Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Se caută sponsori pentru arbitraj video

Ziarul de Vrancea
23 oct 2017 526 vizualizări

Adrian Stoian (Crotone), Dorin Rotariu (Mouscron), Gabriel Torje (Karabukspor) și Bogdan Lobonț (AS Roma) se află pe lista preliminară a jucătorilor români care evoluează în străinătate, convocați de selecționerul Cosmion Contrat pentru partidele amicale cu Turcia și Olanda, informează FRF. Stoian, Torje și Rotariu revin la echipa națională după o perioadă de absență.

Contra continuă să-l convoace pe portarul Lobonț, care va împlini în ianuarie 40 de ani.  Lotul final, care va include și numele jucătorilor din campionatul intern convocați, va fi anunțat ulterior. În afara celor menționați mai sus, au mai fost convocați: Tătărușanu, Lung (portari), Chiricheș, Grigore, Moți, Latovlevici, Toșca, Săpunaru (fundași), Marin, Bicfalvi, Chipciu, Stanciu, Maxim (mijlocași), Andone, Keșeru, Stancu, Grozav (atacanți).

Duș rece în Danemarca

Campioana en-titre a României la handbal feminin, CSM București, a fost învinsă, duminică, pentru prima dată în actuala stagiune a Ligii Campinilor, scor 22-25 (14-13), în deplasare, cu danezele de la Nykobing FH. Meci dificil pentru CSM București în deplasarea din Danemarca, unde a condus pentru prima dată abia în minutul 26 (11-10), pe fondul unui joc slab în ambele faze. în prezența a peste 3.000 de spectatori, danezele au ținut un ritm de joc rapid și cu acțiuni precise, în timp ce campioana României a fost de nerecunoscut și s-a înclinat în fața unei echipe debutante în Liga Campionilor. Pentru CSM București au marcat Isabelle Gullden 6 goluri, Marit Frafjord 4, Amanda Kurtovici 3, Iulia Curea 2, Cristina Neagu 2, Nathalie Hagman 2, Line Jørgensen 1, Oana Manea 1, și Majda Mehmedovic 1. A doua partidă a etapei, între Vistal Gdynia și Krim Ljubljana, va avea loc în 25 octombrie.

 

Victorie europeană a “sarazinilor”

Echipa de rugby Timișoara Saracens a învins formația portugheză Centro Desportivo Universitario de Lisboa cu scorul de 45-10 (21-5), sâmbătă, într-un meci din Continental Shield, jucat pe Estadio Universitario din Lisabona.  Bănățenii au obținut a doua lor victorie în competiție, după 29-25 cu italienii de la Petrarca Rugby. Campioana României, care a obținut și punctul bonus ofensiv, a reușit nu mai puțin de șapte eseuri, prin Stefano Hunt, Andrei Rădoi, Valentin Popârlan, James Doyle, John Leiataua, Florin Popa și Marian Sabău, cinci transformate de Tevita Manumua. Continental Shield este a treia întrecere europeană intercluburi ca importanță, după Champions Cup și Challenge Cup, la startul său aliniindu-se opt echipe — patru reprezentând Italia și câte una din Germania, Georgia, Portugalia și România. Pe 9 decembrie, campioana României va juca acasă, pe stadionul ''Dan Păltinișanu'', cu italienii de la Cammi Calvisano, pentru ca ultimul meci să îl susțină în deplasare, în Georgia, pe 16 decembrie, împotriva echipei din Batumi.

Hagi junior mai așteaptă

Antrenorul Fiorentinei, Stefano Pioli, a declarat că Ianis Hagi nu a ajuns încă la un nivel de joc ridicat pentru a putea evolua în partidele din Serie A, informează presa italiană. "Hagi crește, dar nu joacă pentru că eu nu-l văd încă la nivelul coechipierilor lui", a declarat Pioli, înaintea meciului cu Benevento. Cu toate acestea, Hagi jr. a făcut parte din lotul convocat de Pioli pentru meciul de ieri, câștigat de Fiorentina cu 3-0, dar a rămas pe bancă. Mijlocașul Ianis Hagi a declarat, la 2 octombrie, că este dezamăgit de faptul că antrenorul formației Fiorentina, Stefano Pioli, nu îi oferă șanse de a evolua în prima echipă și că nu exclude să plece în iarnă sub formă de împrumut la o altă echipă.

Craiova l-a repatriat pe Răzvan Popa

Clubul CSU Craiova a anunțat, sâmbătă, că l-a achiziționat pe fundașul Răzvan Popa, în vârstă de 20 de ani, fost component al grupărilor Inter Milano și Real Zaragoza. Conform site-ului grupării craiovene, Popa este al treilea cel mai tânăr debutant român din Liga I, după Nicolae Dobrin și Florin Răducioiu. La scurt timp după ce debuta la Sportul Studențesc, la doar 15 ani și două luni, vâlceanul Popa se transfera la Inter Milano, la a cărui primă echipă a debutat într-un amical de lux cu Bayern München. De la Inter, Răzvan a fost transferat de Real Zaragoza, formație pentru care a înscris un gol în Cupa Spaniei, fiind ulterior împrumutat la Burgos. Popa poate evolua atât fundaș central cât și mijlocaș la închidere.

Contract pe viață

Atacantul Lionel Messi, în vârstă de 30 de ani, va primi o ofertă pentru un contract pe viață la FC Barcelona, a anunțat, sâmbătă, directorul general al clubului catalan, Oscar Grau, în cadrul Adunării Generale. "Messi și-a prelungit contractul pentru patru ani, iar clubul îi va oferi un contract pe viață", a anunțat Grau. El a răspuns astfel lui Pep Abad, numărul 41273 de pe lista de socios, care a cerut ca Messi să primească un contract asemănător lui Andres Iniesta. Messi a venit la FC Barcelona la 13 ani și a debutat la 17 ani.

Egalitate între patinatorii ruși și americani

Nathan Chen (SUA) și Evghenia Medvedeva (Rusia) au câștigat probele de simplu din cadrul concursului de patinaj artistic de la Moscova, primul Grand Prix din noul circuit, păstrându-și pozițiile ocupate vineri, după programul scurt, deși ambii au avut ratări, căzând dur în timpul programului liber. Chen l-a învins pe japonezul Yuzuru Hanyu și pe reprezentantul gazdelor, Mihail Koliada, iar Medvedeva a învins-o pe experimentata Carolina Kostner (Italia).  La perechi, Evghenia Tarasova și Vladimir Morozov au păstrat dominația , iar rusească în această probă, iar la dans s-au impus americanii Maia și Alex Shibutani, care au depășit două cupluri reprezentând gazdele: Bobrova / Soloviev și Stepanova / Bukin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.