Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sorți în Cupa României

Ziarul de Vrancea
10 oct 2017 517 vizualizări

Astăzi la Casa Fotbalului, are loc tragerea la sorți pentru șaisprezecimile Cupei României.

În această fază vor intra în competiție și cele 14 echipe din Liga 1, care vor face parte din urna A. În una B vor intra 12 cluburi din Liga a II-a și șase din liga a treia, calificate din fazele anterioare. La tragerea la sorți, vor participa următoarele echipe: Viitorul, FCSB, Dinamo, CSU Craiova, CSM Poli Iași, Sepsi Sfântu Gheorghe , Juventus București, Gaz Metan Mediaș, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, ACS Poli Timișoara, CFR Cluj, FC Botoșani, FC Voluntari (urna A), ASA Târgu Mureș, CS Mioveni, CS Afumați, Dacia Unirea Brăila, UTA, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni, ASU Poli Timișoara, FC Argeș, AFC Hermannstadt, Metaloglobus București, știința Miroslava, CSM  Reșița, Sănătatea Cluj, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, “U Cluj”, Petrolul Ploiești. Partidele vor avea loc la o dată ce va fi stabilită astăzi, duelurile urmând să aibă loc pe terenul echipei de categorie inferioară. 

Chivu, cursant la Coverciano

Fostul internațional Cristian Chivu a început cursurile școlii de antrenori de la Coverciano, unde are colegi celebri, ca Marco Amelia, Mauro Camoranesi, Morgan De Sanctis sau Luca Toni. Chivu, 36 de ani, și colegii lui, între care se numără trei campioni mondiali, fac parte dintr-o grupă de foști fotbaliști, care au fost admiși datorită faptului că au jucat cel puțin șapte sezoane în Serie A și au evoluat în peste 180 de meciuri în acest campionat. Ei vor efectua 210 ore de  cursuri și vor primi la absolvire atât licența UEFA B, cât și cea UEFA A. După ce obțin licența A, noii antrenori pot pregăti echipe din Serie C sau pot fi secunzi la formații din Serie B și Serie A. Chivu, care acum este și observator tehnic al UEFA, a jucat la AS Roma, între 2003 și 2007, și la Inter Milano, între 2007 și 2014, strângând 200 de prezențe în prima ligă italiană.

Simona, între două Caroline

Liderul mondial Simona Halep a fost nominalizată de WTA la titlul de jucătoarea lunii septembrie, alături de sportiva franceză Caroline Garcia și de daneza Caroline Wozniacki. Halep a devenit pentru prima dată lider al clasamentului WTA, în urma calificării în finala China Open. Garcia a câștigat turneele de la Wuhan și Beijing, iar Wozniacki a câștigat Toray Pan Pacific Open, de la Tokyo. Fanii pot vota jucătoarea lunii pe site-ul oficial al WTA, wtatennis.com, până mâine.  iar câștigătoarea sondajului va fi anunțată vineri.

Chipciu, indisponibil la Anderlecht

Mijlocașul Alexandru Chipciu s-a întors la echipa lui de club, Anderlecht Bruxelles, cu probleme de sănătate, după convocarea la naționala României și este incert pentru primul meci al antrenorului Hein Vanhaezebrouck pe banca tehnică a campioanei Belgiei. Chipciu a suferit o accidentare la spate, în meciul cu Kazahstan, din preliminariile Cupei Mondiale. Internaționalul român, care nu a jucat și în Danemarca, fiind suspendat, a urmat un tratament cu infiltrații, dar durerile nu au dispărut. Astfel, el, dar și Massimo Bruno, accidentat la gleznă, ar putea rata debutul lui Vanhaezebrouck la Anderlecht, în partida de vineri, din deplasare, cu Mechelen, din etapa a X-a a campionatului belgian.

Stoicikov nu mai e consul onorific

Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a anunțat că îi retrage lui Hristo Stoicikov titlul de consul onorific în Spania, deoarece fostul fotbalist susține Catalonia. Stoicikov, fost jucător la FC Barcelona, în vârstă de 51 de ani, era consul onorific din 2011. "Îndeplinirea misiunii sale de consul onorific este compromisă pe viitor, deoarece declarațiile sale au făcut dificilă comunicarea cu autoritățile spaniole oficiale", a anunțat Ministerul. Fostul jucător de la FC Barcelona, din perioada 1990 - 1998, a declarat că susține independența Cataloniei. "Nu mă interesează Spania, pentru mine contează oamenii din Catalonia", a spus el săptămâna trecută.

 

 

 

Ana Bogdan a semnat cu Steaua

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 115 în clasamentul mondial, a semnat un contract cu CSA Steaua București, a anunțat clubul stelist. "Ana Bogdan este componentă a echipei naționale de Cupa FED a României, iar principalul său obiectiv după legitimarea la Steaua este calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Jucătoare care abordează atât proba de simplu, cât și pe cea de dublu a avut un progres constant în ierarhiile tenisului mondial", a anunțat CSA Steaua. Durata contractului semnat de Ana Bogdan cu Steaua București este de trei ani.

 

Nord-coreenii, nedoriți în Australia

Guvernul australian a decis să interzică intrarea pe teritoriului său a unei echipe nord-coreene așteptată în cadrul Campionatului de fotbal al Asiei Under-19, pentru a protesta împotriva programului nuclear al regimului din Pyongyang, ''Primirea acestei echipe ar fi în contradicție cu opoziția fermă pe care noi am manifestat-o în privința programului ilegal de dezvoltare nucleară al Coreei de Nord'', a explicat ministrul australian al Afacerilor externe, Julie Bishop, într-un comunicat transmis televiziunii SBS. ''Aceasta ar fi de asemenea incompatibilă cu intensificarea presiunilor diplomatice și economice pe care vrem să le exercităm asupra Coreei de Nord,  pentru a ol obliga să respecte rezoluțiile ONU'', a indicat SBS, preluând afirmațiile ministrului australian.  Echipa nord-coreeană, care urma să ajungă în Australia în noiembrie, figurează într-o grupă cu Australia, Hong Kong și Insulele Mariane de nord.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.