Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Saritov n-are treabă cu terorismul

Ziarul de Vrancea
26 nov 2017 588 vizualizări

Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, sâmbătă, că sportivul naturalizat Albert Saritov nu are legătură cu terorismul și că speculațiile apărute în presă ar fi ”doar o răzbunare a ziariștilor ruși pentru faptul că au pierdut o medalie olimpică”.

Pîrcălabu afirmă că Saritov a fost verificat de SRI, care a confirmat că sportivul naturalizat nu are ”nicio legătură cu terorismul”. Postul Russia 24 a difuzat un reportaj despre sportivi ai Academiei de lupte ”Dmitri Mindiașvili” din Krasnoiarsk, implicați în “acte de banditism și terorism”, printre aceștia fiind menționați și frații Saritov, Ramazan și Albert. Postul din Rusia susținea că academia respectivă produce luptători de front și că mulți luptători musulmani au ajuns să facă parte din grupări paramilitare și chiar din temuta organizație teroristă ISIS. Ramazan Saritov, fratele lui Albert, practicant de lupte libere, a fost militant cecen, iar în 2012 a fost omorât de poliție într-o misiune specială în orașul Hasaviurt din regiunea Daghestan. Despre Albert Saritov s-a spus că în urmă cu mai mulți ani ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional, menționa Russia 24, citat de TVR.

Cătălina, ultimul bal

Gimnasta Cătălina Ponor a participat, sâmbătă, la ultimul concurs din carieră, în Mexic, la ”Abierto Mexicano de Gimnasia”, o competiție care a îmbinat și conceptul de gală demonstrativă. La 30 de ani, din care peste 25 dedicați gimnasticii, Cătălina Ponor pune punct unei cariere în care a adunat 23 de medalii la competiții de anvergură – cinci la JO, cinci la CM și 13 la CE. Cătălina Ponor și Vlad Cotuna au reprezentat România la cea de-a șaptea ediție a concursului din Mexic, însă emoțiile și lacrimile i-au aparținut doar Cătălinei, care a concurat pentru ultima dată în carieră. Ea a încheiat concursul cu medalia de argint la individual compus (40.300 puncte), iar pe podium au mai urcat Yessenia Ferrera (40.400, medalie de aur, Cuba) și Anghelina Melnikova (40.050, Rusia). Cătălina Ponor a câștigat și medaliile de aur la bârnă și sol și a fost aplaudată minute în șir de miile de spectatori la ceremonia de premiere.

Un eșec și o victorie

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă vineri, la Torino, de reprezentativa Italiei, cu scorul de 70-75 (28-42), în primul meci din grupa D a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2019.  Tricolorii evoluează în aceste preliminarii cu un nou antrenor, Zare Markovski, macedoneanul fiind secondat de Mihai Silvășan și Hristu șapera. De asemenea, vineri s-a consemnat și debutul oficial la naționala României al americanului naturalizat Giordan Watson. Tot vineri, în celălalt meci din grupa D, Olanda – Croația 68-61 (33-35).Aseară, la Cluj, tricolorii au învins cu 75-68 (34-27) echipa Olandei, în timp ce Italia a învins Croația în deplasare cu 80-64 (35-32). Următorul meci al tricolorilor va avea loc pe 23 februarie, în deplasare cu Croația.  Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se vor califica în faza următoare a preliminariilor europene.

 

Franța a luat Salatiera

După 1-1 în prima zi, când David Goffin l-a învins cu 7-6, 6-3, 6-2 pe francezul David Pouille, iar Jo-Wilfried Tsonga a trecut cu 6-3, 6-2, 6-1 de Steve Darcis, echipa Franței a făcut sâmbătă un pas important în câștigarea Cupei Davis, în finala care se dispută la Lille, contra Belgiei. Perechea Richard Gasquet/Pierre Hugues Herbert a învins, cu scorul de 6-1, 3-6, 7-6, 6-4, cuplul Ruben Bemelmans/Joris de Loore. Ieri, însă, Goffin a egalat scorul general, învingându-l pe Tsonga cu 7-6, 6-3, 6-2. În ultimul meci, Lucas Pouille a adus victoria Franței, după ce l-a învins pe Steve Darcis, scor 6-3, 6-1, 6-0. Franța cucerește Salatiera de Argint pentru a zecea oară, prima prima oară după 2001 și după trei finale pierdute.

