Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Sepsi în pasă neagră

Ziarul de Vrancea
15 aug 2021 567 vizualizări

Echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a pierdut, ieri, pe teren propriu, cu FC Argeș, scor 0-2, prin golurile marcate de Cr.Dumitru ('36) și Turda ('62).

În cadrul etapei a V-a a Ligii 1 s-au mai înregistrat rezultatele: FC Voluntari-Academica 1-0 (0-0). Nemec ('46); CFR Cluj – Farul Constanța 1-0 (1-0). Debeljuh ('27); FCU Craiova – Chindia Târgoviște 0-0: UTA – CSU Craiova 1-0 (0-0). Antal ('71). Derbiul Rapid – FCSB s-a disputat aseară, iar astăzi se dispută partidele Gaz Metan Mediaș - FC Botoșani (ora 18:30) și Dinamo – CS Mioveni (21:30).

Canotajul are și viitor

România a cucerit două medalii de aur în finalele Campionatului Mondial de canotaj pentru juniori disputate duminică la Plovdiv. Băieții de la dublu rame, Andrei Axintoi și Iliuță Nuțescu, au cucerit medalia de aur, după ce au câștigat finala A, devansând Germania și Canada. Echipajul feminin de patru rame fără cârmaci, Daria Dinulescu, Maria Guzran, Elena Robitu și Ancuța Ungurean, a cucerit aurul, după a ocupat primul loc în finală, înaintea Franței și Italiei. Barca feminină de 8Â1 (Mariana Dumitru, Elena Mocanu, Florentina Neculăeasa, Ana-Maria Loghin, Petruța Popa, Elena Cerbu, Valentina Azoiței, Alexandra Rușcuță, Victoria Petreanu) a cucerit bronzul, fiind învinsă de SUA și Germania.

Bulmaga pierde teren

După șase runde, la Campionatul European feminin de șah care se dispută la Iași, conduce armeanca Elina Danielian, cu 5 puncte, urmată cu același punctaj de Gunai Mammadzada (Azerbaidjan) și ucraineanca Iulia Osmak. După patru victorii în primele patru runde, cea mai bine cotată jucătoare română, Irina Bulmaga, a suferit, în runda de sâmbătă a doua înfrângere consecutivă, cu albele în fața polonezei Oliwia Kiolbasa. Bulmaga ocupă locul 12 cu patru puncte. Ieri a fost zi de pauză, mai rămânând de disputat cinci runde    

Marin contra Marin în Cupa Italiei

Fotbalistul echipei Cagliari, Răzvan Marin, a înscris un gol în meciul câștigat, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața echipei lui Marius Marin, Pisa, în primul tur al Cupei Italiei. Răzvan Marin a marcat în minutul 29. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Caracciolo (’37 – autogol) și Deiola (‘45^3).Pentru oaspeți a marcat Masucci (’68).Răzvan Marin a primit un cartonaș galben în minutul 84 și a jucat până în minutul 90^5. La Pisa, echipă de eșalon secund, Marius Marin a intrat pe teren în minutul 46.Cagliari s-a calificat în turul doi al competiției, fază în care va întâlni tot o formație din Serie B, Cittadella.

 

A început „La Vuelta”

După ce a început cu un contratimp la Burgos câștigat imperial de slovenul Primoz Roglic, turul ciclist al Spaniei („La Vuelta”) a continuat cu o etapă de sprint, la care cel mai rapid a fost belgianul Jasper Philipsen (Alpecin). El a fost urmat pe linia de sosire de Fabio Jakobsen (Deceuninck) și Michael Matthews (Bike Exchange). În clasamentul general nu au avut loc schimbări semnificative. Primoz Roglic rămâne lider, chiar dacă avansul său față de Alex Aranburu este de numai o secundă.

 

Încă doi străini în lotul lui Bratu

Selecționerul Florin Bratu a decis să mai trimită două convocări preliminare, pentru Alexandru Țârlea (Alaves/Spania) și Ricardo Farcaș (Siena/Italia).Naționala U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, la 3 septembrie, și cu Georgia, la 7 septembrie. Ambele jocuri se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 21:00. Pentru aceste două partide, Florin Bratu a apelat la Radu Drăgușin (Juventus Torino/Italia) și Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

 Ofosu, trimis la Bursa

Universitatea Craiova a anunțat, sâmbătă, că l-a transferat pe atacantul Regay Ofosu la gruparea turcă Bursaspor. Atacantul cu cetățenie germană și ghaneză Reagy Ofosu, 30 de ani, a fost transferat de Universitatea de la FC Botoșani în octombrie 2020. El a venit la Botoșani în vara anului 2019, după a mai jucat în Spartak Trnava (Slovacia), NK Istra (Croația), NEC Nijmegen (Olanda) și Grödig (Austria).

Ciuca bătăilor

Naționala de baschet masculin a României a încheiat, ieri, partidele din grupa D a precalificărilor World Cup 2023, de la Riga, cu încă o înfrângere, a patra, scor 66-94 (23-50) cu Belarus. Tricolorii nu au avansat astfel în faza calificărilor. România a pierdut și cele trei partide anterioare din grupa D, adică 72-108 și 69-79, cu Letonia, plus 72-77 cu Belarus. La rândul său, Letonia a învins ambele oponente și a încheiat grupa lider neînvins, cu 8 puncte. A doua echipă calificată este Belarus, cu două victorii și două eșecuri (6 puncte), în timp ce România nu trece de precalificări și încheie pe locul 3, ultimul (4 puncte). Pentru calificarea mai departe, tricolorii aveau nevoie de o victorie la minimum 6 puncte în disputa cu Belarus.


 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.