Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Simona Halep, campioană mondială

Ziarul de Vrancea
13 dec 2018 583 vizualizări

Simona Halep și sârbul Novak Djokovic au fost desemnați campioni mondiali de Federația Internațională de Tenis (ITF). Djokovic primește pentru a șase oară în carieră acest titlu din partea ITF, în timp ce pentru Simona Halep este o premieră.

Deși jucătoarea română a fost numărul 1 mondial și la finalul anului 2017, campioana mondială, în viziunea forului internațional, a fost spaniola Garbiñe Muguruza. Simona Halep este la săptămâna cu numărul 58 pe primul loc al clasamentului WTA, a 40-a în 2018. ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ține cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de Frand Slam și cele două competiții pe echipe, Cupa Davis și Cupa Federației. Laureații își vor primi distincțiile la Cina Campionilor Mondiali, din 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.

Sibiul se mută la Cluj

FC Viitorul a anunțat, ieri , pe site-ul oficial, că partida din deplasare cu Hermannstadt, contând pentru etapa a XXI-a a Ligii I, se va disputa la Cluj.  “Conducerea clubului FC Viitorul a fost înștiințată că ultima partidă din acest an, pe care constănțenii o vor disputa în deplasare, cu FC Hermannstadt, în etapa a 21-a din Liga 1, nu va avea loc la Târgu Mureș, acolo unde formația sibiană a disputat partidele din acest campionat, ci la Cluj-Napoca, pe stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu”, se arată pe site-ul fcviitorul.ro. Meciul este programat în 22 decembrie, la ora 13.00.

Tadé s-a operat

Atacantul francez Gregory Tadé a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Acibadem Altunizade, a anunțat partenerul medical oficial al clubului FC Dinamo, informează gruparea "alb-roșie".  Medicii de la spitalul menționat au declarat că operația a fost efectuată cu succes, iar jucătorul dinamovist poate reveni peste trei luni pe terenul de fotbal. Legitimat de curând, Tadé, 32 de ani, a evoluat doar 45 de minute pentru Dinamo, în meciul amical cu Concordia Chiajna, scor 0-1, disputat luna trecută la Ștefănești.

Echipă de vis la Laver Cup

Spaniolul Rafael Nadal și elvețianul Roger Federer vor face parte din echipa Europei la cea de-a treia ediție a Laver Cup, competiție care va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2019, la Geneva. Cei doi au mai făcut echipă în 2017, când turneul a fost găzduit de Praga. “Pentru un căpitan, nu poate fi ceva mai bun decât să îi numească și pe Roger Federer și pe Rafael Nadal pentru Laver Cup. Asta ne va da cea mai bună șansă posibilă de a câștiga Laver Cup pentru al treilea an consecutiv”, a declarat Björn Borg, căpitanul echipei Europei. La Geneva, echipa Europei se va confrunta cu echipa Lumii, care îl are căpitan pe John McEnroe. Primele două ediții ale competiției, care s-au desfășurat la Praga și la Chicago, au fost câștigate de europeni.

Învinși după 0-3

Al Ain a învins, miercuri, la Abu Dhabi, după executarea loviturilor de departajare, formația neo-zeelandeză Wellington, campioana Oceaniei, în primul meci, preliminar, al Cupei Mondiale a cluburilor. La finalul celor 90 de minute, scorul a fost 3-3 (1-3), după ce oaspeții au condus cu3-0. Campioana Emiratelor Arabe Unite s-a impus la loviturile de departajare, cu 4-3. Al Ain a obținut astfel dreptul de a juca în sferturile de finală ale competiției, sâmbătă, cu Esperance Tunis, campioana Africii. În celălalt sfert se vor întâlni, tot sâmbătă, Kashima Antlers din Japonia, campioana Asiei, și CD Guadalajara din Mexic, campioana Concacaf. Campioanele Europei și Americii de Sud, Real Madrid, respectiv River Plate, vor intra în competiție în semifinale.

