Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-a încheiat festivalul de baschet de la Cluj

Ziarul de Vrancea
8 sep 2017 534 vizualizări

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă joi, în grupa C a Eurobasket de la Cluj-Napoca, de reprezentativa Muntenegru, cu scorul de 69-86 (30-42), în ultimul meci al tricolorilor în competiția în care au revenit după 30 de ani.

România a încheiat pe ultimul loc, cu cinci  puncte. Punctele tricolorilor au fost reușite de Kuti 18 puncte, Mandache 14, Baciu 11, Torok 10, Nicoară 6, Paliciuc 6, Nicolescu 2, Cățe 2. De remarcat faptul că Andrei Mandache a reușit un ”triple-double”, cu un bilanț de 14 puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive. Clasamentul final al grupei C este: 1. Spania 10 puncte; 2. Croația 9 p; 3. Muntenegru 8p; 4. Ungaria 7 p; 5. Cehia 6 p; 6.România - 5 p. Spania, Croația, Muntenegru și Ungaria s-au calificat în optimi, unde se vor duela cu primele patru clasate din grupa D. Din faza optimilor toate partidele se vor juca la Istanbul, finala fiind programată în 17 septembrie.

Contract beton pentru “Lato”

Fotbalistul echipei Karabukspor, Iasmin Latovlevici, a fost achiziționat de gruparea Galatasaray, informează clubul din Istanbul. El a semnat un contract pe un an, cu prelungire pentru încă un sezon. El va avea un salariu de 750.000 de euro pe an, plus un bonus de 4.000 de euro pentru fiecare punct câștigat cu el în teren. Dacă va evolua în 18 meciuri oficiale, contractul va fi extins automat. Dacă Galatasaray va câștiga campionatul, Latovlevici va avea un bonus de 25 la sută.  Valoarea transferului este de 550.000 de euro.

Lupta secolului, un fâs!

Meciul dintre Floyd Mayweather și Conor McGregor, anunțat ca "lupta secolului", a generat mai puține încasări decât s-a prevăzut inițial. Peste 7.000 de bilete nu au fost vândute la arena T-Mobile din Las Vegas, care se aștepta să fie arhiplină. Meciul ar fi generat încasări de 55,4 milioane de dolari, adică mult mai puțin față de cele 72,2 milioane de dolari apărute după lupta dintre Mayweather și Manny Pacquiao în 2015. Pugilistul american Floyd Mayweather l-a învins pe irlandezul Conor McGregor prin KO tehnic, în meciul disputat la T-Mobile Arena din Las Vegas, în 27 august, la categoria semimijlocie, versiunea WBC. Mayweather s-a impus în runda a zecea, după arbitrul a decis încheierea meciului, deoarece irlandezul încasase mai multe lovituri.

Victorie la dublu, în Bulgaria

Perechea Jaqueline Cristian/Anastasia Komardina (România/Rusia) a câștigat, proba de dublu din cadrul turneului ITF de la Sofia, cu premii totale de 25.000 de dolari. Cristian și Komardina au învins în finală cuplul Elena Ruse/Valentini Grammatikopoulou (România/Grecia), cap de serie numărul 3, scor 6-3, 6-0. Ruse a jucat vineri și în sferturi la simplu, fază în care a fost învinsă de Çagla Buyukakçay (Turcia), scor 5-7, 3-6. În sferturi a jucat și Oana Simion, învinsă de principala favorită, sportive bulgară Viktoria Tomova, scor 3-6, 2-6. În schimb, în semifinale, s-a calificat Raluca Șerban, care  a învins-o pe Jaqueline cu 6-2, 6-3 și va juca în semifinală cu Tomova.

Turan stă lipit de Barcelona

Internaționalul turc Arda Turan refuză să plece de la FC Barcelona la Galatasaray Istanbul, în ciuda faptului că cele două cluburi ajunseseră la un acord de principiu în privința cedării mijlocașului la gruparea turcă. Conform cotidianului Marca, Arda Turan anunțase încă de acum câteva zile că nu dorește să se despartă de FC Barcelona, intenționând să-și ducă până la capăt cei trei ani care i-au mai rămas din contractul cu gruparea de pe Camp Nou. Conducătorii clubului FC Barcelona au continuat să lucreze, însă, la opțiunea împrumutului fotbalistului turc, pe care antrenorul Ernesto Valverde a decis să nu mai conteze în acest sezon.

Exemplul “Delpo”

Fostul atacant Mario Kempes, campion mondial cu Argentina în 1978, își dorește ca jucătorii din actualul lot al selecționatei țării sale să aibă "inima" tenismanului argentinian Juan Martin Del Potro, cel care l-a învins recent pe elvețianul Roger Federer la US Open.  "Doi sau trei jucători cu inima lui Delpo în selecționată și nu am mai avea mari probleme și nici critici", a scris Kempes pe contul său Twitter, după evoluțiile dezamăgitoare ale selecționatei Argentinei în preliminariile Cupe Mondiale 2018. Messi și coechipierii săi au remizat pe teren propriu cu reprezentativa Venezuelei (1-1), marți seara, iar în prezent ocupă locul al cincilea în grupa unică sud-americană, având emoții în privința calificării la turneul final din Rusia.

Cum l-au ratat englezii pe Zidane

Vedeta franceză Zinédine Zidane ar fi putut juca în tricoul echipei de fotbal Manchester United, dacă antrenorul Alex Ferguson nu s-ar fi împotrivit acestui transfer, pentru a nu-l deranja pe Eric Cantona, cealaltă supervedetă a ''diavolilor roșii'', a dezvăluit Martin Edwards, fost președinte al grupării de pe Old Trafford.  Într-un interviu pentru BBC, Edwards a dezvăluit că Ferguson a considerat că venirea lui Zidane l-ar putea supăra pe Cantona: ''Zidane și Eric jucau pe același post și Alex s-a gândit că transferul lui Zidane l-ar putea deranja pe Cantona. Acum dacă ne gândim retrospectiv, este evident că a fost o greșeală și regretăm decizia, pentru că Eric s-a retras un an mai târziu și Zidane era foarte tânăr. Ar fi putut juca mult timp la noi''. În vara lui 1996, Zidane a părăsit Bordeaux și a ajuns la Juventus Torino, unde a jucat cinci sezoane și a câștigat 2 titluri, o cupă și Cupa Intertoto, înainte de a ajunge la Real Madrid unde și-a încheiat cariera.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.