Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Renaște canotajul românesc

Ziarul de Vrancea
1 oct 2017 436 vizualizări

România a obținut două medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj de la Sarasota (SUA). Sâmbătă, echipajul feminin de dublu vâsle, categoria ușoară, format din Ionela Lehaci și Gianina Beleagă s-a impus în fața echipajelor din Noua Zeelandă și SUA.

Duminică, Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și “strocul” Daniela Druncea au reînnodat șirul victoriilor românești în proba de 8^1, urcând pe podium în fața echipajelor din Canada și Noua Zeelandă.Tot ieri în finala similară masculină, echipajul României s-a clasat pe locul V (5:31.41 minute). La precedenta ediție a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

Selecționer nou, nume noi

Selecționerul Cosmin Contra a anunțat, sâmbătă, lotul pentru ultimele două meciuri ale României din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, cu Kazahstan și Danemarca. Pe listă se află și debutanții Mihai Bălașa, Nicușor Bancu și Alexandru Ioniță. Lotul complet este următorul: Tătărușanu, Pantilimon, Lobonț, Niță (portari), Benzar, Hanca, Moți, Chiricheș, Grigore, Bălașa, Latovlevici, Ganea (fundași), Pintilii, Hoban, Marin, Bicfalvi, Stanciu, Chipciu, Băluță, Grozav, Bancu, Budescu, Ioniță, Deac (mijlocași), Andone, Keșeru, Stancu (atacanți). După anunțarea lotului, selecționerul a aflat că Bicfalvi și Latovlevici nu vor putea veni din motive medicale, însă a decis să nu convoace alți jucători în locul celor doi indisponibili.

A doua victorie a handbalistelor tricolore

Naționala de handbal feminin a României a învins ieri la Luso, reprezentativa similară a Portugaliei, cu scorul de 32-16 (16-5), în a doua partidă din preliminariile CE2018. În cealaltă partidă din etapa a II-a, Austria a produs surpriza, învingând pe teren propriu campioana olimpică en-titre, Rusia, cu scorul de 27-25. În clasament România este lider, cu patru puncte, fiind urmată de Austria și Rusia, cu câte două, și Portugalia (0). Programul următor al naționalei tricolore, antrenată de Ambros Martin, este: Rusia – România (21-22 martie 2018), România – Rusia (24-25 martie), Austria – România (30-31 mai) și România – Portugalia (2-3 iunie). Primele două clasate din cele șapte grupe preliminare și o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franța, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Verstappen a câștigat la Sepang

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câștigat Marele Premiu al Malaysiei, disputat pe circuitul de la Sepang, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El se află la al doilea succes în Formula 1, după ce s-a impus la Marele Premiu al Spaniei în 2016. Verstappen a obținut victoria la o zi după ce a împlinit 20 de ani și a fost urmat de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) și de Daniel Ricciardo (Red Bull, Australia). În continuare au urmat Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes), Sergio Perez (Force India), Stoffel Vandoome (McLaren), Lance Stroll (Williams), Felipe Massa (Williams-Mercedes) și Esteban Ocon (Force India). Al doilea pe grila de start, finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) nu a putut lua startul din cauza unei probleme tehnice. În clasamentul general, conduce Lewis Hamilton cu 281 p, urmat de Vettel (247) și Bottas (222). Următoarea etapă, Marele Premiu al Japoniei, va avea loc la 9 octombrie, pe circuitul de la Suzuka.

 “Democrație” cu porțile închise

Formația FC Barcelona a învins, ieri pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Las Palmas, într-un meci din La Liga disputat cu porțile închise, joc care a fost perturbat pentru scurt timp de un intrus, în minutul 72. Golurile au fost marcate de Busquets ('49) și Messi ('70, '77). Î minutul 72, deși partida s-a disputat fără public, un bărbat care avea în mână un banner a reușit să intre pe teren. El a fost scos imediat de pe gazon de șapte stewarzi.  Pe parcursul jocului, pe tabela de marcaj a fost afișat cuvântul "democrație". FC Barcelona a cerut duminică amânarea partidei cu Las Palmas, în contextul desfășurării referendumului din Catalonia și al incidentelor legate de acesta. Liga spaniolă nu a fost însă de acord, astfel că jocul a avut loc cu porțile închise.

