Sport

Se dorește selecționer român

Ziarul de Vrancea
7 sep 2017 437 vizualizări

Comisia Tehnică a FRF va propune săptămâna viitoare o listă cu posibili selecționeri, dintre care nu sunt excluși Pițurcă și Hagi * Christoph Daum va antrena naționala până la încheierea campaniei

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri la Digisport, că decizia în cazul selecționerului Christoph Daum va fi luată de Comisia Tehnică. El a mai spus că, după încercarea cu un antrenor străin, acum va da gir unui român. Oficialul FRF nu exclude nici varianta de a discuta cu Victor Pițurcă, dacă acesta va fi propus de Comisia Tehnică. "M-am întâlnit marți cu Daum, ne vom vedea miercuri sau joi săptămâna viitoare. Reziliere amiabilă nu poate sta în picioare. Am solicitat întrunirea Comisiei Tehnice luni, eu acum nu am un mandat de a negocia. În contractul lui Daum nu există clauză de reziliere, dacă se întrerupe azi, trebuie să-i plătim banii până la finalul contractului, adică la finalul acestei campanii. Comisia Tehnică va analiza, am solicitat să mi se avanseze o listă cu două-trei nume de selecționer. Voi respecta întocmai decizia Comisiei Tehnice. Eu personal nu-l pot demite pe Daum, ci am nevoie de un vot în Comitetul Executiv. Nu a fost deloc o greșeală să-l aducem. În jurul naționalei colcăiau tot felul de interese privind jucătorii, Daum a fost ales pe criteriul de moralitate. Nu vreau să acuz pe nimeni. În momentul în care voi avea dovezi, voi spune. Atât timp cât fiecare dintre noi avem suspiciuni din acest punct de vedere", a declarat Burleanu. El a recunoscut că a discutat cu Daum pentru un nou contract, dar în momentul de față nu este mulțumit de acesta, deoarece nu și-a îndeplinit obiectivul. " Probabil vina este desemnarea lui Daum și necalificarea, dar așteptările sunt nerealiste, ce ne recomandă? Nu ne-am calificat la CM de 20 de ani, unde jucau fotbaliștii atunci și unde erau cluburile. m încercat cu un antrenor străin, sunt încredințat că avem suficienți de antrenori români care pot lua lucrurile bune de la Daum pentru a avea și rezultate. Pentru selecționer e importantă experiența, asta înseamnă că s-a întâlnit de mai multe ori cu aceeași fază. Nu cred că echipa natională are nevoie de un interimat.  Nu foloseste nimănui să ai un antrenor pentru două meciuri care apoi să știi că nu mai stă pe bancă", a adăugat Burleanu. Întrebat dacă Victor Pițurcă ar putea reveni la națională, Burleanu a răspuns: "Dacă membrii Comisiei Tehnice îl vor propune pe Piurcă, voi discuta cu el". Burleanu crede că Gheorghe Hagi poate fi selecționer dacă nu mai antrenează la o echipă de club. În legătură cu patronul FCSB, Gigi Becali, Burleanu a spus:  "Fotbalul românesc se va reforma total când nu vor mai fi oameni de acest tip. În Anglia și Franța nu se găsesc oameni de acest tip". Selecționata României a fost învinsă, luni seară, de naționala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E și a ratat orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018. Daum antrenează naționala României de anul trecut, după încheierea Campionatului European din Franța.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.