Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sorana și Irina la Korea Open

Ziarul de Vrancea
16 sep 2017 870 vizualizări

Sorana Cîrstea (51 WTA) și Irina Begu (54 WTA), sunt cap de serie nr. 4, respectiv 5 la Korea Open, turneu cu premii în valoare de 250.000 de dolari, care va începe luni. Cîrstea va evolua  în primul tur cu japoneza Misa Eguchi (494), în timp ce Begu va întâlni o jucătoare venită din calificări.

La Seul, favorita principală este letona Jelena Ostapenko, locul 10 WTA. Olandeza Kiki Bertens, locul 29 WTA, este cap de serie numărul 2, iar Krystina Pliskova din Cehia, locul 44 WTA, este a treia favorită.

Dublă victorie pentru Mihaela Buzărnescu

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (29 de ani, 1287 WTA) a câștigat turneul ITF de la Biarritz (Franța), dotat cu premii totale de 80.000 de dolari, la simplu și la dublu, împreună cu Irina Bara. La simplu, Buzărnescu, a doua favorită, a dispus cu 6-4, 6-3 de italianca Martina Trevisan (146 WTA), cap de serie numărul patru, în penultimul act, după o oră și 44 de minute.  În finală, Mihaela a învins-o cu 6-4, 6-3 pe austriaca de 38 de ani, Patty Schnyder (199 WTA). La dublu, Buzărnescu și Bara au câștigat finala cu 6-3, 6-1 cu perechea Cristina Bucsa (Spania)/Isabelle Wallace (Australia).  

Handbalul românesc în doliu

Antrenorul Lascăr Pană, care a condus Minaur Baia Mare peste 25 de ani și a fost și antrenor al naționalei, a decedat, duminică, la doar trei zile după ce a împlinit 83 de ani. Lascăr Pană a fost internat la spital de două săptămâni, în urma recidivei unui  accident vascular cerebral.  Născut la Constanța, Lascăr Pană a început handbalul la 22 de ani, iar din 1970 s-a ocupat de Minaur Baia Mare, timp de peste 25 de ani. Cu Minaur a câștigat campionatul de trei ori (1998, 1999, 2005), dar și Cupa IHF (1985 și 1988). La nivelul echipei naționale a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 1980, conducând reprezentativa și la Mondialele din 1982 și 1986.

Câștigătoarea a retrogradat

O mare surpriză s-a înregistrat, la Astana, deținătoarea trofeului, Argentina fiind învinsă de selecționata Kazahstanului cu 1-3, punctul victorios al gazdelor fiind reușit de Mihail Kukușkin, care l-a învins duminică în trei seturi, 6-4, 6-4, 7-6 pe argentinianul Diego Schwartzman. În urma acestui rezultat, Argentina a devenit a treia echipă care retrogradează în divizia secundă în anul următor câștigării "Salatierei de argint", după Franța (1997) și Suedia (1999).

Victorie mică, necaz mare

Formația FC Barcelona a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Getafe, scor 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0, în etapa a patra a campionatului Spaniei. Pentru Getafe a marcat Shibasaki (‘39), iar pentru FC Barcelona au punctat Denis Suarez (’62) și Paulinho (‘84). În timpul acestei partide, noua achiziție, Ousmane Dembélé, a suferit o ruptură de tendon femural de la coapsa stângă și  va fi indisponibil cel puțin trei luni și jumătate. Jucătorul cumpărat de Barcelona de la Borussia Dortmund va fi supus unei intervenții chirurgicale în Finlanda, săptămâna viitoare.

Koller, precum Daum

Selecționerul Marcel Koller va părăsi naționala Austriei la finalul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, a anunțat Federația Austriacă de Fotbal, care nu i-a prelungit contractul. Tehnicianul elvețian va pleca în decembrie, când îi expiră înțelegerea cu forul de la Viena. Sub conducerea lui Koller, Austria a obținut nouă puncte în opt meciuri, la fel ca România, care l-a demis în această săptămână pe Christoph Daum. Din grupa austriecilor mai fac parte Serbia, Țara Galilor, Irlanda, Georgia și Republica Moldova. Naționala austriacă este pe locul 4 în grupă și are șanse infime de a ajunge la baraj.  Marcel Koller, 56 de ani, era în fiuncție din 2011, când a preluat echipa de pe locul 72 în clasamentul FIFA. El a dus-o în Top 10 și la turneul final al Campionatului European din 2016. Dar de la această competiție, la care nu a trecut de faza grupelor, Austria a începud din nou să coboare în clasamentul FIFA, ajungând acum pe locul 57.

Jocker medical la Carcassone

Clubul francez US Carcassonne a anunțat angajarea internaționalului român de origine sud-africană Johannes Van Heerden în calitate de jocker medical, după accidentarea altui român, Alin Coste. Van Heerden, în vârstă de 31 de ani, care poate evolua atât în linia a doua, cât și a treia, joacă la CSM Știința Baia Mare și se va alătura echipei din Pro D2 la finalul acestei luni. Johannes Van Heerden a venit în România în 2012, este eligibill pentru naționala română din 2015, a jucat la Cupa Mondială din 2015 și a strâns deja 23 de selecții cu selecționata “stejarilor”. Carcassone este pe locul 15, penultimul, în liga a doua profesionistă din Franța. în lotul formației este și pilierul Andrei Ursache.

Zicu se alege cu un proces

Fundașul Douglas Maicon a anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe fostul fotbalist Ianis Zicu, după ce românul a afirmat că brazilianul venea beat la antrenamente, pe vremea când evolua la Inter Milano.  Ianis Zicu a declarat, joi, la Digi Sport, că antrenorul José Mourinho a mutat antrenamentul din zilele de luni, seara în loc de dimineață, pentru că Maicon venea mereu băut. Aceste afirmații au fost preluate de presa internațională. În vârstă de 36 de ani, Maicon, acum la Avai, în țara sa natală, a evoluat la Inter Milano între 2006 și 2012. La rândul său, Zicu a fost legitimat la Internazionale între 2004 și 2007. Mourinho a antrenat formația Italiană între 2008 și 2010. în sezonul 2009/2010, Inter a câștigat Liga Campionilor


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.