Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Scurt-circuit la Ploiești

Ziarul de Vrancea
24 nov 2019 916 vizualizări

 Formaţia Petrolul Ploieşti a fost învinsă, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Gloria Buzău, într-un meci din etapa a XIX-a a Ligii a II-a. Unicul gol al meciului a fost marcat de Valentin Munteanu, în minutul 49, la singurul șut pe poartă a echipei oaspete.

La sfârșitul partidei,publicul a cerut demisia antrenorului echipei prahovene, Flavius Stoican.  Ultima întâlnire a rundei, CS Mioveni – Turris-Oltul Turnu Măgurele este programată astăzi. În clasament, conduce UTA cu 35 de puncte, urmată de CS Mioveni și Rapid cu 31 de puncte. Petrolul se află pe poziția a patra cu 30 p, iar echipa din Buzău, care n-are drept de promovare ocupă locul VIII.

Andone revine în februarie

Atacantul echipei Galatasaray Florin Andone, care s-a accidentat la 9 noiembrie, a declarat că va reveni pe teren în februarie 2020, informează presa turcă. Întrebat la o discuție cu fanii echipei din Istanbul pe rețelele de socializare dacă vrea să rămână la Galatasaray, internaționalul român, împrumutat un sezon de la Brighton, a răspuns afirmativ. În meciul cu Gaziantep, Andone a suferit o ruptură a ligamentului colateral intern și o leziune parțială a ligamentului încrucișat anterior, la genunchiul drept. Din acest motiv, el a ratat meciurile cu Suedia și Spania din preliminariile Euro-2020.

„Nu-l dăm pe Pușcaș!”

Clubul Reading este hotărât să nu-l vândă pe atacantul George Pușcaș în perioada de transferuri din iarnă, a declarat antrenorul Mark Bowen, informează presa engleză. „Refuzarea ofertelor ar fi decizia clubului Reading și a patronului, Dai Yongge. Cunosc sigur situația lui și banii pe care-i pune la bătaie, de care suntem recunoscători, și nu cred că banii sunt pe primul plan. El este pe deplin angajat să cheltuiască banii pe care i-a făcut pentru a duce clubul înainte. Cred că dacă un club mare îl va tenta cu o ofertă pentru Pușcaș, nu ar mușca. George este încă tânăr și crud și are multe de învățat. Noi putem fi un teren propice pentru ca el să învețe”, a declarat Bowen, potrivit getreading.co.uk, referindu-se la un interes al clubului Fenerbahçe pentru Pușcaș. George Pușcaș a fost transferat în vară de la Inter Milano la Reading, clubul englez cheltuind în acest caz cea mai mare sumă pentru un transfer, peste opt milioane de lire sterline.

Arbitri turci pe „Olimpico”

Meciul dintre Lazio și CFR Cluj, din etapa a V-a Grupei E va fi arbitrat de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Ali Palabiyik. El va fi ajutat de asistenții Serkan Olguncan și Cem Satman, iar rezervă a fost desemnat Mete Kalkavan. Partida va avea loc, joi, de la ora 22.00, pe Stadio Olimpico din Roma. CFR Cluj, locul II în grupa E, cu nouă puncte, are nevoie de un punct în ultimele două etape pentru a se califica în 16-imile Ligii Europa. Lazio ocupă locul III, cu trei puncte, iar Rennes este pe locul IV, cu un punct. Grupa este condusă de Celtic, cu zece puncte. În cel de-al doila meci al grupei se vor întâlni, la Glasgow, Celtic și Rennes, tot joi, de la ora 22.00.

Și Pliskova schimbă antrenorul

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, locul 2 mondial, a anunțat, luni, că va fi antrenată de venezuelanul Daniel Vallverdu, unul dintre foștii antrenori ai lui Andy Murray. „El a fost una dintre prioritățile mele. A avut rezultate fantastice și sunt convinsă că îmi poate oferi multe”, a declarat Pliskova. În vârstă de 33 de ani, Vallverdu a mai colaborat, pe lângă Andy Murray, și cu Grigor Dimitrov și Stan Wawrinka. La începutul lunii noiembrie, Pliskova a pus capăt colaborării cu antrenoarea spaniolă Conchita Martinez.

Ceferin vine la București

Președinții asociațiilor naționale și secretarii generali se întâlnesc anual pentru o reuniune de lucru, în cadrul Top Executive Programme UEFA. Potrivit frf.ro, anul acesta, evenimentul are loc în premieră în capitala României. Reprezentanții tuturor celor 55 de federații fotbalistice de pe continent, președinți și secretari generali, împreună cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, vor fi la București în 29 noiembrie 2019, în cadrul Top Executive Programme UEFA. Acest format, creat în 2005, presupune analiza și dezbaterea elementelor strategice privind dezvoltarea fotbalului cu precădere în perspectivă organizațională și de business. Pentru prima oară, această reuniune va fi găzduită de Federația Română de Fotbal, la București, cu o zi înaintea tragerii la sorți pentru Euro 2020.

Două titluri în două zile

Flamengo a câștigat, sâmbătă, Copa Libertadores, iar duminică, titlul în Brazilia. Această situație a fost posbilă după ce principala contracandidată, Palmeiras, a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (0-0), de Gremio Porto Alegre. În acest moment, Flamengo are un avantaj de 13 puncte față de Santos și Palmeiras, echipele de pe locurile 2, respectiv 3.Campioana Americii de Sud și Braziliei are 81 de puncte, iar cele două formații au câte 68 de puncte, când mai sunt patru etape rămase de jucat în Serie A. Gremio este pe locul 4, cu 59 de puncte. Flamengo a câștigat, sâmbătă, la Lima, Copa Libertadores, învingând în finală echipa argentiniană River Plate, scor 2-1.

Război la Napoli

Patronul clubului Napoli, Aurelio De Laurentiis, a deschis războiul cu jucătorii echipei aflate acum pe locul VII, la 15 puncte de liderul Juventus, care vor fi sancționați cu 25 la sută din salariul lunar, informează Gazzetta dello Sport. Brazilianul Allan primește o sancțiune de 50 la sută (200.000 de euro), după ce el și fiul patronului, Edo De Laurentiis, vicepreședintele clubului, au avut o altercație fizică. Incidentul a avut loc după meciul din Liga Campionilor cu Salzburg, scor 1-1, din 5 noiembrie, când fotbaliștii au refuzat ordinul patronului, de a rămâne în cantonament până la următoarea partidă, din campionat. bÎn plus, Callejon și Mertens vor părărsi echipa în iunie, pentru că nu li se vor prelungi contractele, iar Insigne, Koulibaly și Allan au fost puși pe lista de transferuri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.