Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: S-a suspendat activitatea comisiilor FRF

Ziarul de Vrancea
30 mar 2020 842 vizualizări

Ședințele organismelor jurisdicționale ale FRF rămân suspendate pentru o perioadă nedeterminată, părțile din dosarele aflate pe rol urmând a fi citate pentru noile termene acordate în cauză, imediat ce va fi posibilă reluarea activității, informează frf.ro.

Decizia a fost luată având în vedere situația de urgență instituită prin Decretul prezidențial nr. 195/2020, precum și toate măsurile instituite prin ordonanțele militare 1-6. La 15 martie, FRF a anunțat că activitatea organismelor jurisdicționale ale FRF se suspendă în perioada 16 – 31 martie 2020. Măsura se aplică atât ședințelor desfășurate la FRF, cât și celor de la LPF.

Decizie interesantă la Sibiu

FC Hermannstadt a anunțat, într-un comunicat, suspendarea contractelor jucătorilor pe perioada stării de urgență. Acesta este primul club din Liga I care ia această decizie. „Consiliul de Administrație AFCHermannstadt a decis să suspende contractele fotbaliștilor legitimați pentru cât timp se va menține starea de urgență în România. Măsura vine ca o consecință a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire. Asta dacă tinem cont că în prezent nu se știe când se va relua activitatea fotbalistică din țara noastră. Chiar și așa, AFC Hermannstadt le-a propus jucătorilor noștri prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării”, se arată în comunicatul citat. Și Iuliu Mureșan, președintele FC Hermannstadt, aflat în autoizolare, a decis ca începând de luni să își suspende înțelegerea contractuală cu gruparea sibiană.

Spital pe terenurile US Open

O parte a Billie Jean King National Tennis Center din Corona Park va fi transformată într-un spital temporar cu 350 de paturi pentru tratamentul bolnavilor care nu suferă de Covid-19, informează Reuters. Lucrările de transformare a unor spații indoor în spital vor începe astăzi. „Suntem aici să ajutăm, nu încape în discuție altceva. New York este casa noastră, suntem cu toții împlicați în asta, împreună”, a declarat un purtător de cuvânt al federației americane, USTA, proprietara bazei. New York este statul cel mai afectat din SUA de răspândirea virusului Sars-CoV-2. În acest stat sunt înregistrate 67.325 de persoane infectate și 1.342 de decese.

Final Eight la Baschet?

Forul european de baschet (FIBA Europe) a anunțat, ieri, în urma unei videoconferințe a boardului, că partidele rămase de disputat din sezonul 2019-2020 al Basketball Champions League, în lunile martie – mai, au fost reprogramate în sistemul Turneu Final Eight, între 30 septembrie – 4 octombrie. „Reprogramarea este necesară în situația existentă în prezent, fiind mult mai importantă protecția sănătății și a siguranței jucătorilor, antrenorilor, oficialilor și fanilor”, se arată în anunțul FIBA Europe. Gazda Turneului Final Eight urmează să fie decisă în timp util, în funcție de situația pandemiei cu virusul Covid-19. Două partide au mai rămas de jucat în faza optimilor de finală, între JDA Dijon - Nizhny Novgorod și Iberostar Tenerife - Filou Oostende, acestea urmând a avea loc înaintea Turneului Final Eight, pentru stabilirea echipelor calificate în ultima fază a competiției.

Ambele rivale amendate

Cele două cluburi de fotbal din Glasgow, Rangers (unde evoluează Ianis Hagi) și Celtic, au fost amendate de UEFA pentru incidente separate produse de suporterii lor în meciurile din Europa League. Glasgow Rangers a primit o amendă de 10.000 euro după ce un suporter de-al său a intrat pe teren în meciul contra celor de la Sporting Braga, din 20 februarie, de pe Ibrox Park, din șaisprezecimile de finală ale Europa League, meci în care Ianis Hagi a marcat două goluri. La această sumă s-au adăugat alte două, de 5.250 euro fiecare, ca urmare a artificiilor aruncate la victoria cu 3-2 în fața portughezilor, dar și a aruncării de obiecte pe gazon în partida cu Bayer Leverkusen, din optimi.  Celtic Glasgow a primit o amendă de 15.000 de euro pentru că a sosit mai târziu la stadion la meciul lor din Europa League cu FC Copenhaga, în Danemarca, pe 20 februarie.


