Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Rivaldo a sosit în România pentru a-și vedea nepotul nou-născut

Ziarul de Vrancea
6 nov 2017 541 vizualizări

Fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo a sosit în România pentru a-și vedea nepotul nou-născut, Davi, băiatul fiului său, Rivaldinho, atacantul echipei FC Dinamo, și al soției acestuia, Gabriela

Davi s-a născut la București, la clinica Regina Maria. . Atacantul brazilian Rivaldinho, în vârstă de 22 de ani, este la Dinamo din februarie, când a semnat un contract pe trei ani și jumătate.

Ciobanu, în locul lui Burlacu

Selecționerul Daniel Isăilă l-a convocat pe Andrei Ciobanu de la FC Viitorul, în locul lui Andrei Burlacu (CSU Craiova), accidentat, în lotul pentru meciurile cu Portugalia și Țara Galilor, informează FRF. Burlacu s-a prezentat la reuniunea lotului, însă a acuzat dureri musculare. În urma RMN-ului efectuat în această dimineață, staful medical al echipei naționale a considerat că recuperarea acestuia în timp util este puțin probabilă. Conducerea tehnică a decis ca jucătorul să se întoarcă la echipa de club. Lotul convocat pentru meciurile cu Portugalia și Țara Galilor este următorul: I. Radu, Stoian, Cabuz (portari), Cr. Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ghiță, A.Radu, V.Olteanu, Vlădoiu (fundași), Nedelcu, Man, Dulca, Dobre, Hagi, Cicâldău, Ciobanu, Balaure, Dumitrescu (mijlocași), Pușcaș, Ad. Petre, Coman,  Tricolorii vor întâlni Portugalia, la Ovidiu, în 10 noiembrie, și Țara Galilor, în deplasare, la 14 noiembrie, în grupa a opta de calificare la Euro 2019.

Mor nu mai vine în România

Mijlocașul echipei Celta Vigo, Emre Mor, a suferit o entorsă la gleznă și nu va evolua în meciurile amicale ale Turciei cu România și Albania, informează L'Equipe. Accidentat la 28 octombrie, reaccidentat la 4 noiembrie, Emre Mor va fi absent între zece și 15 zile. Naționalele României și Turciei se vor întâlni, la 9 noiembrie, de la ora 20.15, la Cluj, într-un meci amical. Turcia va mai disputa apoi, la 13 noiembrie, un amical cu Albania.

Pirlo pune ghetele în cui

Fotbalistul italian Andrea Pirlo, în vârstă de 38 de ani  s-a retras din activitate, după ce a jucat ultimul meci pentru New York City. Pirlo, care a evoluat la cele trei mai cluburi italiene (Inter Milano, AC Milan, Juventus), a câștigat de două ori Liga Campionilor și de șase ori campionatul Italiei. El este campion mondial cu Italia în 2006. "Nu a fost doar finalul aventurii mele la New York, ci și finalul carierei mele. Mulțumesc fiecărei echipe la care am jucat și fiecărui coechipier alături de care am avut plăcerea să evoluez", a scris Pirlo pe Twitter.

 

Surpriză americană la maratonul de la New York

Shalane Flanagan a devenit prima alergătoare americană care câștigă maratonul de la New York în ultimii 40 de ani, după ce s-a impus cu timpul de  2h26:53sec. în cursa desfășurată duminică pe distanța de 42,195 km. Flanagan a reușit să o devanseze cu un minut și o secundă pe kenyanca Mary Keitany, care spera să obțină cea de-a patra sa victorie consecutivă în maratonul newyorkez, după cele reușite în 2014, 2015 și 2016.  Pe poziția a treia s-a clasat Mamitu Daska din Etiopia, cronometrată în 2h28:08. Ultima reprezentantă a Statelor Unite care câștigase maratonul de la New York a fost Miki Gorman, în anul 1977.

La masculin, victoria a revenit kenyanului Geoffrey Kamworor, înregistrat cu timpul de 2h:10,53. Acesta l-a devansat cu doar trei secunde pe compatriotul său Wilson Kipsang (2h:10, 56), poziția a treia fiind ocupată de etiopianul Lelisa Desisa, cronometrat în 2h11:32.

