Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-a întors Tamuz la Ploiești

Ziarul de Vrancea
22 aug 2018 522 vizualizări

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali a anunțat aseară, la Digisport, că FCSB l-a achizițiat pe mijlocașul bulgar Hristo Zlatinski de la CSU Craiova. "L-am luat pe Zlatinski. Dacă nu l-am luat pe Nistor, l-am luat pe Zlatinski. Un an de zile, 120.000 de euro. O să iau 20 de mijlocași până găsesc unul ca lumea. Sunt unii jucători de care mi-e teamă. Mie îmi era frică de Zlatinski și Băluță. și l-am luat pe Zlatinski, să văd ce poate face. E o mare piedere Zlatinski pentru Craiova. Cum a fost situația, l-am luat. În hârtia de la Craiova scrie că dacă se duce la Dinamo plătește amendă 150.000", a declarat Becali. În vârstă de 33 de ani, Zlatinski juca la CS Universitatea Craiova din 2015.

Vine “Bizonul” la națională?

Atacantul celor de la FCSB, Harlem Gnohéré, traversează o perioadă foarte bună, iar selecționerul Cosmin Contra ar fi dispus să-l cheme la națională, condiția fiind ca "Bizonul" să mai slăbească.  "Omrani și Gnohéré sunt fotbaliști care au un randament extraordinar. I-am spus «Bizonului», când am fost în Olanda, că trebuie să mai dea câteva kilograme jos. Ar trebui să ajungă pe la 90. Ar fi mult mai eficient în acel moment. Apoi e posibil să îl aduc la națională. De când a venit în România s-a descurcat fără oscilații, a fost constant în evoluții, atât la Dinamo cât și la FCSB. Nu ar fi o problemă naturalizarea. Noua legislație permite să o facem în câteva luni, în regim de urgență", a spus Contra, la Digi Sport.

Al doilea campionat din Europa

Președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că România are al doilea campionat ca valoare din Europa la feminin, în timp ce la masculin se află pe poziția a 11-a.  "Aștept mai mult de la băieți în cupele europene, pentru că sunt echipe puternice în campionat, echipe care au început să acumuleze un pic de experiență, iar lucrurile astea ar trebui transpuse în rezultate. Aștept ca echipele participante în cupele europene să puncteze mai mult pentru România. La nivel de club, la fete, mi-aș dori ca noul sezon să fie mai bun ca precedentul. Asta chiar dacă anul trecut a fost cel mai bun din istoria noastră la fete, așa că dacă vom depăși acele performanțe ar fi nemaipomenit", a spus Dedu. În stagiunea precedentă, SCM Craiova a cucerit Cupa EHF la feminin, Potaissa Turda a luat Cupa Challenge la masculin, iar CSM București s-a clasat pe locul al treilea în Liga Campionilor la feminin.

Craiova și-a adus portar experimentat

Clubul Universitatea Craiova a anunțat că a semnat un contract valabil pe un an cu goalkeeperul Eduard Stăncioiu (37 de ani).  Până în acest moment, Edi Stăncioiu se poate lăuda cu un palmares impresionant: trei titluri în Liga I, trei Cupe ale României și trei SuperCupe ale României. A bifat 214 meciuri în prima ligă a României, 8 în UEFA Champions League și 4 în UEFA Europa League. Stăncioiu a debutat în echipa națională a României pe data de 31 mai 2008, în amicalul câștigat de tricolori în fața Muntenegrului, scor 4-0, fiind singura selecție a sa la echipa tricoloră. În Liga U, Stăncioiu a jucat la Sportul Studențesc, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și FCSB.

Florin Costea, alături de Mititelu

Internaționalul, Florin Costea (33 de ani) a semnat cu FC Universitatea Craiova 1948, echipa din Liga a III-a, patronată de Adrian Mititelu. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a echipei. Florin Costea a evoluat în ultimele șase luni pentru Energeticianul, dar la finalul stagiunii precedente a rămas liber de contract. Acum a decis să revină la Craiova, cu care a semnat până la finalul sezonului. În această vară, Adrian Mititelu a mai adus în Bănie jucători cu nume precum Constantin Grecu sau Mădălin Ciucă. Noul antrenor al echipei este Ștefan Stoica, fostul selecționer al Republicii Moldova. Craiova se află în Liga a III-a în acest sezon, unde se va duela cu SR Brașov și Turris-Oltul Turnu Măgurele pentru promovarea în Liga a doua.