Terim a fost externat

Antrenorul echipei Galatasaray, Fatih Terim, a fost externat, ieri deși a fost testat din nou pozitiv cu virusul Sars-CoV-2. Tehnicianul turc în vârstă de 66 de ani a fost trimis acasă pentru că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit. „Deși ultimul test a fost tot pozitiv, Terim își poate continua tratamentul acasă”, a anunțat spitalul Spitalul Liv, potrivit agenției Anatolia.Antrenorul echipei la care evoluează Florin Andone a anunțat, la 23 martie, că a fost testat pozitiv cu Covid-19. „Sunt pe mâini bune la spital. Nu vă îngrijorați”, a scris Terim pe Twitter. Alți doi oficiali ai clubului Galatasaray, vicepreședinții Yusuf Gunay și Abdurrahim Albayrak, au fost și ei testați pozitiv.

Fotbaliștii italieni nu se lasă

Sindicatul jucătorilor italieni (AIC) s-a declarat în favoarea disputării meciurilor rămase din sezon, inclusiv după 30 iunie, informează lequipe.fr. „De la Serie A la campionatele de amatori, sperăm, având condiții de securitate, să putem termina sezonul, chiar dacă se va depăși data de 30 iunie. Reluarea activității trebuie să aibă loc în condiții de supraveghere medicală aprofundată și cu respectarea tuturor indicațiilor care vor fi furnizate de medici”, a anunțat sindicatul, după o întrunire care a avut loc luni. Această poziție este opusă celei adoptate de mai mulți președințe de cluburi care consideră că sezonul este terminat. Campionatul italian a fost suspendat la 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Müller, încă doi ani la Bayern

Atacantul Thomas Müller urmează să își prelungească acordul cu Bayern München, anunță publicația Kicker. Atacantul de 30 de ani a început negocierile pentru prelungirea contractului pentru încă două sezoane. Actualul lui contract expiră în 2021. În 521 de meciuri, Müller a marcat 195 goluri și a dat 188 de pase decisive.

Grigoraș, în doliu

Antrenorul Petre Grigoraș trece printr-o perioadă mai puțin fericită a vieții: i-a murit fratele de 59 de ani, acesta fiind răpus de coronavirus. Mărturia tehnicianului este una cutremurătoare: „În 5 minute l-au băgat în mormânt, fără slujbă”. Fratele lui Petre Grigoraș, mort din cauza Covid-19 , „Trăiesc foarte prost această perioadă. Luni mi-a murit un frate de coronavirus, am și alte probleme. El era în Zemeș, lângă Moinești, în zona Bacăului, a fost răpus de această boală la 59 de ani. N-am putut merge la înmormântare. Astăzi în 5 minute l-au băgat în mormânt, fără slujbă, familia este în carantină, este îngrozitor, dar asta-i viața” - Petre Grigoraș, pentru doarromania.ro.

„Coțofene” în șomaj

Newcastle United este primul club din Premier League care anunță trimiterea în șomaj tehnic a angajaților. Deocamdată, această măsură nu îi vizează pe jucătorii primei echipe. Lee Charnley, directorul executiv al clubului, a afirmat, într-un e-mail transmis personalului, că a fost nevoit să ia această decizie pentru a proteja viitorul clubului, în condițiile în care activitatea sportivă este suspendată din cauza pandemiei de coronavirus. În ciuda acestei situații, gruparea de pe locul 13 din prima ligă engleză continuă negocierile cu un fond de investiții din Arabia Saudită pentru preluarea echipei. Public Investment Fund (PIF), legat de prințul moștenitor Mohammed Ben Salmane, a transmis o ofertă de 340 milioane de lire sterline (382 milioane de euro) pentru preluarea unei cote de 80 la sută din acțiunile clubului deținute de Mike Ashley, refuzată deoacamdată de omul de afaceri britanic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.