Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Rusia ratează JO

Ziarul de Vrancea
18 dec 2020 1492 vizualizări

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca Rusia să fie exclusă doi ani din marile competiții mondiale, între care se numără Jocurile Olimpice de la Tokyo și Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

Cei trei arbitri desemnați de TAS au redus la jumătate sancțiunea propusă anul trecut de Agenția Mondială Antidoping (WADA), care a cerut o suspendare pe patru ani, lăsând totodată posibilitatea sportivilor ruși care nu au fost niciodată acuzați de dopaj să poată concura sub steag neutru. Rusia este implicată de mai mulți ani într-un uriaș scandal de dopaj. Agenția rusă antidoping (RUSADA) a contestat la TAS decizia Agenției Mondiale Antidoping (WADA) de a exclude sportivii săi pe patru ani de la marile competiții internaționale. De asemenea, Rusia nu poate găzdui evenimente internaționale de anvergură.

Sepsi se dezlănțuie

Formația Sepsi Sfântu Gheorghe a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa UTA Arad, într-un meci din etapa a XIV-a a Ligii I. Au marcat Safranko, în minutele 32 și 81, și Golofca în minutul 85. În urma acestui rezultat, Sepsi a urcat pe locul IV în clasament cu 26 de puncte, iar UTA a coborât pe locul IX, făcând rocada cu FC Botoșani din cauza golaverajului inferior.


Merg fotbaliștii la Tokyo?

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri că încă nu au început discuțiile cu clubrile în privința Jocurilor Olimpice, deoarece urmează o fereastră de transferuri, însă știe că unii jucători și-au introdus în contracte dorința de a participa la JO. El a vorbit și despre selecționerul echipei de tineret, Adrian Mutu, precizând că acesta nu și-a dorit să meargă la CFR Cluj, după cum au existat discuții. „Este varianta pe care o doream, ca Adi Mutu să rămână la naționala under 21. Nici Adi Mutu nu-și dorea să meargă la CFR Cluj, își dorea să rămână alături de tricolori și să poată să-și îndeplinească obiectivul”, a explicat Burleanu. Președintele a mai declarat că își dorește implementarea VAR din următorul sezon: „Începând cu următorul sezon competițional ne dorim să avem implementarea de VAR. În ianuarie-februarie trebuie neapărat să începem pregătirea arbitrilor pe simulatoare”.

Becali a scăpat de fete

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis joi, la solicitarea cluburilor din Liga I, a regulii conform cărora grupările erau obligate să înființeze începând cu sezonul următor echipe de fotbal feminin, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu. „Motivele care au fost aduse de către cluburile de Liga I se referă la lipsa de predictibilitate în ceea ce privește demararea următorului sezon competițional. Noi ca federație ne dorim într-o formă comprimată să demarăm aceste campionate în primăvara anului viitor, astfel încât juniorii și junioarele să își reia activitatea”, a afirmat Burleanu la finalul ședinței.

Turneu FIBA la Sfântu Gheorghe

Echipa de baschet feminin Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat, joi, că a primit din partea FIBA Europe dreptul de organizare a turneului „bulă” pentru meciurile din grupa G, din care și campioana României face parte. Turneul va avea loc între 17-23 ianuarie 2021. Echipele participante sunt Sepsi, Cadi Leu (Spania) și ESB Villeneuve-d'Ascq (Franța). Lor li se va alătura câștigătoarea meciului din preliminarii dintre Basket Namur Capitale (Belgia) și BBC Grengewald Hueschtert (Luxemburg). Meciurile se vor juca eliminatoriu, în manșă unică, iar primele două clasate în grupa G vor obține calificarea în optimile de finală ale EuroCup.Această fază va programa un turneu cu 16 echipe, între 16-18 martie 2021, iar opt formații vor avansa în sferturile de finală.

