Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Soarta Euro2020 se discută marți

Ziarul de Vrancea
11 mar 2020 632 vizualizări

UEFA a anunțat, ieri că în contextul problemelor cauzate în Europa de coronavirus a programat marți, 17 martie, videoconferințe cu toți cei implicați, în care să se discute despre reacția fotbalului la pandemie și situația tuturor competițiilor interne și continentale, inclusiv despre Euro-2020.

Conform unui scenariu avansat de cotidianul parizian L’Equipe, UEFA ar urma să anunțe suspendarea Ligii Campionilor și Ligii Europa și amânarea Campionatului European pentru 2021. “Ideea este ca Liga Campionilor și Liga Europa să se poată termina fără să fie blocate de datele Euro-2020 (12 iunie – 12 iulie)”, scrie jurnalul francez. Pentru amânarea Campionatului European cu un an, va trebui să se negocieze cu FIFA, care în vara anului 2021 are în plan un Campionat Mondial al Cluburilor.

Un islandez în carantină

Clubul italian Padova a anunțat, miercuri, că fotbalistul Emil Hallfredsson s-a prezentat la naționala Islandei pentru meciul cu România, din barajul pentru Euro-2020. “La solicitarea federației islandeze, având în vedere pauza din competițiile din Italia, fotbalistul a ajuns astăzi în Islanda și după cum prevede regulamentul UEFA va rămâne în carantină preventiv 14 zile, în vederea primului meci din play-off-ul pentru Euro-2020”, se arată pe site-ul grupării italiene. La rveenirea în Italia, jucătorul va fi văzut înainte de staful medical, iar apoi se va alătura colegilor săi. Naționala Islandei va întâlni România, în data de 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavík, în play-off-ul Euro-2020.

Gaviria, testat pozitiv

Ciclistul columbian Fernando Gaviria a anunțat, ieri că a fost testat pozitiv cu Covid-19, dar a precizat că se simte bine și este izolat pentru a nu infecta alte persoane. “Știu că au fost multe zvonuri cu privire la starea mea. Am fost testat pentru depistarea coronavirusului și rezultatul a fost pozitiv. Dar mă simt bine. Sunt aici pentru a evita să infectez alte persoane”, a spus Gaviria într-un filmuleț postat pe Instagram. Gaviria (Team UAE), în vârstă de 25 de ani, a fost testat în timpul Turului Emiratelor Arabe Unite, competiție care s-a oprit după cinci etape, la 27 februarie, din cauza coronavirusului. Gaviria este al doilea ciclist despre care se știe că s-a infectat la Turul Emiratelor Arabe Unite, după rusul Dmitri Strahov (Gazprom-RusVelo). În prezent, Fernando Gaviria este într-un spital din Abu Dhabi

Amânare la rugby

Meciul România – Belgia din ultima etapă a Rugby Europe 2020, programat sâmbătă, la Botoșani a fost amânat, informează Federația Română de Rugby. În contextul actual, conform restricțiilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID 19 si în urma consultărilor cu cele două federații, cea română si cea belgiană, Rugby Europe a decis amânarea meciului pentru o dată ce va fi stabilită ulterior. Federația Romana de Rugby anunțase, joi, că meciul România – Belgia s-ar fi jucat fără spectatori.

S-a suspendat și NBA

NBA a anunțat suspendarea sezonului, după ce baschetbalistul francez al echipei Utah Jazz, Rudy Gobert, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Gobert nu se simțea bine, dar considera că poate să evolueze în meciul cu Oklahoma City Thunder. Chesapeake Energy Arena din Oklahoma City era deja plină când a început să circule zvonul despre boala jucătorului și meciul nu a început la timp. După o oră și jumătate, informația despre Gober a fost făcută publică și baschetbaliștii celor două echipe au fost trimiși la vestiare. Ei fost testați pentru coronavirus și vor trebui să stea în carantină. După o conferință telefonică între NBA și cele 30 de francize din campionat, sezonul a fost suspendat pe teremen nelimitat.

Doar zece atleți ruși la JO

World Athletics (WA) a anunțat joi că Federația rusă de atletism (RUSAF) a fost amendată cu suma de 10 milioane dolari pentru încălcarea regulilor anti-doping, în timp ce Consiliul WA a limitat la zece numărul atleților ruși eligibili pentru a participa sub steag neutru JO 2020 de la Tokyo, relatează Reuters. Federația rusă de atletism a fost suspendată în 2015 după ce un raport comandat de Agenția mondială antidoping (WADA) a dezvăluit un sistem de dopaj în masă la sportivii din această țară. Rusia trebuie să plătească jumătate din amendă până la 1 iulie 2020, iar dacă nu se va conforma nu va mai primi nicio cotă de atleți pentru Tokyo.

Restul de amendă, de 5 milioane dolari, se suspendă pe o perioadă de doi ani, dar ea se va activa dacă în această perioadă RUSAF comite o nouă infracțiune în materie de reguli antidoping sau nu face progrese semnificative în ceea ce privește respectarea condițiilor de reintegrare în WA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.