Messi rămâne încă trei ani la Barcelona

FC Barcelona a oficializat, sâmbătă, prelungirea cu trei ani a contractului argentinianului Lionel Messi, până în vara anului 2021, cu o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro.  Vechea înțelegere expira în vara anului 2018. În 2021, Messi va avea 34 de ani, dintre care 17 petrecuți la prima echipă a FC Barcelona, pentru care a jucat 602 meciuri și a marcat 523 de goluri. Lionel Messi a ajuns la vârsta de 13 ani la gruparea catalană, de la Newell’s Old Boys. Cu FC Barcelona, el a câștigat 30 de trofee, dintre care patru în Liga Campionilor (2006, 2009, 2011, 2015) și opt în campionatul Spaniei (2005, 2006, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016). De asemenea, a cucerit de cinci ori Balonul de aur și de patru ori Gheata de aur.

Atleții anului: Barshim și Thiam

Mutaz Essa Barshim din Qatar, specialist la săritura în înălțime, și heptatlonista belgiană Nafissatou Thiam au fost desemnați atleții anului 2017, în cadrul unei gale IAAF, care a avut loc, ieri, la Monaco. Mutaz Essa Barshim a fost neînvins în acest sezon. Deținătorul celei de-a doua perrformanțe din istorie, 2,43 m, și campionul mondial de la Londra îi succede jamaicanului Usain Bolt, retras din activitate, desemnat atletul anului de șase ori, în 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2016. Barshim, 26 ani, i-a devansat pe campionul mondial la 400 m, sud-africanul Wayde Van Niekerk și pe cel de la 10.000 m, britanicul Mo Farah.  NafissatouThiam, 23 ani, a câștihat titlul mondial la heptatlon cu peste 7.000 de puncte (7.013). Ea le-a devansat pe Almaz Ayana din Etiopia, campioană mondială la 10.000 m și pe Ekaterini Stefanidi din Grecia, campioană mondială la săritura cu prăjina. Ayana, campioană olimpică la Londra, a fost atleta anului în 2016. Cei mai buni atleți din 2017 au fost desemnați în urma votului Consiliului IAAF, al membrilor familiei atletice și al publicului.

Bottas, ultima victorie a anului în F1

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), plecat de pe prima poziție a grilei de start, a câștigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XX-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1. El a obținut a treia victorie în acest sezon. Bottas a fost urmat de Lewis Hamilton (Mercedes/Marea Britanie) și de Sebastian Vettel (Germania/Ferrari). Lewis Hamilton și echipa Mercedes își asiguraseră deja titlurile mondiale, de mai multe etape. Următorul sezon al Formulei 1 începe la 25 martie 2018, cu Marele Premiu al Australiei, de la Melbourne.

Hermannstadt, lider de toamnă

Echipa AFC Hermannstadt a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Sportul Snagov, într-un meci din etapa a XIX-a, ultima a turului Ligii a II-a. În urma acestui rezultat, formația sibiană încheie prima jumătate a sezonului pe primul loc al clasamentului. Celelalte rezultate înregistrate în ultima etapă: Știința Miroslava – Ripensia Timișoara 3-0; CS Afumați - Academica Clinceni 1-0; Foresta Suceava - Luceafărul Oradea 3-0; Pandurii Târgu Jiu - Dacia Unirea Brăila 3-3; Olimpia Satu Mare - Chindia Târgoviște 1-3; UTA - FC Argeș 0-1; Dunărea Călărași - Metaloglobus București 1-0; ASU Politehnica Timișoara - ASA Târgu Mureș 3-0; CS Balotești – CS Mioveni 0-3. În urma acestor rezultate, AFC Hermannstat ocupă primul loc în clasament, cu 44 de puncte, urmată de Dunărea Călărași, cu 43 de puncte, și de Chindia Târgoviște, cu 39 de puncte. Ultimele locuri sunt ocupate de Dacia Brăila și Pandurii, cu câte 18 puncte, Luceafărul, Balotești și Foresta (17 puncte), Știința Miroslava (16 puncte).

 

Start istoric pentru Atletico

Echipa Atletico Madrid a învins, în deplasare cu scorul de 5-0, echipa Levante, într-un meci din etapa a XIII-a a campionatului Spaniei. Acesta este cel mai bun start de campionat din istoria clubului. “Elevii lui Diego Simeone au depășit performanța echipei care a reușit dubla campionat-Cupă în sezonul 95/96 – 12 meciuri”, se arată pe site-ul clubului madrilen. Golurile au fost marcate de Rober (‘5 - autogol), Gameiro (’29, ’59) și Griezmann (’65, ’68). Atletico Madrid ocupă locul trei în clasamentul campionatului spaniol, cu 27 de puncte (șapte victorii, șase remize). Lider este FC Barcelona, cu 34 de puncte (12 jocuri – 11 victorii,o remiză), iar pe poziția a doua se află Valencia, cu 30 de puncte (12 jocuri – nouă victorii, trei remize).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.