Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Românii încântă la Cagliari

Ziarul de Vrancea
17 apr 2021 805 vizualizări

Fotbaliștii Răzvan Marin (Cagliari) și Dennis Man (Parma) au înscris câte un gol, sâmbătă seară, în meciul dintre echipele celor doi români, contând pentru etapa a a XXXI-a a campionatului Italiei.

Cagliari, echipa gazdă, s-a impus cu scorul de 4-3, revenind după ce Parma a condus cu 2-0. Man a marcat în minutul 60 pentru oaspeți (golul de 1-3) iar Marin a înscris în minutul 66, ambii prin șuturi spectaculoase din afara careului. Introdus la pauză în echipa parmegiană, Valentin Mihăilă a ratat o ocazie enormă la 3-3, la faza următoare Cerri aducând victoria sarzilor. Man a jucat până în min. 73, iar Marin a fost integralist la Cagliari.

Victorie liniștitoare

Naționala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, pe teren propriu, reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 33-22 (15-11), în manșa tur din faza play-off a Campionatului Mondial din acest an. Pentru echipa antrenată de Adrian Vasile au înscris Cristina Neagu 12 goluri, Nicoleta Dincă 5, Crina Pintea 5, Laura Moisă 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăvița 2, Andreea Cristina Popa 1, Lorena Ostase 1. Manșa retur va avea loc în 21 aprilie, în deplasare.

Războiul Superligii Europene

Douăsprezece cluburi importante din Spania, Italia și Anglia ar urma să anunțe înființarea unei Superligi a Europei. Cluburile respective sunt Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, Internazionale Milano, AC Milan, Juventus Torino, Manchester City, Manchester United, Arsenal Londra, Liverpool, Chelsea Londra și Tottenham.UEFA a reacționat printr-un comunicat comun, semnat și de federația engleză, Premier League, federația spaniolă, LaLiga, federația italiană și Lega Serie A.” După cum au anunțat anterior FIFA și cele șase federații, cluburile în cauză vor primi interdicție de participare în orice altă competiție la nivel național, european sau mondial, iar jucătorii lor ar putea pierde oportunitatea de a-și reprezenta echipele naționale”, se arată în comunicat.

Verstappen câștigă la Imola

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat, duminică, Emilia Romagna Grand Prix, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfășurat la Imola. Pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar pe trei a terminat Lando Norris (Marea Britanie, McLaren). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Carlos Sainz (Spania, Ferrari), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Lance Stroll (Canada, Aston Martin), Pierre Gasly (Franța, AlphaTauri), Kimi Raikkonen (Finlanda, Alfa Romeo Racing) și Esteban Ocon (Franța, Alpine). Cursa a fost întreruptă câteva minute, după un accident în turul 33, în care au fost implicați Valtteri Bottas (Mercedes) și George Russel (Williams).

Cavendish cu etapele, Diaz cu caimacul

Mark Cavendish (Deceuninck) a încheiat cu o altă vitorie Turul Turciei. Sprinterul englez a obținut astfel cel de-al patrulea succes de etapă (din șapte!) în această cursă. Ca și în cazul precedentelor victorii, Cavendish l-a bătut la sprint pe Jasper Philipsen (Alpecin Fenix). Manuel Diaz (Delko) nu a avut probleme în a-și apăra tricoul de lider și a câștigat astfel competiția. El a fost urmat în clasamentul general de australianul Jay Vine (Alpecin) și de argentinianul Eduardo Sepulveda. Ciclistul român Serghei Țvetcov (Wildlife Generation) s-a clasat pe locul 32, iar Eduard Grosu (Delko) pe locul 124.

Cupa Regelui revine la Barcelona

Echipa FC Barcelona a câștigat, sâmbătă, Cupa Spaniei, învingând cu scorul de 4-0 (0-0) echipa Athletic Bilbao, în finala disputată la Sevilla. Golurile au fost marcate de Griezmann (’60), De Jong (’63) și Messi (’68, ’72).FC Barcelona a mai câștigat Cupa Spaniei de 30 de ori, ultima dată în 2018. Pentru catalani, este primul trofeu de când conducerea echipei a fost preluată de Ronald Koeman, în august 2020.Athletic Bilbao a jucat în urmă cu două săptămâni și finala ediției 2019/2020 a Cupei Spaniei, amânată de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Athletic Bilbao a fost învinsă atunci cu 0-1 de Real Sociedad.

Premieră în voleiul feminin

Echipa de volei feminin CSM Târgoviște a câștigat, sâmbătă, în premieră, titlul național. CSM Târgoviște a învins cu scorul de 3-0 formația Volei Alba Blaj, în grupa 1-4 din play-off-ul Diviziei A și adună 77 de puncte în clasament, față de cele 70 ale adversarei, aflată pe locul II. Deși meciul nu mai conta, ieri echipa din Târgoviște a învins cu 3-0 și pe Dinamo București. La masculin, campioana din 2021 este Arcada Galați, care a obținut titlul național vineri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.