Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Schumacher, internat la Paris

Ziarul de Vrancea
9 sep 2019 794 vizualizări

Fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, în vârstă de 50 de ani, este spitalizat la Paris, la serviciul de chirurgie cardio-vasculară. Potrivit Le Parisien, Schumacher a fost spitalizat la nitatea Georges-Pompidou (Paris XVème), la medicul Philippe Menasché (69 de ani). El va urma un tratament cu „perfuzii de celule stem care sunt răspândite în organism pentru a obține o acțiune antiinflamatorie sistematică”.Externarea lui este prevăzută miercuri. Michael Schumacher a suferit o accidentare la cap la un accident de schi în 29 decembrie 2013 și de atunci nu a mai fost văzut în public.Fostul pilot de la Ferrari este tratat la casa lui din Elveția, însă există foarte puține informații legate de recuperarea lui.

Francezii pot fi amendați

Federația Franceză de Fotbal riscă o sancțiune din partea Comisiei de Disciplină a UEFA, după problemele de organizare de la meciul Franța-Albania, disputat sâmbătă, scor 4-1, în preliminariile EURO 2020. Problemele de organizare au făcut ca partida de la Paris să înceapă cu șapte minute mai târziu, iar Federația Franceză de Fotbal ar putea primi o sancțiune, scrie L’Equipe. Potrivit sursei citate, Comisia de Disciplină a UEFA poate acorda fie un avertisment, fie o amendă de 10.000 de euro, decizia urmând a fi luată la una dintre următoarele ședințe, fie pe 19 septembrie, fie pe 17 octombrie. Sâmbătă, la meciul Franța-Albania, din preliminariile EURO 2020, organizatorii partidei de la Paris au pus imnul Andorrei, în loc de cel al Albaniei, spre nedumerirea jucătorilor și a staff-ului oaspeților. La scurt timp, crainicul arenei a realizat că s-a produs o greșeală, însă a prezentat scuze Armeniei, și nu Albaniei.

Un dominican binecuvântează Rapidul

Rapid l-a transferat pe Tano Bonnin, un fundaș de 29 de ani, ce a jucat 11 meciuri în prima ligă spaniolă, a promovat cu Osasuna în „La Liga”, ca om de bază, și a evoluat de 14 ori la naționala Republicii Dominicane, reușind să înscrie o dată. Pe numele său complet Cayetano Bartolomé Bonnin Vasquez, Tano a venit din liga secundă spaniolă, de la Almeria, unde nu a apucat să joace, însă a fost rezervă la meciul cu Albacete, din urmă cu trei săptămâni, în prima etapă din Segunda Division. În sezonul trecut, Bonnin a fost om de bază la Lleida Esportiu, pentru care a jucat 27 de meciuri, terminând pe locul 6 în cel de-al treilea eșalon din Spania.În sezonul 2016/2017, Tano evoluat 11 meciuri pentru Osasuna, în LaLiga, bifând două jocuri cu Real Madrid și câte unu cu FC Barcelona, FC Sevilla, Atletico Madrid, Espanol sau Real Sociedad.

Laver Cup, gata de start

Organizatorii Laver Cup au anunțat că John McEnroe, căpitanul echipei Lumii, i-a ales pe americanii Jack Sock și Taylor Fritz pentru a participa la edția din acest an a Laver Cup, alături de John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios și Denis Shapovalov. Fritz îl înlocuiește pe sud-africanul Kevin Anderson, care s-a retras fin cauza unei accidentări la genunchi. Echipa Europei, condusă de Björn Borg, va fi formată din Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas și Fabio Fognini. Cele două echipe se vor confrunta la Geneva, în perioada 20-22 septembrie. Primele două ediții ale competiției, care s-au desfășurat la Praga și la Chicago, au fost câștigate de europeni. În acest an, competiția a fost inclusă în calendarul ATP.

Icar din Belarus

Atletul din Belarus Maksim Nedasekov a stabilit cea mai bună performanță mondială a anului la săritura în înălțime, cu 2,35 m, în timpul meciului care opune selecționatele Europei și Statelor Unite, la Minsk. Această performanță reprezintă și un nou record personal pentru tânărul săritor de 21 de ani, vicecampion european în 2018. Precedenta performanță mondială în această probă aparținea rusului Ilia Ivaniuk, 2,33 m, reușită pe 9 iulie. Recordul mondial este deținut de cubanezul Javier Sotomayor, din 27 iulie 1993, cu 2,45 m.

Cupa Mondială la baschet

Naționalele de baschet masculin ale Argentinei și Spaniei sunt primele semifinaliste ale Cupei Mondiale din China, după ce au eliminat, ieri, în primele două sferturi ale competiției, reprezentativele Serbiei, respectiv Poloniei. Argentina a învins Serbia, cu scorul de 97-87, iar Spania a trecut de Polonia, cu 90-78.Celelalte două sferturi de finală se vor disputa miercuri, între SUA și Franța, respectiv, Australia – Cehia. Programul în continuare al Cupei Mondiale include partidele pentru locurile 5-8, în 12 și 14 septembrie, semifinalele în 13 septembrie, și finala competiției, în 15 septembrie.Ediția anterioară a Cupei Mondiale a fost câștigată de SUA, care dețin cinci titluri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.