Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Se revine la formula inițială

Ziarul de Vrancea
19 dec 2017 647 vizualizări

Federația Internațională de Handbal (IHF) a anunțat după Campionatul Mondial feminin din Germania, încheiat cu victoria Franței, că ediția din 2019, din Japonia, se va disputa în formatul grupe preliminare, grupe principale, semifinale și finale pentru medalii, așa cum avea loc până în 2011.

IHF a anunțat că Mondialele feminine din 2019 vor avea loc între 30 noiembrie și 15 decembrie în trei orașe nipone: Yamaga, Kumamoto și Yatsushiro. Vor participa, ca și până acum, 24 de echipe, dar în formatul valabil până la ediția din 2011. Adică, patru grupe a câte șase echipe, din care primele trei se vor califica în grupele principale (Main Round), în care se va juca încrucișat pentru primele două poziții, care asigură calificarea  însemifinale. Abia această fază va fi eliminatorie, spre deosebire de formatul ultimelor patru ediții, în care s-a jucat cu grupe, optimi de finală, sferturi de finală, semifinale, finale pentru medalii.

Simona, încântată de Sankt Petersburg

Liderul mondial Simona Halep a mărturisit, luni, într-o postare pe rețelele de socializare, că a aflat cu bucurie de faptul că Sankt Petersburg este unul dintre orașele rămase în cursa pentru organizarea Turneului Campioanelor din 2019. "Mă bucur să aud că Sankt Petersburg este unul dintre orașele care candidează pentru organizarea Turneului Campioanelor din 2019. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume și sunt nerăbdătoare să mă întorc să joc acolo, în 2018, după Australian Open", a notat Simona, într-o postare pe Twitter. Din 2014, Turneul Campioanelor se organizează la Singapore, însă anul viitor va fi ultimul în care competiția se va desfășura în orașul-stat insular din Asia. Inițial, șase orașe, trei dintre ele din China, și-au anunțat intenția de a organiza competiția. în cursă au rămas, însă, doar patru: Praga, Shenzhen, Sankt Petersburg și Manchester.

Surpriză la licitația pentru Farul

Brandul Farul Constanța a fost adjudecat la licitație, ieri, de Eugen Palcu, despre care se spune că ar fi în legătură cu Giani Nedelcu, ultimul patron al fostului club, care a oferit 904.450 de lei plus TVA. În ultima parte a licitației, Eugen Palcu s-a luptat cu reprezentanții clubului suporterilor, SSC Farul, și cu Constantin Louis Bucăloiu, reprezentant al fostului arbitru Constantin Frățilă.  În ciuda asigurărilor date de Cristian Bivolaru, mai întâi, și de clubul Viitorul, ulterior, au existat suspiciuni că în spatele unora dintre persoanele aparent necunoscute de pe lista licitatorilor s-ar afla Gheorghe Hagi, menționează ProSport Indiferent dacă bănuielile au fost sau nu reale, cert este că, până la urmă, unul câte unul, licitatorii s-au retras.

Barça – reclamată la FIFA

Clubul Atletico Madrid va depune o plângere la Federația Internațională de Fotbal (FIFA), după ce conducerea echipei FC Barcelona a luat legătura cu apropiați ai atacantului Antoine Griezmann, pentru a-l transfera la gruparea catalană. Internaționalul francez și-a prelungit contractul cu Atletico până în 2022, în iunie, astfel că oficialii altor echipe nu pot negocia direct cu el, ci cu echipa de care aparține. Conducerea clubului din capitala Spaniei consideră că încercarea Barcelonei de a-l transfera pe Griezmann este doar o tentativa de a o destabiliza pe Atletico, în ideea în care cele două formații se află pe primele două locuri în campionat. FC Barcelona este lider, la șase puncte avans de formația pregătită de Diego Simeone. Barcelona, care riscă să primească interdicție la transferuri, a fost denunțată la FIFA și de către Gremio Porto Alegre. Brazilienii acuză clubul catalan de manipulare, după ce mijlocașul Arthur (21 de ani) a apărut într-o fotografie purtând tricoul vicecampioanei din La Liga.

