Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Se amână și competiții din 2021

Ziarul de Vrancea
3 mai 2020 786 vizualizări

Federația Internațională de Natație (FINA) a anunțat, luni, amânarea Campionatelor Mondiale de la Fukuoka, programate între 16 iulie și 1 august 2021, pentru luna mai a anului 2022.

Decizia a venit după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Prevăzute a se desfășura în perioada 24 iulie - 9 august, jocurile au fost amânate pentru 12 iulie - 8 august 2021. Însă în vara anului viitor erau programate două competiții majore ale unor spoturi importante din programul olimpic, campionatele mondiale de atletism și de natație. Cele două competiții au trebuit de asemenea amânate, pentru a nu afecta competiția olimpică de la Tokyo.Astfel, Campionatele Mondiale de atletism (6-15 iulie 2021) au fost reprogramate pentru 2022, între 15 și 24 iulie. Gazda rămâne neschimbată, Eugene, Oregon (SUA).De asemenea, CM de natație au fost mutate în 2022, în perioada 13-29 mai, tot la Fukuoka (Japonia).

Finală bascilor, cu public

Cluburile Athletic Bilbao și Real Sociedad au anunțat, într-un comunicat comun, că sunt de acord să joace finala Cupei Spaniei cu spectatori. Athletic Bilbao și Real Sociedad au subliniat că au acceptat să încheie un acord cu federația spaniolă pentru a se disputa acest meci cu public. Condițiile de desfășurare și data urmează să fie determinate. Finala Cupei Spaniei a fost programată inițial la 18 aprilie, la Sevilla, dar a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19. Va fi prima finală de Cupă între Real Sociedad și Athletic Bilbao și prima finală dintre două echipe din Țara Bascilor după aproape un secol. În 1927, în ultimul act s-au întâlnit Real Union și Arenas Club, meci câștigat cu 1-0 de Real Union.

Un nou proiect la handbal

FR Handbal a anunțat, luni, în urma ședinței Consiliului de Administrație, că s-a votat majoritar pentru încheierea competițiilor interne pe teren, în luna iunie, iar o decizie finală ar urma să fie luată în 18 mai. Liga Națională masculină ar urma să se reia în 14 iunie, iar turneul Final Four al Cupei României s-ar juca la datele programate inițial, 24-25 iunie, la Constanța. Liga Națională feminină ar urma să se încheie în 24 iunie, după disputarea unei singure partide, restanța dintre AHCM Slobozia - CSM București (etapa a 16-a). FR Handbal a mai precizat că situația finală a reluării partidelor din ambele ligi va fi discutată în 18 mai.

La Liga, minimum în iunie

Liga Spaniolă de Fotbal a anunțat că echipele din primele două ligi își pot relua antrenamentele individuale din această săptămână. Reluarea sezonului este prevăzută în iunie. Liga a precizat că toate cluburile vor urma un protocol pentru revenirea la antrenamente, convenit cu autoritățile sanitare pentru a se garanta siguranța jucătorilor și a personalului. Președintele ligii, Javier Tebas, a precizat că speră într-o reluare a meciurilor în luna iunie, pentru ca sezonul 2019/2020 să fie dus la bun sfârșit.

Koeman, internat în spital

Selecționerul Olandei, Ronald Koeman, a fost internat în spital, duminică, la Amsterdam, din cauza unei probleme cardiace. Reprezentanții tehnicianului au confirmat informația. Koeman a fost luat cu ambulanța de acasă și după o intervenție chirurgicală este în stare stabilă. Agenția Ansa notează că antrenorului i s-a implantat un stent. Koeman este antrenorul naționale Olandei de peste doi ani și a calificat echipa la Campionatul European.

La poker, în izolare

Fotbalistul echipei Manchester United, Marcos Rojo, ar putea fi sancționat de gruparea engleză, după ce a încălcat regulile de izolare în Argentina. Fotografii cu Rojo, împrumutat la Estuadiantes, jucând poker cu prietenii și fumând, au fost postate pe site-uri de socializare de către fratele fotbalistului, Franco. Fotografiile au fost apoi șterse. Măsurile de izolare în Argentina sunt impuse până la 10 mai.Rojo joacă la Manchester United din 2014, iar contractul său este valabil până în 2021, cu opțiune de prelungire pentru un sezon. El are 61 de selecții în naționala Argentinei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.