaintea meciului pe care echipa națională "under 19" a satului coreean sudic urma să-l dispute, ieri, la Jakarta, cu reprezentativa similară a Iordaniei. Meciul conta penru faza preliminară a Campionatului Asiei "sub 19 ani". Jucătorii sud-coreeni s-au aliniat la centrul terenului, au dus mâna la inimă și au așteptat intonarea imnului țării lor. Însă de la difuzoarele stadionului a răsunat imnul vecinului nord-coreean. Staful sud-coreean a început să protesteze, iar organziatorii au oprit imnul și au corectat în scurt timp eroarea comisă. Însă delegația sud-coreeană a depus, ieri, un protest oficial la Confederația Asiatică de Fotbal (AFC).  Organizatorii și-au cerut iertare, precizând în același timp că eroarea i-a aparținut operatorului stației de amplificare a stadionului, care a încurcat fișierele cu imnurile.

Parma a fost răscumpărată

Un grup de investitori italieni intitulat Nuova Inizio a răscumpărat o parte dintre acțiunile clubului Parma, deținte de omul de afaceri chinez Jiang Lizhang, prin compania Desports, și a devenit acționar majoritar al grupării. Nuova Inizio, din care fac parte, printre alții, Paolo Pizzarotti, președintele comaniei de construcții cu același nume, și Guido Barilla, președintele cunoscutei firme producătoare de paste, deține acum 60 la sută din acțiunile clubului, în creștere de la 30 la sută, proporția deținută anterior. Desports, companie de marketing sportiv și drepturi de imagine, care mai deținte clubul Granada din Spania și gruparea chineză Chongqing Dangdai Lifan FC, a rămas acționar, cu 30 la sută, iar Parma Partecipazioni Calcistiche, formată dintr-un grup de suporteri, are 10 la sută. Jiang Lizhang, care a devenit majoritar în noiembrie 2017, nu va mai fi președinte, noul acționar majoritar urmând să stabilească un alt conducător al clubului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.