Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Simona Halep e doamna Iuruc

Ziarul de Vrancea
14 sep 2021 860 vizualizări

Fostul lider WTA Simona Halep s-a căsătorit civil, miercuri, cu omul de afaceri Toni Iuruc. Simona Halep a fost îmbrăcată într-o roche crem și a avut părul strâns.

La eveniment au fost printre alții Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu și Florin Răducioiu.Nașul de cununie al cuplulului a fost Dani Caramihai, unul dintre patronii clubului Fratelli, unde va avea loc petrecerea, la care participă 300 de persoane și care se va încheia la ora 02.00. Simona Halep și Apostol Gabriel Iuruc, cunoscut sub numele de Toni Iuruc, formează un cuplu din anul 2019, cei doi apărând în public pentru prima oară la turneul de Grand Slam de la Wimbledon din acel an, când Simona a cucerit trofeul.

A căzut un record vechi de 36 de ani

Atletul român Cătălin Tecuceanu a câștigat, marți, proba de 800 m din cadrul concursului de la Zagreb, Memorialul „Boris Hanzekovic”, etapă din World Athletics Continental Tour 2021, cu un nou record național, 1:44,93. Vechiul record data din 9 aprilie 1985 și îi aparținea lui Petre Drăgoescu, cronometrat la Kobe (Japonia) în 1:45,41. Tecuceanu (22 ani) nu a reușit calificarea la Jocurile Olimpice, dar are trei victorii în ultimele sale patru curse în circuitul internațional, notează World Athletics. Atletul român i-a devansat pe britanicii Daniel Rowden (1:44.98) și Elliot Giles (1:45.01). Vicecampionul mondial bosniac Amel Tuka a abandonat după 600 de metri.

Teja plecă de la Mediaș

Clubul Gaz Metan Mediaș a anunțat, miercuri, că a încetat colaborarea cu tehnicianul Mihai Teja. Alături de Teja, au plecat de la echipă și antrenorul secund Eusebiu Tudor, dar și analistul video Mircea Diaconescu. Săptămâna trecută, echipa Gaz Metan Mediaș a fost învinsă pe teren propriu de FC Voluntari, scor 1-2, în etapa a opta a Ligii 1. Gaz Metan Mediaș ocupe locul 15, penultimul în clasamentul Ligii 1, cu patru puncte obținute în opt meciuri.

Premii record în handbalul european

Forul european de handbal (EHF) a anunțat, miercuri, că premiile totale pentru Liga Campionilor, European League și European Cup, la feminin și masculin, în sezonul 2021-2022, vor însuma 12 milioane de euro. Din această sumă, 8,5 milioane de euro vor reveni echipelor din Liga Campionilor, în care România este reprezentată de CSM București (feminin), respectiv Dinamo București (masculin). „Este cea mai mare sumă totală pentru premii din istoria cupelor europene”, a precizat EHF.Liga Campionilor va include 132 de meciuri în total (feminin și masculin), iar European League va avea 148 de partide la masculin și 60 la feminin.

John, în locul lui Poenaru

Clubul Academica Clinceni a anunțat, miercuri, că s-a încheiat colaborarea sa cu tehnicianul Ilie Poenaru, care se afla la conducerea echipei din ianuarie 2018. În sezonul trecut, Academica, sub consucerea lui Poenaru, a realizat o performanță deosebită, clasându-se pe locul V în Liga I. Acum, Academica a acumulat două puncte în opt etape și se află pe ultimul loc. Pentru meciul următor, de pregătirea echipei se va ocupa, ca interimar, John Ene.

Cetățeni de onoare

Canotorii Simona Radiș și Mugurel Semciuc au fost desemnați cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani, evenimentul având loc în pădurea “Codrii de Aramă”, la începutul săptămânii. La eveniment au fost prezenți și sportivii Viviana Bejinariu și Vlad Aicoboae, care la rândul lor au primit diplome de excelență din partea Consiliului Județean. Invitată de onoare a fost Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, deja cetățean de onoare al Botoșaniului. Simona Radiș a devenit campioană olimpică la Tokyo, la proba de dublu vâsle feminin. Mugurel Semciuc a dobândit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba patru rame.

Pelé se ține de bancuri

Legendarul Pelé a postat în social media un mesaj prin care le-a mulțumit tuturor celor care i-au transmis mesaje de susținere după ce a ajuns la spital, el precizând că a ieșit de la terapie intensivă și că pe zi ce trece este tot mai fericit.” Sunt pe zi ce trece mai fericit, cu dispoziție să joc 90 de minute, dar și prelungiri. Vom fi împreună curând!”, este mesajul lui Pelé În vârstă de 80 de ani, Pelé a fost operat sâptămâna trecută pentru o tumoră la colon.

Liber la canabis?

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat că va reanaliza statutul canabisului de substanță interzisă pentru sportivi.“Ca urmare a solicitărilor venite, Comitetul Executiv susține decizia Grupului consultativ de Experți cu privire la inițierea în 2022 a unei analize științifice cu privire la statutul canabisului. Canabisul este intezis în prezent în competiții și va continua să fie interzis în 2022”, se arată pe site-ul WADA. Anunțul vine în contextul în care la începutul lunii iulie atleta americană Sha’Carri Richardson a fost suspendată pentru dopaj cu canabis.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.