Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Rușii și saudiții deschid Cupa Mondială

Ziarul de Vrancea
3 dec 2017 607 vizualizări

Reprezentativa Rusiei va întâlni Arabia Saudită în meciul de deschidere al Cupei Mondiale din 2018, la 14 iunie, pe arena Lujniki, conform tragerii la sorți de vineri, de la Moscova. Rusia și Arabia Saudită face parte din grupa A, alături de Egipt și Uruguay.

Celelalte grupe ale Cupei Mondiale sunt: Portugalia, Spania, Iran, Maroc (B), Franța, Peru, Danemarca, Australia (C), Argentina, Croația, Islanda, Nigeria (D), Brazilia, Elveția, Costa Rica, Serbia (E), Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud (F), Belgia, Anglia, Tunisia, Panama (G), Polonia, Columbia, Senegal, Japonia (H).

Încă un bronz la tenis de masă

Perechea Adina Diaconu / Cristian Pletea a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 0-4 de  cuplul chinez Wang Manyu / Xue Fei, în semifinalele probei de dublu mixt din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă pentru junior, de la Riva del Garda, astfel că ocupă locul trei pe podiumul concursului. Tot la Riva del Garda, echipele de juniori și junioare au obținut două medalii de bronz. Pentru fete, este a șasea medalie pe echipe și a 13-a în total, iar pentru băieți este prima medalie din istoria CM. În semifinale, atât la fete, cât și la băieți, România a fost singura echipă non-asiatică, celelalte trei echipe fiind China, Japonia și Coreea de Sud.

WADA a suspendat laboratorul din București

Agenția Mondială Andidoping (WADA) a anunțat suspendarea provizorie a acreditării Laboratorului antidoping de la București din cauza nerespectării Standardelor Internaționale pentru Laboratoare (ISL). Laboratorul de Control Doping din România era singurul laborator din Europa de Est acreditat de Agenția Mondială Antidoping. Fondat în august 1983, a funcționat inițial în structura oganizatorică a Institutului Național de Cercetare pentru Sport din subordinea Agenției Naționale pentru Sport. Activitatea laboratorului a cunoscut o dezvoltare după 1996, an în care s-a decis să se investească în dotarea sa cu echipamente analitice moderne. Pasul decisiv în dezvoltarea activității laboratorului a fost făcut în 2005, când a fost înființată Agenția Națională Antidoping, iar laboratorul s-a transformat în Direcția de Cercetare și Laborator Control Doping și a funcționat în cadrul instituției.

Televiziune misogină

Televiziunea iraniană a cenzurat ceremonia tragerii la sorți pentru Cupa Mondială din Rusia deoarece ținuta prezentatoarei Maria Komandnaia a fost considerată era prea sexy. Milioane de fani ai balonului rotund din Iran nu au putut urmări până la final tragerea la sorți, deoarece Maria Komandnaya, care îl asista pe Gary Lineker, era îmbrăcată într-o ținută considerată prea sexy. Televiziunea de stat iraniană IRIB a întrerupt transmia și a difuzat un interviu cu fostul fotbalist portughez Luis Figo. Telespectatorii iranieni nu au aflat decât mai târziu că Iranul este în grupa B, alături de Portugalia, Spania și Maroc. Și în urmă cu patru ani, Iranul a cenzurat imaginile de la tragerea la sorți, din cauza ținutei modelului Fernanda Lima.

Gol marcat de portar

Portarul Alberto Brignoli a reușit să marcheze golul egalizator al echipei Benevento în meciul cu AC Milan, scor 2-2, în minutul 90^5. El a adus primul punct pentru echipa lui George Pușcaș în Serie A și a subliniat că la faza golului "s-a aruncat ca un portar, nu ca un atacant", informează goal.com. "De pe bancă am auzit: sari, sari: era 2-1 pentru AC Milan și nu mai aveam nimic de pierdut. ram conduși cu 2-1 și nu mai era nimic de pierdut. Am închis ochii și am sărit. M-am aruncat ca un portar, nu ca un atacant. Sunt fericit, nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea. Am pierdut multe meciuri nemeritat în minutul 90. Măcar o dată s-a întors totul în favoarea noastră, după trei luni de mari sacrificii", a declarat Brignoli. Formația Benevento a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 2-2, cu AC Milan, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Italiei, în care George Pușcaș a marcat un gol. Pușcaș, integralist la gazde, a înscris în minutul 50. Pentru Milan au înscris Bonaventura (’38) și Kalinic (’57). În minutul 75, de la AC Milan a fost eliminat Romagnoli. Benevento a reușit să obțină primul punct în Serie A.

 

S-a retras vedeta înotului italian

Înotătorul italian Filippo Magnini, dublu campion mondial în proba de 100 m liber, și-a anunțat, sâmbătă, retragerea din activitatea sportivă.  Magnini, în vârstă de 35 de ani, a făcut anunțul după cea ocupat locul trei la o competiție desfășurată la Riccione, în Italia. “Le cer iertare clubului meu și federației, acest moment nu era prevăzut. Trebuie făcute anumite alegeri și eu mă gândesc la asta de câteva zile. În această fază a vieții mele, sunt fericit, astfel că vreau să mă retrag într-un moment în care sunt mulțumit cu mine. Spun adio, astăzi, lumii natației”, a spus Filippo Magnini, care are în palmares 54 de medalii, între care și aurul mondial la 100 m în 2005 și 2007 și un bronz obținut la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la ștafetă 4x200 m.

Valer Șulea s-a stins

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, duminică, pe site-ul oficial, că Valer Șulea, membru în corpul de observatori LPF, a încetat din viață. Fost fotbalist de valoare, Valer Șulea a debutat pe prima scenă în data de 2 august 1980, la un meci FCM Brașov – FCM Galați 2-1. Născut la 9 februarie 1957, Valer Șulea a jucat 169 de meciuri în Liga 1, marcând 16 goluri. A evoluat pentru  FCM Brașov (1980 -1984 și 1986-1989) și pentru Politehnica Timișoara (1984-1986) în prima ligă, dar și în eșalonul secund pentru FC Brașov, ICIM Brașov, CSU Brașov și Carpați Brașov. Ultima dată, Valer Șulea a fost observator la meciul ACS Poli Timișoara – FC Botoșani, scor 1-1, disputat în 17 noiembrie, în etapa a XVIII-a a Ligii I.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.