Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Remiza lui Târnovanu

Ziarul de Vrancea
19 dec 2021 613 vizualizări

Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FCSB, disputat duminică seară, din etapa a XXI-a a Ligii I s-a încheiat fără gol.

Portarul Ștefan Târnovanu (născut la Iași ș fost jucător la Poli) care l-a înlocuit pe Andrei Vlad în poarta FCSB, pentru că antrenorul Anton Petrea nu avea jucători under 21 la dispoziție, a fost avut numeroase intervenții salvatoare.Același rezultat s-a înregistrat și în partida de ieri, de la Craiova, intre FCU și CS Mioven . Ultimul meci al anului în L1 a avut loc aseară între Dinamo și Farul.

O mai fură și Blaj

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a suferit prima înfrângere a sezonului luni, în deplasare, cu campioana CSM Târgoviște, scor 0-3 (-25, -20, -20) dar încheie lider anul 2021 în Divizia A, după 11 etape derulate în tur. Cele două echipe s-au mai întâlnit în acest sezon în Supercupa României, adjudecată de Volei Alba Blaj, cu 3-1. În urma rezultatului de luni, Volei Alba Blaj rămâne în poziția de lider în Divizia A la finalul turului, cu 30 puncte, iar CSM Târgoviște încheie pe locul 2, cu 28. La finalul lui 2021, podiumul este completat de CSO Voluntari, cu 26 puncte.

Record vechi de 32 de ani

Sportiva Bianca Costea a stabilit un nou record național la 16, 17, 18 și 19Â ani (seniori) în proba de 50 metri liber, luni, la Campionatul Mondial de natație în bazin scurt de la Abu Dhabi. Cu timpul său, de 24,78 secunde, a doborât un record vechi de 32 de ani și care-i aparținea până azi Liviei Copariu (24,81 s, timp realizat la Sibiu pe 9 aprilie 1989). Totuși, acesta nu a fost suficient pentru calificarea în fazele superioare.

Două tunuri dintr-un foc

Gruparea Real Madrid vrea să-i transfere pe atacanții Erling Haaland, de la Borussia Dortmund, și pe Kylian Mbappé de la Paris Saint-Germain, anunță presa spaniolă. Hans-Joachim Watzke, președintele clubului Borussia Dortmund, a confirmat interesul madrieenilor pentru atacantul norvegian de 21 de ani. El joace la Borussia din 2020 și are un total de 76 de goluri marcate în toate competițiile. Mbappé are 22 de ani și joacă la Paris Saint-Germain din 2017, iar contractul său se încheie în iunie 2022. El a marcat 126 de goluri pentru PSG.

„Spurs” pierd la masa verde

Meciul Tottenham – Rennes, care ar fi trebuit să se dispute la 9 decembrie în ultima etapă a grupelor Conference League, a fost decis la masa verde de Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA. Astfel, Tottenham a pierdut partida și a fost eliminată din cupele europene. Tottenham a pierdut cu 0-3 și astfel are doar 7 puncte în grupa G, fiind întrecută de Vitesse Arnhem. Meciul nu s-a disputat din cauza cazurilor de coronavirus de la gruparea Tottenham.

FIFA nu se lasă

FIFA a promis, ieri , fiecăreia dintre cele 211 federații ale sale încă 19 milioane de dolari (16,8 milioane de euro) repartizați pe patru ani, dacă reușește să dubleze frecvența Cupei Mondiale. Organismul mondial ține în aceste zile un „summit” cu ușile închise pentru a relansa reforma sa foarte controversată a calendarului internațional după 2024 și a aruncat în luptă argumente economice care nu fuseseră cuantificate anterior. Un studiu al cabinetului Nielsen comandat de FIFA estimează veniturile suplimentare ale turneului la 3,9 miliarde de dolari, pe patru ani, în cazul în care Cupa Mondială s-ar organiza la doi ani, în loc de patru ani, cum este din 1930 la masculin și 1991 la feminin.

Odermatt fluieră pe pârtii

Elvețianul Marco Odermatt a câștigat, ieri a doua probă de slalom uriaș disputată în decurs de 24 de ore în stațiunea italiană Alta Badia, din Munții Dolomiți, contând pentru Cupa Mondială masculină de schi alpin, fiind cronometrat în 2:26,07. Odermatt, care și-a trecut în cont a patra victorie din acest sezon, i-a devansat pe italianul Luca De Aliprandini - 2 :27,08 și pe germanul Alexander Schmid – 2:27, 16.

Odermatt este liderul incontestabil al clasamentului general al Cupei Mondiale, cu 633 puncte, urmat de austriacul Matthias Mayer 405 p, și norvegianul Aleksander Aamondt Kilde, cu 392 , învingător în proba de duminică.

Covidu-i Covid, fotbalul e fotbal

Cluburile din Premier League au decis să nu întrerupă competiția de sărbători, în ciuda problemelor de lot pe care le au din cauza înmulțirii cazurilor de Covid-19. Cele 20 de cluburi ale primei ligii engleze s-au întâlnit, luni, pentru a discuta cum ar putea face față provocărilor cu care se confruntă după ce șase meciuri au fost amânate, week-end-ul trecut, din cauza Covid-19. Amânarea etapei de Crăciun era o posibilitate. Nu a avut loc niciun vot și, prin urmare, se vor desfășura două etape pe parcursul a cinci zile, începând cu 26 decembrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.