Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ronaldo va lua Balonul de Aur

Ziarul de Vrancea
4 dec 2017 531 vizualizări

Atacantul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, va primi Balonul de Aur într-o ceremonie la Turnul Eiffel, anunță El Mundo Deportivo. France Football urmează să anunțe, joi, numele câștigătorului Balonului de Aur, însă marele favorit este fotbalistul portughez.

Ronaldo este așteptat, joi, în capitala Franței pentru a primi trofeul, susține El Mundo Deportivo, subliniind că portughezul a reușit și de această dată să-l învingă pe Lionel Messi. Potrivit sursei citate, France Football a decis să facă o festivitate deosebită pentru a depăși evenimentul FIFA World Player of the Year, organizat în acest an la Londra. Ceremonia va fi transmisă de L'Equipe TV, iar prezentator va fi fostul fotbalist francez David Ginola. Ronaldo va fi însoțit la ceremonie de președintele Realului, Florentino Perez, antrenorul Zinédine Zidane și Emilio Butragueño.

Parteneriat FRH – Fan Curier

Federația Română de Handbal a semnat ieri  un parteneriat cu Fan Curier pentru Cupa României, care se va numi începând cu acest sezon Cupa României Fan Curier. Contractul este valabil pentru următoarele trei sezoane, președintele FRH, Alexandru Dedu, anunțând că o mare parte din sumele încasate vor merge către echipele participante. "Mă bucur să avem un partener atât de puternic, cu care împărtășim aceleași gânduri și valori. Suntem foarte mândri de acest parteneriat și îmi doresc să fie cât mai lung și de bun augur. Cupa României ajunsese în derizoriu, nici măcar nu se mai ținea. Echipele care vor participa la Final Four, cele mai bune patru echipe, vor avea pentru prima oară și un beneficiu financiar. Vorbim de 7.500 de euro pentru locul 1, 4.000 pentru locul 2, 2.500 pentru locul trei și 1.500 pentru locul patru. O sumă foarte importantă din acest contract se duce către echipele participante”, a mai spus Alexandru Dedu.

Cine fluieră joi FCSB?

Arbitrul Nikola Dabanovic din Muntenegru a fost delegat de UEFA la ultima partidă din grupele Europa League a echipei FCSB, împotriva formației elvețiene FC Lugano. Asistenții muntenegreanului de 35 de ani vor fi Milutin Djukic și Jovica Tatar, iar cel de-al patrulea oficial a fost desemnat Vladan Todorovic. Meciul dintre FCSB și Lugano se va disputa joi, de la ora 22.05, pe Arena Națională, în ultima etapă a Grupei G a Ligii Europa. 

Hațegan, încă delegat în Liga Campionilor

Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat de UEFA la partida dintre NK Maribor și FC Sevilla din ultima etapă a Grupei E a Ligii Campionilor. Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe vor fi asistenții arbitrului arădean, în timp ce Radu Ghinguleac va fi cel de-al patrulea oficial.  Asistenții adiționali la acest meci vor fi Istvan Kovacs și Sebastian Colțescu. Partida se va disputa miercuri, de la 21.45, pe Stadionul Ljudski vrt. Tot în această săptămână, Marius Avram a fost delegat la partida din Youth League dintre FC Barcelona și Sporting Lisabona. Meciul se va disputa marți, începând cu ora 15.00. Avram îi va avea alături ca asistenți pe Valentin Avram și Mihai Marica.

Vin chinezi în Colentina

Antrenorul Marin Barbu a declarat, ieri după meciul pierdut cu 0-4, în fața FCSB, că un grup de oameni de afaceri chinezi este interesat să cumpere clubul Juventus București. El a precizat că gruparea din cartierul Colentina trebuie să-și schimbe denumirea din vara anului viitor, în urma unei somații primite de la Juventus Torino. "Am auzit și eu. Chinezii cumpără cluburi în toată lumea. La noi este un club curat, fără datorii la stat, la fisc. Plățile sunt la zi și cumpără un club alb. De ce să nu investească într-o echipă cum e Juventus, cu toate că din vară Juventus Torino ne-a somat să ne schimbăm numele? Și chiar în Colentina, dacă se va rezolva cu acea retrocedare, de ce să nu se construiască un stadion chiar făcut de chinezi? Sau poate în alt loc, pentru că pământ este destul. Patronul nostru a cerut răgaz până la finalul campionatului, iar din campionatul următor o să ne numim altfel. Cel mai probabil o să fie un nume din perioada dintre primul și al doilea război mondial, era o echipă FC Colentina dacă mai țineți minte", a declarat Barbu, potrivit Sport.ro. 

Klinsmann se autopropune selecționer

Antrenorul german Jürgen Klinsmann s-ar fi propus, printr-un apropiat, la conducerea tehnică a naționalei Australiei, calificată la Cupa Mondială din 2018 și rămasă fără selecționer după demisia lui Ange Postecoglou. Potrivit presei australiene, Klinsmann s-a arătat interesat de naționala țării de la Antipozi pentru că el consideră că are o situație sportivă asemănătoare cu cea a reprezentativei SUA, pe care a antrenat-o din august 2011 până în noiembrie 2016. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani a fost demis de la conducerea tehnică a naționalei SUA, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în preliminarii. În cele din urmă, SUA a ratat calificarea la CM din Rusia. Presa australiană mai scrie că forul fotbalistic național are un buget de 1,5 milioane de dolari pentru salariul anual al selecționerului, mult mai puțin decât suma de 3,3 milioane de dolari încasată pe an de Klinsman ca antrenor al SUA. Australia face parte din Grupa C a turneului final din Rusia, alături de Franța, Danemarca și Peru.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.