Inagurare cu fast

Louis Armstrong Stadium a fost inaugurat, miercuri, la New York, cu o ceremonie la care au participat fostul tenismen John McEnroe, muzicianul Wynton Marsalis, fostul primar al orașului David Dinkins și președintele federației americane de tenis (USTA), Katrina Adams. După inaugurare, John McEnroe și fratele său Patrick McEnroe au dispuitat o partidă demonstrativă cu Michael Chang și James Black. "E în regulă, e minunat. Jucătorii vor fi super-încântați. Ca newyorkez și ca fiu al Queens-ului, nu pot fi decât mândru de acest stadion", a declarat John McEnroe, de patru ori câștigător la US Open. "Știm cu toții că US Open este despre a lăsa amintiri și știu că multe amintiri memorabile vor fi lăsate pe acest magnific stadion", a afirmat Adams.

Rabiot se apropie de Barcelona

Barcelona dă lovitura pe finalul perioadei de transferuri din această vară. După ce și-a adus doi mijlocași centrali, Arthur și Vidal, plus unul revenit după împrumut, Rafinha, campioana Spaniei rezolvă transferul unui fotbalist pentru care s-a zbătut toată vara. Catalanii îl aduc pe Camp Nou pe Adrien Rabiot (23 de ani), de la PSG. Mundo Deportivo, ziar apropiat de catalani, face anunțul. Rabiot e în ultimul an de contract cu PSG și a ajuns deja la un acord cu Barcelona, cu ajutorul noului director sportiv de pe Camp Nou, francezul Eric Abidal. Mijlocașul central e unul dintre cei mai de viitor fotbaliști ai PSG, însă a refuzat până acum propunerile parizienilor. Presa din Spania scrie că, în sfârșit, PSG a renunțat să încerce să-l mai convingă pe Rabiot să semneze prelungirea și a acceptat să plece la Barcelona. Jurnaliștii nu oferă detalii legate de suma de transfer sau de durata contractului pe care mijlocașul îl va semna pe Camp Nou, anunță doar că mutarea urmează să fie perfectată.

Amenințări cu greva în fotbalul spaniol

Sindicatul fotbaliștilor din Spania (AFE) a amenințat cu greva dacă liga profesionistă va programa meciuri din primul eșalon al campionatului în SUA. "Ne-am săturat de aceste decizii unilaterale care îi afectează direct pe jucători", cum ar fi cea "de a evolua în fara Spaniei", a declarat președintele AFE, David Aganzo, după o reuniune a jucătorilor la care au participat și vedete de la Real Madrid și Barcelona, ca Sergio Ramos și Sergio Busquets. AFE le oferă câteva săptămâni oficialilor ligii pentru a renunța la idee. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, la finalul lunii septembrie sau la începutul lui octombrie va trebui să începem să acționăm", a precizat Aganzo, care s-a arătat "gata să meargă până la capăt", evocând posibilitatea unei greve. 

Mourinho, criticat de Ince

Manchester United are încă un start dezamăgitor de sezon, iar acest lucru a atras atacuri din partea unei foste legende a clubului, Paul Ince. El consideră că José Mourinho a adus echipa într-o situație penibilă.”Sunt penibili. Au încheiat pe locul II sezonul trecut și cred că anul acesta vor termina în primele patru. Obiectivul lor ar trebui să fie câștigarea Premier League, dar nu se pot întrece cu Manchester City și Liverpool. Dacă vor pierde contra celor de la Tottenham, s-ar putea să fie la șase puncte în spatele lui City, cu doar trei meciuri jucate", a declarat Paul Ince, citat de Goal.com. Fostul mijlocaș consideră că echipa este departe de anii în care Alex Ferguson reușea să impresioneze fanii și să-i aducă lângă echipă: ”Asta nu se întâmpla când Alex Ferguson era manager. Fanii se întorc împotriva lui Mourinho și înțeleg de ce. Când te uiți la Manchester City, Liverpool, Chelsea sau Tottenham rămâi uimit. Joacă un fotbal plăcut, iar la United nu vezi asta", e de părere Ince, care a evoluat la United între anii 1989-1995, perioadă în care a cucerit 10 trofee.

Fost șef de federație, arestat

Fostul președinte al Federației Braziliene de Fotbal (CBF), José Maria Marin, a fost condamnat la patru ani de închisoare de către un tribunal din New York. În vârstă de 86 de ani, Marin a fost găsit vinovat la șase din șapte capete de acuzare în decembrie. El este primul conducător condamnat la închisoare de tribunalul din New York în cadrul scandalului de corupție al FIFA.

Force India, în pericol

Echipa Force India ar putea să nu ia startul la Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei de duminică, deși a fost cumpărată de un grup de oameni de afaceri condus de Lawrence Stroll, tatăl pilotului canadian Lance Stroll (Williams). Grupul de oameni de afaceri ar fi preluat doar activele materiale, precum monoposturile și uzina, dar nu a achiziționat și numele de Force India, care permite participarea în cursă. "Sunt discuții, deocamdată nu s-a realizat nimic. Cred că problema se va rezolva, Formula 1 nu poate să rămână fără această echipă", a declarat pilotul francez Esteban Ocon. Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că va transmite un comunicat în legătură cu acest caz.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.