Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-a încheiat Turul Sibiului

Ziarul de Vrancea
5 iul 2021 519 vizualizări

Rutierul italian Giovanni Aleotti (BORA-hansgrohe) a câștigat ediția din acest an a Turului ciclist al Sibiului, în timp ce colegul său german

Pascal Ackermann s-a impus în ultima etapă, desfășurată, marți, pe traseul Sibiu - Mediaș - Blaj - Copșa Mică - Sibiu (205,3 km). Ackermann s-a impus la sprint, după ce l-a depășit pe românul Eduard Michael Grosu cu 150 de metri înainte de final.

Invitație de onoare

UEFA a anunțat că i-a invitat pe internaționalul danez Christian Eriksen și pe persoane care i-au salvat viața la finala Campionatului European, de duminică, de pe Wembley. Eriksen, partenera sa și șase membri ai personalului medical care au salvat viața jucătorului la 12 iunie au fost invitate la finală. Unul dintre infirmieri, Peder Ersgaard, a declarat că a fost onorat pentru că a primit o invitație VIP de la șeful UEFA, Aleksander Ceferin. Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren și a avut nevoie de minute în șir de resuscitare, la 12 mai, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Brazilienii, în finala „Copei”

Brazilia a învins, luni, la Rio de Janeiro, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa statului Peru, calificându-se în finala competiției Copa America. Golul a fost marcat de Lucas Paqueta, în minutul 35, din pasa lui Neymar.Brazilia va juca finala cu numărul 21 a competiției sud-americane. Cvintupla campioană mondială a câștigat de nouă ori turneul continental până în prezent. În cealaltă semifinală, s-au confruntat azi noapte, la Brasilia, Argentina și Columbia. Finala este programată la 10 iulie, pe Stadionul Maracana. Cu o zi înainte, la Brasilia, va avea loc meciul pentru locul III, între învinsele din semifinale.

Ramos semnează astăzi cu PSG

Fundașul spaniol Sergio Ramos va efectua astăzi, vizita medicală la Paris Saint-Germain și va semna până în 2023. La 35 de ani, Ramos va fi al treilea jucător transferat de PSG după Georginio Wijnaldum și Achraf Hakimi. PSG va fi al treilea club din cariera lui Ramos, după FC Sevilla și Real Madrid.

Podolski va juca în Polonia

Atacantul german Lukas Podolski va juca în Polonia, la Gornik Zabrze. La 36 de ani, el va evolua într-un al șaselea campionat. Podolski a mai jucat în Germania (FC Köln și Bayern), Anglia (Arsenal), Italia (Inter), Turcia (Galatasaray, Antalyaspor) și Japonia (Vissel Kobe). Internaționalul german cu 130 de selecții a semnat din postura de jucător liber de contract, după un sezon și jumătate la Antalyaspor.

 

Amânări peste amânări în Australia

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei a fost anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursa australiană, care de obicei deschidea sezonul în luna martie, pe circuitul Albert Park, a fost inițial amânată pentru 21 noiembrie.Aceeași soartă o are și Marele Premiu de Moto GP, care urma să aibă loc la 24 octombrie. Regulile australiene de intrare în țară impun vizitatorilor să efectueze o carantină de 14 zile, o condiție preconizată să fie în vigoare cel puțin până la sfârșitul anului.Organizatorii evenimentului au vorbit de „restricții și provocări logistice legate de pandemia Covid-19 în curs”, pentru a motiva anularea cursei.Șeful Formulei 1, Stefano Domenicali, spune că un sezon cu 23 de curse este încă posibil în ciuda anulării, etapei australiene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.