Sancțiuni disciplinare

UEFA a anunțat că grupările Ajax Amsterdam, Bayern München, FC Barcelona și Șahtar Donețk sunt vizate de proceduri disciplinare după meciurile disputate, marți și miercuri, în grupele Ligii Campionilor. După partida Ajax – Bayern, scor 3-3, gazdele riscă sancțiuni pentru că fanii au aruncat cu obiecte, iar oaspeții pentru aprinderea de torțe. În plus, Maximilian Wober (Ajax) și Thomas Müller (Bayern) vor  fi sancționați ca urmare a eliminărilor de la jocul de miercuri. Cazul va fi analizat de Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA la 10 ianuarie. După meciul FC Barcelona – Tottenham, scor 1-1, catalanii sunt vizați de o procedură pentru blocarea scărilor. După partida Șahtar  Donețk – Olympique Lyon, scor 1-1, gazdele riscă sancțiuni pentru aruncarea de obiecte și aprinderea de torțe.Cele două cazuri vor fi analizate la 21 februarie.

Sărbătoare în Parana

Formația braziliană Atletico Paranaense a câștigat în prmieră Copa Sudamericana, a doua competiție pentru cluburi ca importanță din America de Sud, după finala disputată cu echipa columbiană Popular Junior Barranquilla. La 5 decembrie, în manșa tur, disputată în Columbia, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1. Același scor a fost înregistrat în meciul reur, desfășurat, miercuri, la Curitiba (Pablo Felipe '27 / Gutierrez '58). Atletico Paranaense s-a impus după executarea loviturilor de departajare, cu scorul de 4-3. Brazilienii vor disputa, în martie 2019, Recopa Sudamericana (Supercupa), cu câștigătoarea Copei Libertadores, River Plate.

Egiptul vrea să organizeze CAN

Ministrul Sporturilor din Egipt, Ashraf Sobhi, a declarat că țara sa este gata să organizeze Cupa Africii pe Națiuni, după ce Confederația Africană de Fotbal a retras dreptul Camerunului de a găzdui turneul final. "Egiptul este capabil de a organiza competiția și vom fi mândri să o facem. Poporul egiptean este întodeauna pregătit pentru astfel de lucruri, avem structuri de cel mai înalt nivel și am organizat deja alte competiții", a declarat Sobhi, la postul ON Sport. Egiptul a mai organziat de patru ori Cupa Africii pe Națiuni, ultima dată în 2006.  Reprezentanții Marocului, o altă țară despre care s-a spus că ar putea găzdui turneul final, au anunțat că nu intenționează să candideze pentru această competiție. Gazda CAN va fi anunțată la 9 ianuarie.

Loeb a semnat cu Hyundai

Francezul Sébastien Loeb, multiplu campion mondial la raliuri cu Citroën, a semnat un contract pe doi ani cu Hyundai Motorsport, pentru care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). În 2019, Loeb și copilotul său, Daniel Elena, vor participa la șase etape ale WRC. Prima va fi chiar etapa inaugurală a sezonului, Raliul Monte-Carlo, care se va desfășura în perioada 24-27 ianuarie.Dani Sordo va rămâne la Hyundai pentru al șaselea sezon. Spaniolul a fost de acord ca pentru un sezon să concureze pe același tip de  mașină ca Loeb. Prima cursă din 2018 a lui Sordo va fi Raliul Mexicului (7-10 martie). Mai au contracte cu Hyundai Thierry Neuville și Andreas Mikkelsen. Sebastien Loeb a câștigat de nouă ori titlul mondial la raliuri, în perioada 2004-2012.

Placajul nimicitor

Nicolas Chauvin (Stade Francais), în vârstă de 19 ani, a decedat, după ce a suferit o fractură a celei de-a doua vertebre cervicale, în urma unui placaj dur, la un meci de tineret.Accidentul s-a produs la Bordeaux, în minutul cinci al partidei de tineret dintre Stade Français și Bourdeaux-Begeles, disputată pe  Stade André Moga.  Jucătorul a fost transportat la spital, unde a fost declarat decesul. în urma fracturii vertebrale, Chauvin a suferit un stop cardiac și o anoxie cerebrală, nemaiputând fi salvat.  "Sunt devastată de decesul lui Nicolas Chauvin, tânăr rugbist al Stade Francais. Gândurile mele se îndreaptă către familia lui. Trebuie să facem totul împreună cu Federația Franceză de Rugby pentru ca aceste drame să nu se mai producă", a scris pe Twitter ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.