Neagoe face revoluție în Secuime

Antrenorul echipei Sepsi, Eugen Neagoe, s-a declarat dezamăgit de evoluția formației sale din meciul cu FC Voluntari, pierdut, luni, cu scorul de 3-0, și a anunțat că gruparea din Covasna se va despărți de 11-12 jucători în pauza competițională.  rmătoarea perioadă de transferuri se anunță foarte agitată pentru nou-promovată. în încercarea de a evita retrogradarea, Sepsi se va despărți de mulți dintre jucătorii care nu au reușit decât patru victorii în 22 de etape: "Vor pleca cel puțin 11-12 jucători, ne vom strânge mâinile și ne vom despărți. Sper să o facem ca prieteni, dar așa nu se mai poate. Trebuie să aducem fotbaliști în fiecare compartiment, nu putem continua de maniera cum am evoluat în această seară. Dacă va fi nevoie de 12 sau 14 jucători, atâția vom aduce", a anunțat tehnicianul covăsnenilor.

Țicămucă, ultimul venit

Anul fotbalistic 2017 s-a încheiat cu un record de fotbaliști U21 folosiți în Liga 1. În runda cu numărul 22, au evoluat 36 de jucători tineri, dintre care 20 au fost titulari, iar 11 integraliști. Runda cu numărul 22 a adus un nou debut în Liga 1 pentru un jucător U21, Răzvan Țicămucă de la Juventus București, jucător născut în anul 1999, evoluând primele sale minute în prima divizie pentru Juventus București. De altfel, echipa nou-promovată a folosit în această rundă cei mai mulți jucători U21, șase, trei dintre aceștia fiind titulari. Pentru a doua etapă consecutivă, atacantul echipei FCSB, Dennis Man, este singurul marcator U21. în total, fotbalistul vicecampioanei a reușit să înscrie șase goluri, cu unul mai puțin decât Tudorie, cel care conduce topul marcatorilor format din jucători U21.

Sponsor nou la Craiova

Grupul de firme Carmistin, create de antreprenorul Iustin Paraschiv, va sponsoriza, prin intermediul mărcii LaProvincia, clubul sportiv Universitatea Craiova. Carmistin este un grup de firme din industria agro-alimentară care asigură un lanț de producție începând de la cultivarea pământului, creșterea animalelor și la vânzarea produselor din carne. Prima apariție a brandului La Provincia alături de echipa CS Universitatea Craiova a avut loc la meciul cu FC Viitorul Constanța, meci câștigat cu 3-1 de echipa craioveană. Universitatea Craiova a participat, în sezonul 2017-2018, la UEFA Europa League. CS Universitatea Craiova evoluează în Liga 1 Betano, clasându-se în acest moment pe locul III.

 

Agnelli nu mai este suspendat

Curtea de Apel a Federației Italiene de Fotbal (FIGC) a ridicat suspendarea de un an dictată în cazul președintelui clubului Juventus, Andrea Agnelli, în cadrul unei proceduri disciplinare, deschisă de FIGC în cazul vânzării de bilete unor grupări de ultrași. Însă conducătorul grupării torineze a primit o amendă de 100.000 de euro, iar Juventus 600.000 de euro. În plus, Juve va disputa primul meci din Serie A din 2018 cu Peluza Sud închisă. La finalul lunii septembrie, președintele clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli, a fost suspendat pentru un an, în cadrul procedurii deschise de federația italiană privind vânzarea de bilete unor grupări de ultrași. În vârstă de 42 de ani, Agnelli fusese amendat cu 20.000 de euro. Alți trei conducători torinezi au primit aceeași sancțiune, în timp ce clubul torinez a primit o amendă de 300.000 de euro.

Navas, numărul 1 în CONCACAF

Portarul costarican al echipei Real Madrid, Keylor Navas, a fost desemnat jucătorul anului 2017, în America de Nord, Centrală și Caraibe, informează marca.com. Navas, 31 de ani, a câștigat cinci titluri cu Real Madrid în acest an și și-a ajutat echipa națională să se califice la Cupa Mondială din 2018. El a obținut pentru a două oară titlul de jucătorul anului în CONCACAF, prima dată fiind în 2014. La această anchetă au participat selecționerii naționalelor masculine și feminine din confederație, căpitanii acestora, presa și fanii. Navas i-a devansat pe atacantul mexican al echipei PSV Eindhoven, Hirving Lozano, și pe un alt portar, jamaicanul Andre Blake, de la Philadelphia Union, din MLS.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.