Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Se urnește și Serie A

Ziarul de Vrancea
12 mai 2020 1008 vizualizări

Lega Serie A a anunțat, miercuri, data de 13 iunie pentru reluarea campionatului Italiei, în conformitate cu deciziile guvernului și cu protocolul medical pentru protejarea jucătorilor și a tuturor celor implicați.

Anunțul a fost făcut după o videoconferință a ligii cu toate părțile implicate în fenomen. Potrivit Football Italia, după schimbări în protocolul medical, luni, 18 mai, se vor putea relua antrenamentele colective. Însă conform protocolului, dacă un jucător sau un membru al stafului este testat pozitiv cu coronavirus după startul antrenamentelor în grup, întreaga echipă trebuie să intre în carantină 15 zile.

Fără gala de premiere

Cotidianul spaniol Marca a anunțat, ieri, că FIFA a decis să nu organizeze în acest an Gala premiilor FIFA The Best, din cauza pandemiei de coronavirus. Gala ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, la Milano. După ce a decis amânarea mai multor competiții, FIFA nu a luat încă o hotărâre privind Cupa Mondială a Cluburilor din luna decembrie,de la Abu Dabi. Anul trecut, la Gala FIFA The Best, câștigător a fost fotbalistul argentinian Lionel Messi, care i-a întrecut pe Virgil van Dijk și Cristiano Ronaldo.

Gaziantep a trecut testele

Gaziantep FK a anunțat, ieri, că rezultatele testelor făcute pentru depistarea coronavirusului sunt negative. Testele s-au făcut luni, cei testați fiind jucătorii și angajații clubului turc. Nu au fost testați membrii stafului tehnic condus de Marius Șumudică și unii jucători, între care și Alexandru Maxim, care sunt în carantină. Președintele clubului din Gaziantep, Mehmet Buyukekși, a declarat că Șumudică și staful său vor ieși din carantină și se vor alătura echipei pentru antrenamente peste aproximativ o săptămână. În continuare rămâne în carantină și Maxim, care a ieși odată cu staful. În schimb, ceilalți trei jucători aflați în carantină la un cămin de studenți, Gunay Guvenc, Kana Biyik și Souleymane Diarra, ies din carantină joi. Campionatul Turciei, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua la 12 iunie.

Cehii se grăbesc

Campionatul Cehiei, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua la 23 mai, a anunțat liga profesionistă (LFA). „Liga a aprobat reluarea primelor două divizii. Sezonul se va relua sâmbătă, 23 mai, cu meciul din prima divizie dintre FK Teplice și Slovan Liberec (n.r. - la care evoluează Alexandru Băluță)”, a precizat LFA. Din sezonul regulat al primei ligi mai sunt de disputat șase etape. Pe primul loc se află Slavia Praga, echipa la care evoluează Nicușor Stanciu, cu 58 de puncte, după 24 de etape, urmată de Viktoria Plzen, cu 50 de puncte, și de Jablonec, cu 40 de puncte. Sparta Praga, formația portarului Florin Niță, ocupă locul 9, cu 35 de puncte. În Cehia, au fost înregistrate până în prezent 8.198 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 și 283 de decese, la o populație de 10,5 milioane de locuitori.

Schimbare de regulament de rugby

Marcarea unui eseu prin culcarea balonului la sol, în contact cu stâlpul de țintă, nu va mai fi posibilă, după ce Consiliul federației mondiale a sportului cu balonul oval, World Rugby, a aprobat un amendament la Legea marcării punctelor. World Rugby a explicat că în prezent jucătorii care se apără sunt nevoiți să stea în spatele liniei de țintă și a stâlpilor de țintă, care au fost supradimensionați cu material de protecție pentru siguranța fizică a jucătorilor, fapt care crește dificultatea echipelor să se apere corect în acea zonă. Riscul de accidentare a crescut de asemenea din cauză că jucătorii în faza de apărare mișcă acele protecții și lasă stâlpii de țintă descoperiți. Conform noului amendament, jucătorii vor trebui să culce balonul doar în terenul de țină pentru ca eseul să fie acordat. Modificarea a fost aprobată de Consiliul World Rugby ca urmare a recomandării a Comisiei de rugby și a grupului specializat de revizuire a legilor din cadrul federației internaționale.

Aulas și-a redus salariul

Președintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a fost de acord cu o reducere a salariului său cu 30 la sută. Un alt oficial al clubului, Thierry Sauvage, care ocupă funcția de director general, va avea un salariu mai mic cu 15 la sută. În contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, oficialii de la Olympique Lyon discută de mai multe săptămăni cu jucătorii și jucătoarele privind o reducere a salariilor. La Olympique Lyon este legitimat și portarul Ciprian Tătărușanu.

Șase dintr-un foc

Șase jucători ai echipei sârbe Novi Pazar au contractat noul coronavirus și se află în carantină, a anunțat secretarul general al clubului, Fikret Medjedovic. “Trei jucători au fost testați pozitiv înainte ca alți trei să se infecteze. Asta face ca antrenamentele pentru reluarea campionatului să fie dificile. Cei șase se simt bine și sperăm ca ei să revină repede alături de noi. Au fost izolați de restul echipei și sunt tratați de medici”, a explicat Medjedovic.Primul și al doilea eșalon din Serbia ar urma să se reia la 30 mai, într-un format scurtat.

Primul mare sportiv infectat

Luptătorul de sumo din Japonia, Shobushi, a murit din cauza Covid-19, fiind primul sportiv de nivel înalt care a decedat ca urmare a acestui virus. În vârstă de 28 de ani, pe numele său Kiyotaka Suetake, el făcea parte din echipa Takadagawa, unde au fost depistate șapte cazuri de coronavirus, unul fiind la marele maestru Hakuyozan. Shobushi era spitalizat din 8 aprilie și era la terapie intensivă din 19 aprilie. El avea și diabet.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.