Geiger, depistat pozitiv

Germanul Karl Geiger, care la finele săptămânii trecute a câștigat primul său titlu mondial la zbor pe schiuri, a fost testat pozitiv la coronavirus, scrie DPA. care citează Federația germană de schi (DSV). Conform sursei, rezultatul pozitiv a ieșit după un control de rutină, iar acest lucru pune în pericol participarea lui Geiger la Turneul celor Patru Trambuline. „Mă simt bine, nu am niciun fel de simptome. Voi sta în carantină și voi face noi teste”, a declarat Geiger. Turneul celor Patru Trambuline va începe pe 28 decembrie cu sesiunea de calificări pentru deschiderea competiției, la Oberstdorf (Germania).

           

Cavani plătește pentru „negrito”

Atacantul uruguayan al echipei Manchester United, Edinson Cavani, riscă o suspendare de cel puțin trei jocuri, după ce Federația Engleză de Fotbal (FA) a deschis o procedură disciplinară împotriva lui, pentru rasism. Cavani are până timp până la 4 ianuarie pentru a oferi un răspuns la acuzația de conduită necorespunzătoare, pe care clubul Manchester United spune că o va lua în considerare, subliniind încă o dată că nu a existat nicio intenție rea în postarea atacantului. El s-a adresat pe o rețea de socializată către un prieten din America de Sud cu apelativul „negrito”în sens afectiv.

Australian Open începe la 8 februarie

ATP a anunțat programul primelor șapte săptămâni ale sezonului 2021, iar Australian Open figurează în perioada 8-21 februarie și nu între 18 și 31 ianuarie, cum era programat inițial. Primele turnee de anul viitor se vor defășura la Delray Beach (SUA) și Antalya (turcia), între 5 și 13 ianuarie. Din 10 ianuarie și până-n 13 ianuarie, vor avea loc, la Doha, calificările pentru Australian Open. ei 16 jucători calificați pe tabloul principal masculin de simplu vor merge apoi la Melbourne, unde, împreună cu tenismenii direct accepți, vor intra într-o carantină de 14 zile, de tip bulă. WTA nu a anunțat încă programul până la primul grand slam al anului, dar calificările AusOpen vor avea loc, cel mai probabil, la Dubai, între 9 și 13 ianuarie.

Arcada s-a frânt în sferturi

Echipa de volei masculin Arcada Galați a fost învinsă joi, la turneul de la Moscova, de echipa gazdă, Dinamo Moscova, scor 0-3 (-15, -18, -16), în manșa unică din sferturile de finală ale Cupei CEV la volei masculin, și a ratat astfel calificarea în semifinalele competiției. La turneul de la Moscova s-au jucat și meciurile din optimile de finală, tot în manșă unică, iar Arcada Galați a eliminat, miercuri, formația olandeză Amysoft Lycurgus Groningen, scor 3-2. În turul anterior, Arcada a trecut de bulgarii de la Montana Volley (3-0 și 2-3). Arcada Galați a început sezonul în Liga Campionilor, însă a ratat calificarea în grupe, astfel că a continuat parcursul în CEV Cup.

            Clasament

1.Craiova        13         10         1           2          19-7    31 (^13)

2.FCSB           13         10         0          3          34-14 30 (^12)

3. CFR 13         8          3          2          16-6    27 (^6)

4. Sepsi          14         7          5          2          23-12  26 (^5)

5. Clinceni     14         6          6          2          15-9    24 (^3)

6. Chindia       14         5          4          5          10-10  19 (^1)

7. Viitorul       13         4          5          4          19-18  17 (-4)

8. UTA 13         4          5          4          13-16   17 (-1)

9. Botoșani     14         4          5          5          20-21  17 (-1)

10.Dinamo      13         4          3          6          17-15   15 (-6)

11.FCH 13         3          6          4          16-20 15 (-6)

12.Voluntari   14         4          2          8          19-24  14 (-10)

13.Astra          14         3          4          7          15-21  13 (-11)

14..Mediaș       14         4          1           9          18-2613 (-5)

15.Poli Iași      14         3          2          9          13-35  11 (-13)

16.FC Argeș    14         2          4          8          12-22 10(-14)

Golgeteri: Man (FSCB) – 10; Tănase (FCSB) – 9: Dumitru (Gaz Metan), Keita (FC Botoșani – 8

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.