Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sferturi românești la handbal feminin

Ziarul de Vrancea
21 feb 2021 832 vizualizări

Situație unică în Europa pentru echipele românești angrenate în Liga Campionilor și European League la handbal feminin.

Patru echipe vor juca în sferturi în confruntări directe, astfel că, indiferent de rezultate, România va avea reprezentare în Turneul FinalFour al Ligii Campionilor și în cel al European League. La handbal feminin, în sferturile Ligii Campionilor se vor confrunta SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, iar în sferturile EHF European League alte două echipe românești, Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila, vor lupta pentru un loc la Turneul Final Four.Indiferent de rezultate, în semifinalele celor două competiții, România va fi reprezentată. La masculin, în sferturile EHF European Cup va evolua Minaur Baia Mare, care a obținut calificarea chiar sâmbătă, însă nu și CSM București, eliminată de AEK Atena.

Punct final la Cortina

Schioara Katharina Liensberger din Austria a cucerit medalia de aur în proba de slalom feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin, ediția 2021, desfășurate în stațiunea italiană Cortina d'Ampezzo. Liensberger (23 ani), deja campioană mondială la slalom uriaș paralel, a reușit la capătul celor două manșe să o devanseze cu o secundă pe slovaca Petra Vlhova și cu aproape două secunde pe americanca Mikaela Shiffrin. Remarcabil este faptul că austriaca nu a reușit până acum să câștige nicio cursă de Cupa Mondială.Ultima probă a competiției de la Cortina, slalomul masculin, a revenit norvegianului Sebastian Foss-Solevaag, urmat la 23 de sutimi de austriacul Adrian Pertl și la 46 de sutimi de un alt norvegian, Henrik Kristoffersen.

Ianis marchează, Rangers defilează

Glasgow Rangers a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (2-0), formația Dundee United, în etapa a XXXIII-a a campionatului scoțian. La gazde, Ianis Hagi a fost titular, a deschis scorul în minutul 35 și a fost înlocuit, în minutul 63. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost marcate de Kent ('38), Aribo ('49) și Morelos ('64). Pentru Dundee a marcat Smith, dintr-un penalty transformat în min. '90Â2.Rangers este lider în clasament, cu 82 de puncte, echipă urmată de Celtic Glasgow, cu 64 de puncte și de Hibernian, cu 52 de puncte.

Cupa rămâne la Blaj

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a câștigat, duminică, la turneul de la Cluj, trofeul Cupa României, după ce a învins formația Dinamo București în finala competiției. Scorul a fost 3-0 (25-13, 25-22, 25-19), În semifinale, rezultatele au fost: CSM Târgoviște - Volei Alba Blaj 1-3, respectiv Știința Bacău - Dinamo București 0-3. De cinci ori campioană a României, Volei Alba Blaj a mai câștigat de două ori și Cupa României, ultima dată în 2019. În 2020, din cauza pandemiei, competiția nu s-a disputat.

Merg alții din zona noastră

Naționalele de polo ale Muntenegrului, Greciei și Croației s-au calificat la JO de la Tokyo, în urma turneului preolimpic de la Rotterdam. România nu a trecut de faza grupelor. Muntenegru și Croația obțin calificarea fiind finaliste, iar Croația în calitate de medaliată cu bronz la Rotterdam, după ce duminică a învins, în finala mică, Rusia, scor 25-24, după lovituri de departajare (8-8 la finalul timpului regulamentar de joc). În finală, Muntenegru a învins Grecia cu 10-9.

           

Starea Ligii secunde

Rezultate înregistrate, sâmbătă, în etapa a XVI-a a Ligii a II-a: Csikszereda Miercurea Ciuc – CSM Reșița 2-0: Aerostar Bacău – Unirea Slobozia 0-2; Dunărea Călărași – Farul Constanța 1-1; Rapid – Ripensia Timișoara 2-2 (rapidiștii au condus cu 2-0 în min 75).Partida CSM Slatina – CS Mioveni a fost amânată din cauza din cauza vremii, iar meciul Petrolul Ploiești – Metaloglobus va avea loc marți. Liderul FCU Craiova nu a evoluat, având tur liber în urma retragerii echipei Turris Turnu Măgurele.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.