I-a venit rândul lui Bilic

Antrenorul croat Slaven Bilic a fost demis, luni, de la conducerea tehnică a formației West Ham United, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în Premier League. Ultima înfrângere, scor 1-4, suferită, sâmbătă, de West Ham în fața formației Liverpool, i-a fost fatală lui Bilic. "Ciocănarii" au ajuns pe loc de retrogradare, 18, după ce în acest sezon au obținut doar nouă puncte (două victorii, trei rezultate de egalitate și șase înfrângeri), în 11 etape. În vârstă de 49 de ani, Bilic era la West Ham United din 2015, după ce anterior pregătise Hajduk Split, naționalele croate de tineret și de seniori, Lokomotiv Moscova și Beșiktaș.

Real Madrid și-a mai încălzit suporterii

Formația Real Madrid a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Las Palmas, într-un meci din etapa a XI-a a campionatului Spaniei. Madrilenii au obținut un success, după ce în precedentele două partide au fost învinși: 1-2 cu Girona în campionat și 1-3 cu Tottenham în Liga Campionilor. Lider în clasament este FC Barcelona, cu 31 de puncte, urmată de Valencia – 27 de puncte și de Real Madrid – 23 de puncte.

Meci întrerupt de două ori

Meciul Saint-Etienne - Olympique Lyon a fost înrerupt de două ori, duminică, din cauza incidentelor petrecute pe Sadionul Geoffroy-Guichard, la partida din etapa a XII-a a campionatului francez de fotbal Ligue 1. Meciul a început la ora locală 21.00 (22.00, ora României) și a fost interupt la scurt timp după start de arbitrul Clément Turpin, din cauza fumului dens de pe teren, produs de dispozitivele indendiare folosite de fani. Vizibilitatea a fost foarte scăzută și sistemul de asistență video a arbitrajului (VAR) nu a mai putut funționa. Jucătorii celor două echipe au rămas pe teren, iar partida a fost reluată după șapte-opt minute. În minutul 84, Fekir a marcat golul prin care oaspeții au ridicat scorul la 5-0. Fekir a mers în dreptul galeriei gazdelor, și-a scos tricoul și l-a arătat fanilor adverși. Acest gest și altele provocatoare ale unor coechipieri de-ai mijlocașului de la Lyon i-au scos din sărite pe susținătorii formației Saint-Etienne, astfel că zeci de suporteri au pătruns pe teren. Stewarzii nu au făcut față situației, fiind necesară intervenția trupelor speciale CRS ale poliției. Jucătorii au mers la cabine și meciul a fost reluat după 40 de minute, în fața unor tribune golite de suporteri.

Atac de cord

Fundașul Dionatan Teixeira, fost fotbalist al echipei Stoke City, a decedat în țara sa natală, Brazilia, după ce a suferit un atac de cord, la vârsta de 25 de ani. Teixeira a fost angajat de Stoke City în 2014, după o perioadă de probă. El a jucat două meciuri în Prmier League, înainte de a ajunge la Șerif Tiraspol, în februarie. Înainte de a evolua în Anglia, Teixeira a jucat în Slovacia, la Kosice, Banik Ruzina și Dukla Banska Bystrica. El a primit cetățenia slovacă și a strâns opt convocări la echipa națională de tineret a acestei țări. Din vară, Teixeira s-a întors în Brazilia și plănuia să revină la Tiraspol în acest sezon.

 

Scandal cu ghetele

Mijlocașul belgian al echipei Manchester United, Marouane Fellaini, a dat în judecată firma de încălțăminte New Balance, nemulțumit de calitatea ghetelor furnizate timp de patru ani. El cere daune de 2,3 milioane de euro, informează dhnet.be, citând The Sun. Jucătorul de 29 de ani a dat în judecată firma New Balance, apreciind că ghetele furnizate în perioada 2012-2015 i-au afectat picioarele și le-au făcut "să-și piardă plăcerea de a juca, având și un impact asupra performanțelor din teren". La rândul său, firma de echipament a anunțat că deși la început nu a fost mulțumit, totuși și-a comandat 12 perechi de încălțăminte de la New Balance.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.