Andone, gol decisiv

Atacantul echipei Deportivo La Coruña, Florin Andone, a înscris un gol în meciul câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, în fața formației Getafe, în etapa a șaptea a campionatului Spaniei. Andone, care a intrat pe teren în minutul 67, a înscris golul de 2-1, în minutul 87. Atacantul a primit un cartonaș galben după marcarea golului. Al doilea român de la Deportivo. Costel Pantilimon, a fost integralist.

Octetul Cupei României

Cupa României la baschet feminin a derulat, miercuri și sâmbătă, meciurile din optimile de finală, șase echipe obținând calificarea la Turneul Final 8. Rezultatele înregistrate sâmbătă, în returul optimilor de finală, sunt următoarele: CSU Alba Iulia – Phoenix Galați 63-62 (53-62 în tur), CSM Satu Mare – Universitatea Cluj 80-70 (73-77), ICIM Arad – SCM Timișoara 59-57 (64-69) și Sirius Târgu Mureș - CSBT Alexandria 61-74 (62-82). Astfel, la turneul Final 8 s-au calificat câștigătoarele din optimi, Phoenix Galați, CSM Satu Mare, SCM Timișoara și CSBT Alexandria, plus două echipe eliminate la cea mai mică diferență, adică ICIM Arad și Universitatea Cluj. Acestea se alătură echipelor deja calificate la turneul final, campioana Sepsi Sf. Gheorghe și Olimpia Brașov, care a profitat de retragerea echipei Poli Național Iași.

O nouă competiție de polo

Naționala de polo a României va evolua în grupa A, cu echipele Ungaria, Spania, Franța și Georgia, în Europa Cup, nou-înființata competiție a LEN. Tragerea la sorți a grupelor a avut loc sâmbătă, la Ostia. Potrivit tragerii la sorți de la Ostia, componența celor trei grupe masculine din Europa Cup este următoarea: Ungaria, Spania, Franța, România, Georgia (grupa A), Serbia, Grecia, Croația, Olanda, Turcia (B) și Muntenegru, Italia, Rusia, Germania (C). Primele trei clasate din grupele A și B, respectiv primele două clasate din grupa C, se vor califica la Turneul Final 8. Prima etapă din Europa Cup va avea loc între 17-19 noiembrie la masculin, respectiv 24-26 noiembrie la feminin.

 

Serbia, șefă pe continent la volei feminin

Naționala de volei feminin a Serbiei a câștigat ieri la Baku, medalia de aur la Campionatul European, după ce a învins în finala competiției reprezentativa Olandei, cu scorul de 3-1. Scorul pe seturi a fost 25-20, 25-22, 18-25, 25-18, după 105 minute de joc. Medalia de bronz a fost câștigată de Turcia.  În semifinale, Olanda a eliminat Azerbaidjan, cu 3-2, iar Serbia a trecut de Turcia, cu 3-0. În finala pentru medalia de bronz, disputată tot ieri s-a impus Turcia în fața Azerbaidjanului, cu scorul de 3-1. În 2015, titlul european a revenit Rusiei, care a învins Olanda în finală (3-0), iar bronzul a revenit Serbiei în disputa cu Turcia, cu același scor.

Chinezii nu glumesc

Tehnicianul echipei chineze Shangai SIPG, André Villas-Boas, a fost suspendat opt meciuri de către Federația Chineză de Fotbal, pentru că a insultat un arbitru. Fostul tehnician al echipelor Tottenham și Chelsea a primit și o amendă de 5.000 de euro pentru că a insultat un arbitrat și a făcut "gesturi insultătoare" la adresa arbitrului de la meciul Beijing Guoan (1-0), din 22 septembrie. Cu patru etape înainte de final, echipa lui Villas-Boas este la patru puncte de Guangzhou Evergrande, lider, cu patru etape înainte de final. André Villas-Boas a mai fost amendat cu 12.000 de euro, după ce a criticat arbitrajul la meciul cu Guangzhou Evergrande, din Liga Campionilor Asiei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.