Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-a reluat Liga a II-a

Ziarul de Vrancea
21 feb 2020 821 vizualizări

Rezultatele etapei a XXII-a: U” Cluj – FC Argeș 1-1; Farul Constanța – Concordia Chiajna 3-1; CS Mioveni – Viitorul Târgu Jiu 0-2; Ripensia Timișoara - Metaloglobus 3-0; Petrolul Ploiești – Dunărea Călărași 2-0; Pandurii Târgu Jiu – CSM Reșița 1-4. Meciul FC Csikszereda– UTA este programat astăzi iar confruntarea FC Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele se va disputa mâine.În clasament, conduce UTA cu 41 p, urmată de CS Mioveni (37) și Rapid (35).

Record mondial indoor

Atleta venezueleană Yulimar Rojas (24 ani) a stabilit un record mondial indoor în proba feminină de triplusalt, cu performanța de 15,43 m, vineri seara, în reuniunea internațională de la Madrid, în care românca Andreea Panțuroiu s-a clasat pe locul al cincilea,cu 13.87 m. Rojas a depășit astfel vechiul record mondial deținut de rusoaica Tatiana Lebedeva, 15,36 m, care data din 6 martie, de la Budapesta. Atleta sud-americană s-a apropiat la șapte centimetri de recordul mondial în aer liber, 15,50 metri, deținut de ucraineanca Inesa Kraveț din data de 10 august 1995 la CM de la Göteborg. Rojas, care e antrenată de legenda cubaneză la săritura în lungime Ivan Pedroso, este dublă campioană mondială, în 2017 și2019

Fury a lovit furios

Pugilistul britanic Tyson Fury a devenit campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, după ce l-a învins pe americanul Deontay Wilder prin KO în repriza a șaptea, în meciul disputat la MGM Grand din Las Vegas. Echipa lui Wilder a „aruncat prosopul” în runda 7, în minutul 1:39. Wilder a fost trimis la podea încă din runda 3, iar apoi a avut mari probleme în a-și reveni. La 31 de ani, Fury rămâne neînvins la profesioniști în 29 de meciuri (28 victorii din care 21 prin KO, o remiză), el reușind să-i administreze prima înfrângere lui Wilder în 44 de meciuri (42 victorii din care 41 înainte de limită, o remiză).

Geiger și Kraft au câștigat la Râșnov

Sportivul austriac Stefan Kraft și-a consolidat poziția de lider al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, după ce s-a impus sâmbătă, în etapa a doua desfășurată la Râșnov. Kraft și-a mărit avansul în ierarhia generală în fața germanului Karl Geiger, care câștigase prima etapă de la Râșnov, desfășurată vineri. Stefan Kraft a obținut a patra sa victorie din acest sezon și a 20-a din carieră, cu 270,3 puncte, după sărituri de 103 și 97,5 metri. Geiger a fost al doilea, cu 266,7 puncte (99,5 m și 96 m), podiumul fiind completat de alt german, Constantin Schmid, cu 260,2 puncte (103 m, 95,5 m). „Veteranul” austriac Gregor Schlierenzauer s-a clasat pe locul 12, alăturându-se lui Kraft și Schmid pentru recordul trambuline de la Râșnov, de 103 m. Polonezul Dawid Kubacki, câștigătorul Turneului celor Patru Trambuline din acest an, s-a clasat pe locul al patrulea, cu 258,6 puncte, iar un alt polonez, multiplul campion olimpic Kamil Stoch a încheiat pe 9.

Barcelona preia comanda

Formația FC Barcelona a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa Eibar, în etapa a XXV-a a campionatului Spaniei. Lionel Messi a marcat de patru ori, în minutele 14, 37, 40, 87. Al cincilea gol al catalanilor a fost reușit de Arthur, în minutul 89. Barcelona a revenit pe prima poziție a clasamentului profitând de eșecul rivalei, Real Madrid, scor 0-1, la Levante. Unicul gol al meciului a fost marcat de Morales, în minutul 79. Formația Real Madrid a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa Levante, în etapa a XXV-a a campionatului Spaniei. Pentru Real Madrid aceasta este a doua înfrângere a sezonului, după cea din 19 octombrie, cu Mallorca. Barcelona are 55 de puncte, urmată de Real (53) și Getafe (43). Duminica viitoare are loc „El Clasico”, meciul dintre Real și Barcelona.

Haaland nu se astâmpără

Tânărul atacant al echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland, a marcat din nou, de această dată în meciul cu Werder Bremen, scor 2-0, din etapa a XXIII-a a campionatului Germaniei. Haaland a marcat în minutul 66, primul gol fiind înscris de Zagadou, în minutul 52. Jucătorul norvegian a marcat 12 goluri în 8 meciuri disputate de la venirea sa la Borussia. Echipa din Dortmund, ocupă locul III în clasamentul Bundesligii, cu 45 de puncte, după Bayern München (49) și RB Leipzig (48).

Percheziționați la hotel

Hotelul în care este cazată delegația Rusiei la Antholz (Anterselva), pentru Campionatele Mondiale de biatlon, a fost percheziționat, sâmbătă dimineață Parchetul din Bolzano a fost cel care a ordonat percheziția, fiind vorba de un presupus delict de “folosire sau administrare de produse dopante”. Au fost percheziționate camerele lui Aleksandr Loghinov, multiplu campion european și mondial, și antrenorului acestuia,Aleksandr Kasperovici, și a fost confiscat “material informatic”. Kasperovici și președintele federației ruse, Vladimir Dracev, au fost luați de la hotel de către anchetatori, nu însă și Loghinov. Depistat pozitiv cu EPO și suspendat pentru doi ani, în perioada 2014-2016, Loghinov a câștigat două medalii la CM în acest an, aurul la sprint și bronzul la urmărire. Polițiștii au acționat după un denunț al Federației Internaționale de Biatlon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.