Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Rus, suspendat nouă etape

Ziarul de Vrancea
7 nov 2018 586 vizualizări

Comisia de Disciplină a FRF a decis, ieri, ca Laurențiu Rus, component al echipei CSM Politehnica Iași, să fie suspendat nouă jocuri și penalizat cu 20.000 de lei ca urmare a faultului dur comis la meciul cu CSU Craiova, care i-a atras eliminarea

De asemenea, CSM Poli Iași și CSU Craiova au primit penalități de câte 3.000 lei pentru întârzierea începerii jocului și reluării acestuia după pauză. Valentin Mihăilă a fost scos cu ambulanța de pe teren la meciul de săptămâna trecută, din deplasare, cu Politehnica Iași, după ce a fost faultat foarte dur de Laurențiu Rus.

Lobonț, antrenor la “șepci”

FC Universitatea Cluj a anunțat, ieri că fostul internațional Bogdan Lobonț va prelua conducerea tehnică a echipei la 1 ianuarie 2019.  Bogdan Lobonț va superviza la “Șepcile Roșii”  și activitatea Academiei de Copii și Juniori, unde va fi implementat un model similar cu cel întâlnit la marile cluburi europene. Lobonț și-a încheiat cariera de fotbalist în vara acestui an, în tricoul italienilor de la AS Roma, echipă pentru care a evoluat timp de nouă ani, iar de-a lungul carierei a mai jucat pentru Corvinul Hunedoara, Rapid București, Ajax Amsterdam, Dinamo București (în două rânduri) și AC Fiorentina.

Flores, chemat la națională

Mijlocașul costarican  Dylan Flores de la Politehnica Iași a fost convocat de către selecționerul Gustavo Matosas, la naționala țării sale pentru meciurile programate în deplasare cu Chile (17 noiembrie) și Peru (20 noiembrie). El va pleca în țara centro-americană după meciul pe care Politehnica Iași îl va susține, vineri, cu Astra Giurgiu. în vârstă de 25 de ani, Dylan se află la prima convocare la lot, el evoluând până acum la reprezentativele U17, U 20 și U23 pentru care a acumulat 26 de prezențe și trei goluri

Infantino caută urma lui Blatter

Justiția elvețiană a desemnat, ieri, un procuror special care va cerceta legăturile dintre președintele FIFA, Gianni Infantino, și prim-procurorul cantonului elvețian Haut-Valais, Rinaldo Arnold. Biroul Ministerului Public "a decis să încredințeze unui procuror extraordinar misiunea de a stabili cu exactitate faptele și de a se determina dacă acestea ar fi sau nu supuse legii penale." Pe parcursul anchetei, Arnold își va păstra postul. Potrivit dezvăluirilor Football Leaks, Infantino i-ar fi oferit invitații lui Arnold la Cupa Mondială din Rusia, la Congresul FIFA din mai 2016, din Mexic, și la finala Ligii Campionilor din 2016, desfășurată la Milano. Rețeaua European Investigative Collaborations (EIC), care include mai multe publicații europene, susține că este în posesia unor e-mail-uri, în care procurorul Arnold îi mulțumește lui Infantino pentru biletele acordate membrilor familiei lui și se oferă să verifice la parchetul federal elvețian dacă actualul șef al FIFA, care la data faptelor era secretar general al UEFA, este vizat de vreo anchetă.

Ovidiu Popescu stă șase luni

FCSB a anunțat, ieri, că jucătorul Ovidiu Popescu a fost operat la genunchiul stâng și că perioada estimată de recuperare în cazul său este de șase luni. Intervenția de reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior și sutură a meniscului intern a avut loc marți după-amiază. “Procedura a fost efectuată de Dr. Ion Bogdan Codorean și Dr. Flavian Aramitu, iar perioada estimată de recuperare postoperator este de 6 luni”, se arată pe site-ul oficial al FCSB.

Formula 1, în Vietnam

Conducătorii Formulei 1 au anunțat, ieri, că Vietnamul va găzdui un Mare Premiu în 2020, la Hanoi, în luna aprilie.  "Marele Premiu al Vietnamului este o realizare în ceea ce privește dorința noastră de a descoperi noi orașe și destinații", a declarat patronul Formulei A, Chase Carey. Promotorul Grand Prix-ului Vietnamului, Vingroup, a semnat un contract pe mai mulți ani, iar etapa se va desfășura pe un circut din Hanoi de 5,565 kilometri, cu 22 de viraje.

Spre un duel românesc în Challenge Cup

Echipa de volei masculin ACSVM Zalău a învins în deplasare, formația Buducnost Podgorica (Muntenegru), cu scorul de 3-0, în prima manșă din turul al doilea al Challenge Cup la volei masculin. Scorul pe seturi a fost 25-16, 25-22, 25-18, după 65 minute de joc. Partida retur va avea loc la Zalău, în 13 noiembrie, iar câștigătoarea se va califica în faza 16-ilor de finală, în care adversară va fi Steaua București. Steaua București începe competiția direct din 16-ile Challenge Cup.

Recordul lui Hamsik

Mijlocașul slovac Marek Hamsik a stabilit, ieri, în partida cu PSG din Liga Campionilor, un record istoric la Napoli, devenind jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate pentru echipa din orașul de lângă Vezuviu, 512, în toate competițiile. Hamsik, 31 de ani, este la Napoli din 2007 și a marcat 120 de goluri, oferind în aceeași perioadă 110 pase decisive. Precedentul record îi aparținea fostului Giuseppe Bruscolotti, cu 511 meciuri jucate în perioada 1972-1988. Coechipierul lui Vlad Chiricheș și căpitanul lui Napoli are 109 selecții la naționala Slovaciei, pentru care a marcat de 22 de ori.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.