Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Rusescu se întoarce în Turcia

Ziarul de Vrancea
2 iul 2019 757 vizualizări

Clubul Giresunspor a anunțat că l-a achiziționat pe fotbalistul Raul Rusescu, fost component al echipei Osmanlîspor. Rusescu a semnat un contract pe un an, cu opțiune pentru încă unul. Raul Rusescu a jucat ultima dată la FCSB, echipă de care s-a despărțit în luna mai. La Osmanlîspor, fotbalistul român a evoluat în perioada august 2015 – august 2018. Giresunspor a terminat sezonul trecut pe locul 13 în clasamentul eșalonului secund din Turcia.

Zicu, antrenor la Farul

Ianis Zicu este noul antrenor al echipei de liga a doua Farul Constanța, el precizând că vrea să creeze o echipă care să joace ofensiv, spunând că și-ar dori promovarea în prima ligă, dar știe că acest obiectiv este unul destul de dificil așa că vizează o clasare în primele șase formații. Din conducerea echipei de la malul mării va face parte și George Galamaz, care va ocupa funcția de team-manager. Finanțatorul echipei Farul Constanța, Ciprian Marica, l-a prezentat miercuri, într-o conferință de presă, pe noul antrenor al echipei – Ianis Zicu. Marica spune că l-a ales pe Zicu pentru acest post deoarece a crescut la Farul, știe ce înseamnă mentalitatea și spiritul echipei și este un tip ambițios.

Murray face cuplu cu Serena

Tenismanul britanic Andy Murray a anunțat că va face echipă cu americanca Serena Williams, în proba de dublu mixt de la Wimbledon. După o accidentare la șold care a fost apropae să-i încheie cariera, Murray încearcă să revină treptat la forma din trecut cu meciuri de dublu. El nu participă la simplu la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în 2013 și 2016, însă o va face la dublu și la dublu mixt. Dacă la dublu masculin și-a găsit partener, pe francezul Pierre Hugues-Herbert, Murray s-a plâns că îi este mai greu să găsească o jucătoare cu care să participe la dublu mixt. După ce a fost refuzat de Ashleigh Barty (liderul mondial) și Kristina Mladenovic, Andy a oficializat parteneriatul cu Serena pentru turneul de la Wimbledon. Concursul de dublu mixt începe astăzi, iar perechea Williams / Murray va întâlni echipa Alexa Guarachi / Andreas Mies (Chile / SUA).

Falub, antrenor la CSAS

CSA Steaua București i-a găsit înlocuitor lui Marius Lăcătuș. După mai multe discuții, clubul din Liga a IV-a a ajuns la un acord cu tehnicianul Adrian Falub (47 de ani), iar anunțul a fost făcut printr-un comunicat pe pagina oficială a grupării „roș-albastre”.   Negocierile finale vor fi purtate la începutul săptămânii viitoare și au în vedere perfectarea unui contract valabil pe o perioadă de doi ani. După finalizarea negocierilor, CSA Steaua București va prezenta oficial noul antrenor al fotbaliștilor militari într-o conferință de presă. Adrian Falub a fost antrenorul echipei Concordia Chiajna, încercând să o salveze de la retrogradare. Nu a reușit, astfel că a plecat la finalul sezonului.

Selecționer român în Luxemburg

Fostul voleibalist stelist Pompiliu Dascălu, în vârstă de 56 de ani, a preluat conducerea tehnică a naționalei feminine a Luxemburgului. El îi succede germanului Dieter Scholl și are ca obiectiv calificarea Luxemburgului la un turneu final Campionatului European până în 2023. Dascălu, care are și cetățenie franceză, a jucat 250 de meciuri în naționala României. El a evoluat la Steaua, Son Amar Palma, Saint-Etienne, Stade poitevin, Ajaccio, Saint-Quentin și Goelo. Ca antrenor, Dascălu a pregătit echipele Goelo CAVB, Chaumont (ambele de băieți), Terville și VC Steinfort (ambele de fete).

Kiki nu renunță la FedCup

Jucătoarea franceză de tenis Kristina Mladenovic a declarat că nu are de gând să se retragă din Cupa Federației, indiferent de formatuil competiției.”Voi fi întotdeauna mândră să-mi reprezint țara. Bineînțeles, este dureros să nu mai ai meciuri pe teren propriu. Am auzit frustrarea lui Alizé Cornet, dar înțeleg de ce majoritatea jucătoarelor nu se revoltă față de acest nou format. Avem în Franța șansa de a avea o infrastructură superbă. Dar sunt multe națiuni care au dificultăți în a găzdui întâlniri, deoarece federațiile lor sunt sărace. Sunt multe jucătoare interesate. Și cred că acest nou format, care vede lucrurile la nivel mare, va permite unor numeroase jucătoare să se bucure în sfârșit de această competiție”, a declarat „Kiki”. Simona Halep, Karolina Pliskova și alte jucătoare au anunțat anterior că nu vor mai juca în Cupa Federației dacă formatul competiției se va schimba.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.