Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Se-apropie marea unire în rugby

Ziarul de Vrancea
5 oct 2021 752 vizualizări

Departamentul Competiții a Federației Române de Rugby a propus o reorganizare a competițiilor de seniori, cele 16 cluburi din primele două eșaloane urmând să evolueze într-o singură competiție denumită „SuperLiga”.

Noua competiție ar fi compusă de un sezon regulat, cu două grupe de opt echipe împărțite pe criterii regionale, în care se va juca un singur tur Berger cu șapte etape. Primele trei echipe din fiecare grupă se vor califica în play-off, în care vor juca tur, retur, semifinale și fnale. Celelalte zece echipe vor juca un tur Berger cu nouă etape pentru stabilirea clasamentului final.

Ă Stoican prestează la Craiova

Clubul U Craiova 1948 a anunțat, miercuri, că noul antrenor al echipei oltene este Flavius Stoican. „Fostul fundaș dreapta al naționalei României si jucător al Universitățtii Craiova in perioada 1995-2002, a semnat un contract valabil pentru acest sezon”, este anunțul de pe pagina de Facebook a clubului. U Craiova 1948 s-a despărțit zilele trecute de tehnicianul Adrian Mutu. Stoican a semnat un contract valabil până la finalul actualului sezon al Ligii I. După 11 etape, FC U Craiova ocupă poziția a 13-a în clasamentul Ligii I, cu doar 9 puncte.

UBT Cluj ‚ victorie în Champions League

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins, pe teren propriu, formația turcă Darușșafaka Basketbol, scor 66-60 (32-31), în primul meci din Grupa G a Basketball Champions League. rincipalii marcatori ai partidei au fost Elijah Stewart (18 puncte, șase recuperări), pentru U BT Cluj, respectiv Nathan Boothe (14 puncte, cinci recuperări, două pase decisive), pentru oaspeți. În runda următoare, clujenii vor evolua în deplasare cu Happy Casa Brindisi, în 18 octombrie. U BT Cluj evoluează în premieră în grupele BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Ei au câștigat turneul preliminar al competiției, în septembrie, la Peristeri.

Am învins Feroe la handbal

Naționala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Mioveni, reprezentativa Insulelor Feroe, scor 26-19 (15-14), în primul meci din grupa 2, faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022. Principalele marcatoare tricolore au fost Crina Pintea goluri și Bianca Bazaliu 6.Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a anunțat că în acest an face „o pauză” de la acțiunile reprezentativei, astfel că nu va fi prezentă nici la CM din luna decembrie. România va juca al doilea meci din grupă duminică, la Viena, cu reprezentativa Austriei. Din această grupă mai face parte Danemarca, care va întâlni în aceste prime două etape Austria (7 octombrie) și Insulele Feroe (10 octombrie).

FCSB se mută la Buzău

FCSB va disputa următoarele meciuri de pe teren propriu pe stadionul Gloria, din Buzău. Măsura a fost luată deoarece Arena Națională vă găzdui în această lună evenimentul The International, o competiție online de Dota 2 (joc video de strategie) care se va disputa fără spectatori.Prima partidă de campionat care se va juca pe stadionul din parcul Crâng este FCSB – CS Mioveni, contând pentru etapa a XII-a și programată sâmbătă, 16 octombrie, cu începere de la ora 20.30.

Donnarumma, în dizgrație la Milano

Bannere ostile fotbalistului Gianluigi Donnarumma, portarul echipei PSG și al naționalei Italiei, au fost desfășurate la Milano de Curva Sud, de un grup de suporteri ai echipei AC Milan, Întors la Milano pentru semifinala Ligii Națiunilor dintre Italia și Spania, Gianluigi Donnarumma nu se aștepta la o astfel de primire, chiar dacă a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu AC Milan pentru a semna liber de contract cu PSG, vara trecută.”Am dat totul pentru Milan, până la final. Dacă se întâmplă ceva negativ, mi-ar părea foarte rău, deoarece această semifinală este un meci foarte important. Sper că fanii ne vor ajuta”, a declarat el pentru Gazzetta Dello Sport. Însă ultrașii din Curva Sud nu l-au iertat pe jucător, afișând în oraș mai multe bannere împotriva lui. „La Milano nu vei mai fi niciodată binevenit. Om de rahat”, a fost mesajul scris pe unul dintre ele.

Brazilianul caftangiu, în instanță

Fotbalistul brazilian William Ribeiro, care a bătut luni seară un arbitru în timpul unui meci, a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor. William Ribeiro, jucător al echipei Sao Paulo-RS, dintr-un campionat regional din sudul Braziliei, a fost arestat după ce a bătut un arbitru în timpul unui meci, până l-a făcut să-și piardă cunoștința. Mijlocașul s-a repezit asupra centralului Rodrigo Crivellaro, l-a lovit cu pumnul, și, după ce arbitrul a căzut la pământ, i-a dat un picior în ceafă. Arbitrul a fost transportat la spital, după ce și-a pierdut cunoștința timp de mai multe minute. El a fost externat, marți, în stare bună de sănătate. Clubul lui William Ribeiro, Sao Paulo-RS, a anunțat că l-a dat afară pe jucătorul-agresor


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.