Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Se reface cuplul AliBudescu

Ziarul de Vrancea
3 iul 2018 593 vizualizări

Gigi Becali a anunțat că Denis Alibec de la FCSB va fi coleg cu Constantin Budescu la Al Shabab, echipă antrenată de Marius Șumudică. Atacantul va fi transferat în schimbul sumei de 1,7 milioane de euro. Becali a mai spus că și mijlocașul William de Amorim va evolua la o echipă din zona țărilor arabe.  În vârstă de 27 de ani, Denis Alibec a venit la FCSB în ianuarie 2017, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la Farul Constanța, Inter Milano, Mechelen, FC Viitorul și Bologna. Clubul saudit Al Shabab a anunțat, vineri, transferul mijlocașului Constantin Budescu de la FCSB. El a semnat un contract pe trei ani cu gruparea la care antrenor principal este Marius Șumudică. Budescu era al doilea jucător de la FCSB transferat în această pauză competițională la Al Shabab, după fundașul Valerică Găman.

Pantilimon se întoarce pe City Ground

Portarul Costel Pantilimon a semnat un contract pe trei ani cu gruparea din liga a doua engeză Nottingham Forest, la care a fost împrumutat sezonul trecut, de la Watford. Transferul definitiv la Nottingham s-a făcut la dorința expresă a antrenorului Aitor Karanka.  "L-am dorit să revină deoarece el a fost important pentru noi și pentru că noi am fost importanți pentru el. Uneori oamenii uită că el nu a jucat foarte mult în ultimii ani. în același timp, el a fost bun pentru noi, iar clubul, staful și toți ceilalți au fost buni cu el. Cred că este relația pe care trebuie să o creăm cu fiecare jucător", a declarat Karanka. Pantilimon a sosit pe City Ground la 31 ianuarie, iar de atunci a apărat în 13 meciuri jucate de "pădurari" (14 goluri primite în total), dintre care patru au fost fără gol primit/ Costel Pantilimon a fost jucătorul lui Watford, cu care mai avea contract până în vara anului 2019. El a fost împrumutat în prima parte a sezonului trecut la Deportivo La Coruña, apoi la Nottingham Forest.

Nawalka pleacă, Löw rămâne

Selecționerul Adam Nawalka va părăsi conducerea tehnică a naționalei Poloniei la 30 iulie, a anunțat, ieri  Federația Poloneză de Fotbal. Președintele Zbigniew Boniek a menționat  că este în căutarea unui nou antrenor pentru prima reprezentativă. Adam Nawalka, 60 de ani, era în funcție de la 1 noiembrie 2013. El a calificat echipa la Euro-2016 și la Cupa Mondială din Rusia. La turneul final din Rusia, Polonia a pierdut primele două meciuri, scoruri 1-2, cu Senegal și 0-3 cu Columbia, înainte de a câștiga meciul cu Japonia, cu 1-0. însă echipa poloneză nu a trecut de faza grupelor. În schimb, selecționerul Joachim Löw rămâne în funcție, în ciuda eșecului naționalei Germaniei de la Cupa Mondială din Rusia, unde echipa a fost eliminată încă din grupe, a anunțat federația germană de fotbal (DFB). Löw conduce naționala Germaniei din 2006, reușind să o ducă la câștigarea titlului mondial în 2014.

La baschet, cu Kosovo

Naționala de baschet masculin a României a ratat calificarea în turul II al preliminariilor europene ale CM2019, însă participarea îi dă dreptul să intre în turul secund al preliminariilor Eurobasket 2021. România va juca în grupa B, cu Kosovo și Macedonia, prima partidă fiind în septembrie. Potrivit regulamentului FIBA, echipele clasate pe ultimul loc în grupele preliminare din primul tur al CM2019 continuă în turul secund al preliminariilor Eurobasket2021. România va juca în grupa B, cu Kosovo și Macedonia, a doua fiind chiar țara natală a antrenorului tricolorilor, Zare Markovski. În prima etapă din septembrie, România ”va sta”, iar în a doua va întâlni Macedonia, în deplasare. În următoarele partide, tricolorii vor juca astfel: cu Kosovo (acasă, noiembrie), cu Macedonia (acasă, februarie 2019), cu Kosovo (deplasare, februarie).

 

Transferuri în Italia

Mai multe cluburi italiene au anunțat în ultimele ore transferuri importante realizate, dar majoritatea a unor jucători liberi de contract. AC Milan i-a achziționat pe portarul Pepe Reina și pe fundașul Ivan Strinic. În varstă de 35 de ani, spaniolul Reina a jucat ultima dată la Napoli, după ce a mai trecut pe la Barcelona, Villarreal, Liverpool și Bayern München. Spaniolul merge la Milano liber de contract. Strinic, 30 de ani, a trecut pe la Hajduk Split, Dnepr, Napoli și ultima dată Sampdoria. Și internaționalul croat, prezent la CM, a venit liber de contract la Milano. Mijlocașul Kevin Prince Boateng, 31 de ani, fratele internaționalului german Jerome Boateng, a ales Sassuolo după un sezon la Eintracht Frankfurt. Internaționalul ghanez, născut în Germania, a mai trecut în carieră pe la Hertha, Tottenham, Borussia Dortmund, Portsmouth, AC Milan, Schalke 04 și Las Palmas.

Amenințări cu moartea

Atacantul Nicolai Jørgensen a primit amenințări cu moartea pe rețelele de socializare, după ce a ratat una dintre loviturile de departajare, în meciul Croația - Danemarca, din optimile de finală ale Cupei Mondiale. Federația Daneză de Fotbal a decis să alerteze poliția în acest caz. “Societatea noastră nu acceptă niciodată amenințări cu moartea, nici împotriva vedetelor Cupei Mondiale, nici împotriva politicienilor sau împotriba altora. Este complet inacceptabil și indecent. Am raportat cazul poliției ca să punem capăt acestei nebunii", a precizat forul danez. Trei danezi au ratat la loviturile de departajare, dar Jørgensen a fost ultimul care a făcut-o, apoi conturile lui de Facebook și Instagram au fost "inundate" cu amenințări.

Bătaie în sala de baschet

O bătaie generală s-a produs în timpul meciului de baschet Filipine - Australia, desfășurat, luni, la Manila, în preliminariile Campionatului Mondial din 2019. Bătaia a început după ce un jucător filipinez l-a lovit cu cotul în figură pe un baschetbalist australian, în sfertul al treilea al partidei, la scorul de 48-76. Terenul de baschet din Manila Arena s-a transformat într-unul de wrestling, jucătorii celor două echipe împărțindu-și pumni și picioare. Arbitrii au fost depășiți de situație. După ce spiritele s-au calmat, 13 jucători, nouă filipinezi și patru australieni, au fost eliminați. Partida s-a reluat cu trei jucători filipinezi pe teren, dar nu a mai durat mult, pentru că au mai urmat eliminări, iar Australia a câștigat cu 89-53. FIBA a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva ambelor echipe, în acest caz.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.