Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sorți în Cupa României

Ziarul de Vrancea
15 feb 2021 686 vizualizări

Chindia - CS Universitatea Craiova și Dunărea Călărași - Dinamo sunt două dintre meciurile din sferturile de finală ale Cupei României, stabilite, ieri în urma tragerii la sorți de la Casa Fotbalului. Celelalte două sferturi sunt Petrolul – Astra Giurgiu și „U” Cluj – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă. Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în 3 martie cu începere de la ora 14. 30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

CSM a cumpărat două „vipere”

Clubul Sportiv Municipal București anunță că a ajuns la o înțelegere cu jucătoarele Malin Larsen Aune (extremă dreaptă, 25 de ani) și Emilie Hegh Arntzen (inter stânga, 24 de ani, legitimate în prezent la echipa feminină de handbal Vipers Kristiansand. Cele două, care vor evolua din sezonul viitor la CSM București, au semnat contracte valabile pentru pentru următorii doi ani. Aune este dublă campioană europeană cu naționala Norvegieim iar Arntzen este triplă campioană europeană și a participat cu echipa Norvegiei la JO de la Rio. Acestea sunt primele transferuri pentru sezonul viitor pe care le-a anunțat CSM București, care în vară se va despărți de mai multe jucătoare, fiind confirmate plecările unora dintre ele, precum Crina Pintea (Györ), Dragana Cvijic (Krim) sau Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica) etc.

Careul lui Keșeru

Claudiu Keșeru a marcat patru goluri pentru Ludogoreț în meciul cu Etar, scor 6-0, din etapa a XVII-a a campionatului Bulgariei. Keșeru a marcat în minutele 6, 36, 41 și 52. Pentru Ludogoreț au punctat și Kraciunov ('39 -autogol) și Oliveira-Souza ('90Â2). Atacantul a fost titular și a evoluat până în minutul 56. În clasament, Ludogoreț este lider, cu 42 de puncte, iar Etar este pe ultimul loc, cu 11 puncte.

Camara s-a dus la „dușmani”

Mijlocașul spaniol Juan Camara, care în prima parte a campionatului a evoluat la Dinamo, a semnat un contract cu CS Universitatea Craiova. Format la Academia de juniori a clubului Villarreal, Juan Camara, 27 de ani, a evoluat în carieră pentru Villarreal C, Villarreal B, Barcelona B, Barcelona, Girona și Reus (toate din Spania), Miedz Legnica și Jagiellonia Białystok (ambele din Polonia). El a fost împrumutat de Jagiellonia la Dinamo, vara trecută, dar a părăsit în această iarnă clubul „alb-roșu” din cauza problemelor financiare ale grupării.

Rușii nu ne sperie la polo

Naționala de polo a României a terminat la egalitate, scor 9-9 (3-1, 1-2, 2-4, 3-2), al doilea meci din cadrul turneului preolimpic de la Rotterdam, disputat, luni, cu Rusia. Pentru tricolori au marcat Cosmin Radu (2), Tudor-Andrei Fulea (2), Vlad Georgescu (2), Vlad Dragomirescu, Albert Alexandru Vătrai și Victor-Andrei Antipa. În primul meci din Grupa B, România a fost învinsă, duminică, de vicecampioana olimpică din 2016, Croația, scor 6-16. Alte rezultate din grupa B: Rusia-Franța 13-12; Olanda-Germania 11-10; Franța – Germania 13-12; Echipa României va juca astăzi contra Olandei

FC Hermannstadt mai cumpără

Mijlocașul francez Billal Sebaihi a semnat un contract pentru o perioadă de un an și jumătate cu FC Hermannstadt și va purta tricoul cu numărul 30, a anunțat gruparea sibiană. Billal Sebaihi este un mijlocaș de picior stâng, cu dublă cetățenie (franceză și algeriană), în vârstă de 28 de ani. El mai poate evolua și pe postul de mijlocaș stânga/dreapta sau mijlocaș central-ofensiv. Jucătorul are în CV mai multe sezoane în care a evoluat pentru echipe din Franța, Algeria, Portugalia, Turcia sau Kazakhstan (Saint-Etienne B, CS Constantine, USM El Harrach, Beira-Mar, Estoril Praia, Tondela, Manisaspor, Boluspor, Kaspi Aktau). În sezonul precedent, Billal Sebaihi a jucat 18 partide pentru echipa de primă ligă din Kazakhstan Kaspi Aktau, pentru care a înscris de 4 ori și a oferit 4 pase decisive.

Alonso s-a externat

Spaniolul Fernando Alonso, care a suferit un accident în Elveția, joi, în timp ce se deplasa cu bicicleta, a fost externat, după ce a fost nevoit să stea două zile în spital. El a fost operat cu succes la maxilarul superior vineri și luni a părăsit spitalul din Berna având pansată partea inferioară a feței. Potrivit echipei de Formula 1 Alpine, Alonso își va putea relua rapid antrenamentele și accidentul nu va avea impact asupra pregătirii pentru sezonul 2021.

Murray nu mai rezistă nici în challengere

Tenismenul britanic Andy Murray, locul 125 ATP și cap de serie numărul 1, a pierdut, , finala turneului challenger de la Biella (Italia), competiție cu premii totale de 48.000 de euro. Muray a fost învins, în ultimul act, cu scorul de 2-6, 4-6 de ucraineanul Ilia Marcenko (212). Murray nu a putut participa la Australian Open pentru că s-a infectat cu noul coronavirus, cu puțin timp înainte de a face deplasarea la Melbourne. Britanicul de 33 de ani fost, lider ATP, a primit în ultimul moment un wild card la turneul challenger de la Biella.

„Ia laba de pe Messi!”

 Președintele grupării Paris Saint-Germain, Nasser al-Khelaïfi, a fost huiduit, ieri, la sosirea la Barcelona, unde fanii catalani i-au cerut să-l lase în pace pe Lionel Messi. „Hoțule, lasă-l în pace pe Messi”, „Fiu de târfă”, i-au scandat fanii lui Nasser al-Khelaïfi, sosit la Barcelona pentru meciul din turul optimilor Ligii Campionilor. Protestele fanilor au apărut după ce PSG a încercat în repetate rânduri să-l achiziționeze pe Messi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.