Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Simona rămâne în Europa

Ziarul de Vrancea
15 aug 2020 885 vizualizări

Simona Halep, locul 2 WTA, a anunțat, ieri, că nu va participa la US Ope Halep, care a câștigat duminică, turneul de la Praga, primul la care a participat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, se alătură altor jucătoare cunsocute care au declinat participarea la openul american

Trei dintre cele patru semifinaliste ale ediției din 2019 au decis să nu joace la US Open, elvețianca Belina Bencic, locul 8 WTA, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 6 WTA, campioana en titre, și ucraineanca Elena Svitolina, locul 5 WTA.Numărul unu mondial Ashleigh Barty, olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA, și rusoaica Svetlana Kuznețova, locul 32 WTA, câștigătoarea US Open din 2004, au făcut aceeași alegere din cauza riscurilor pentru sănătate legate de pandemia de coronavirus.

Spaniolii merg tot cu SMURD

Antrenorul principal Gheorghe Mulțescu a semnat, luni, la sediul clubului, noul contract cu Dinamo București. Semnarea noului contract a avut loc în prezența directorului sportiv Rufo Collado. Duminică, directorul sportiv al FC Dinamo, Rufo Collado, a declarat că a ajuns la un acord cu Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar pentru prelungirea contractelor. Totodată, noul acționar majoritar al clubului Dinamo București anunță că meciurile echipei vor fi programate pe Arena Națională, în sezonul competițional 2020-2021

Înlocuitor pentru Setien

Președintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a confirmat pentru postul de radio Cadena Cope demiterea antrenorului Quique Setien, după rezultatul rușinos, scor 2-8, din meciul cu Bayern München, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor..Setien a preluat echipa, la 14 ianuarie, într-un moment în care era angrenată pe trei fronturi, cu șanse intacte la toate trofeele, La Liga, Cupa Spaniei și Liga Campionilor, dar nu a câștigat niciunul. Quique Setien va fi înlocuit de olandezul Ronald Koeman, care se află deja la Barcelona, precizează Marca.

Sevilla, prima finalistă

FC Sevilla s-a calificat pentru a șasea oară în finala Ligii Europa, după ce a învins, duminică, la Köln, cu scorul de 2-1 (1-1), formația Manchester United, în semifinale. Echipa andaluză a câștigat precedentele cinci finale ale Ligii Europa/Cupei UEFA în care a evoluat, în sezoanele 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16. Au marcat: Bruno Fernandes ('9-penalty) / Suso ('26,) De Jong ('78.). În cealaltă semifinală s-au întâlnit, ieri, la Düsseldorf, echipele Inter Milano și Șahtar Donețk. Finala va avea loc, vineri, la Köln.

Transferuri în L1

CFR: Debeljuh (Hermannstadt)

UTA: Albu (Clinceni), Benga (Chindia)

FC Hermannstadt: Fabio Fortes (Arouca, Portugalia3)

Primul titlu pentru Jennifer

Jucătoarea americană de tenis Jennifer Brady a cucerit primul titlu WTA din cariera sa, duminică, în turneul de la Lexington (Kentucky), dotat cu premii totale în valoare de 202.250 dolari, în finala căruia a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe elvețianca Jil Teichmann. Brady, în vârstă de 25 ani, s-a impus după o oră și 42 de minute în fața lui Teichmann (23 ani), care are în palmares două trofee WTA, ambele cucerite anul trecut pe zgură, la Palermo și Praga. Sâmbătă, în semifinale, Jennifer Brady (locul 49 WTA) a dispus cu 6-2, 6-4 de tânăra sa compatrioată Cori Gauff (16 ani), în timp ce Jil Teichmann, numărul 63 mondial, a trecut tot în două seturi, 6-3, 6-2, de americanca Shelby Rodgers, cea care reușise să o elimine în sferturi pe principala favorită, compatrioata sa Serena Williams.

Kompany preia Anderlecht

Fundașul Vincent Kompany s-a retras din activitatea de fotbalist la vârsta de 34 de ani și a devenit antrenorul echipei Anderlecht Bruxelles. Cu o carieră în care a mai evoluat la SV Hamburger și Manchester City (cu 360 de meciuri în toate competițiile pentru „cetățeni”), Kompany a revenit în vara anului 2019 la Anderlecht, ca antrenor-jucător. Acum, el devine antrenor principal cu contract pe patru sezoane și îl înlocuiește pe Franky Vercauteren, care era în funcție din octombrie trecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.