Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-a abolit o regulă veche

Ziarul de Vrancea
23 iun 2021 564 vizualizări

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat, joi, propunerea de eliminare a regulii golului marcat în deplasare din toate competițiile intercluburi ale forului (la masculin, feminin și juniori), începând din calificările sezonului 2021/2022.

Regula golului în deplasare viza stabilirea câștigătoarei unei duble manșe în care cele două echipe au marcat același număr de goluri în total în cele două partide. Într-o astfel de situație, echipa care avea înscrise cele mai multe goluri în deplasare câștiga dubla manșă și se califica în faza următoare a competiției, Deoarece nu vor mai avea relevanță în plus în deciderea echipei care câștigă dubla manșă, golurile în deplasare nu vor mai reprezenta nici un criteriu în stabilirea clasamentului atunci când două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte în faza grupelor unei competiții. Regula a fost introdusă în premieră în 1965, în Cupa Cupelor.

Monica mai are un hop

Monica Niculescu (193 WTA) s-a calificat ieri, în turul al treilea al calificărilor pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon. Monica a învins-o, în manșa a doua, cu scorul de 6-3, 6-2, pe americanca Asia Muhammad (187) după un meci care a durat o oră și 27 de minute. Românca a făcut diferența cu primul serviciu, având un procentaj net mai bun. Pentru un loc pe tabloul principal, românca se va duela cu o altă jucătoare americană, Kristie Ahn (118 WTA).

Vor fi alegeri la baschet

Secretarul general al FR Baschet, Adrian Voinescu, a anunțat, ieri că Adunarea Generală a forului, în care se va alege noua conducere, va avea loc în 3 august. Voinescu este la conducerea FRB după demisia președintelui Horia Păun și va candida la alegerile din 3 august pentru această funcție. El a făcut referiri și la recenta decizie a MTS, care a tăiat temporar finanțarea forului național de baschet, motivând proceduri netransparente în organizarea Adunării Generale de alegeri, care a fost amânată deja de câteva ori și a generat, iar unii candidați s-au adresat instanței pentru clarificarea numărului structurilor sportive cu drept de vot. Alături de Voinescu, la alegerile din 3 august, pentru funcția de președinte FRB vor mai candida fostul conducător al forului Carmen Tocală, fostul jucător Virgil Stănescu și Ștefan Săndulache, fost antrenor la nivel de juniori.

Thiem nu joacă laWimbledon

Austriacul Dominic Thiem, locul 5 ATP, a anunțat, joi, în social media, că din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte nu va putea participa la turneul de la Wimbledon, dar nici la competițiile de la Hamburg și Gstaad. Thiem, care a abandonat marți la Mallorca Open, unde juca direct în turul doi, a fost supus unor investigații supllimentare la Barcelona. Medicii au descoperit că sportivul are o problemă la încheietură care îl va împiedica să joace câteva săptămâni. Austriacul va purta o orteză la încheietura mâinii drepte timp de cinci săptămâni, după care va începe recuperarea.

Ajutor fizic de la arbitru

Brazilia a învins, miercuri, la Rio de Janeiro, cu scorul de 2-1 (1-0), reprezentativa Columbiei, în Grupa A a Copei America. Conduși din minutul 10, după reușita lui Luis Diaz, brazilienii au egalat după o fază controversată. La reușita lui Firmino, din minutul 78, arbitrul argentinian Nestor Pitana a fost lovit de minge în desfășurarea fazei. În mod normal, meciul ar fi trebuit întrerupt și reluat cu minge de arbitru, dar faza a continuat și golul a fost validat. Columbienii au protestat îndelung, dără fără succes.Din cauza întreruperii de la acel gol, meciul a fost prelungit minute bune și Casemiro a înscris cu capul după un corner, în mintul 90Â10. Într-o altă partidă care a avut loc la Goiania, Ecuador și Peru au terminat la egalitate 2-2. Cu doar două meciuri rămase de jucat, Brazilia - Ecuador și Venezuela - Peru, gazdele competiției sunt calificate în sferturi după ce au acumulat maximum de puncte, nouă.

Semifinale europene

Vicecampioana europeană Franța s-a calificat în careul de ași după ce a dispus de Bosnia-Herțegovina, cu 80-67, iar aceasta va fi a șaptea sa semifinală consecutivă la Campionatul European de baschet feminin. Pentru a juca a cincea sa finală la rând, Franța trebuie să câștige contra echipei Belarus, care a trecut în sferturi de Suedia cu 58-46. În semifinale, Serbia va întâlni Belgia, care a câștigat dramatic în fața Rusiei, cu 85-83. Semifinalele sunt programate sâmbătă, când au loc și meciurile de clasament (5-8), Suedia - Bosnia-Herțegovina și Spania - Rusia.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.