Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Remiză în vechiul derby

Ziarul de Vrancea
23 oct 2021 633 vizualizări

Liga I, etapa a XIII-a; FCU Craiova –Gaz Metan Mediaș 2-0 (0-0).Bălan ('47), Raicea ('90^3). Francisco Jr (GM) a fost eliminat în min. 82; Chindia Târgoviște – CSU Craiova 0-1 (0-0).Ivan ('73).

Nistor (CSU) a ratat un penalty în min. 17; FC Voluntari – FC Argeș 0-2 (0-0). Dumitrașcu ('65), Palic ('80); CS Mioveni – CS Botoșani 1-1 (0-0). Garutti ('60) / Racovițan ('90Â1). Sila (B) a ratat un penalty în min. 90; Dinamo – Rapid 1-1 (0-0). Torje ('54) / Carnat ('90^1). Astăzi, se dispută meciurile Academica –UTA (ora 17:30) și CFR Cluj – Sepsi OSK, ora 20:30). Partida Farul – FCSB a fost amânată din cauza situației sanitare a echipei bucureștene.

Ceplinschi locul VI la sol

Maria Ceplinschi s-a clasat, duminică, pe locul 6 în finală la sol, la Campionatul Mondial din Japonia, competiție în care a debutat la 16 ani. Gimnasta tricoloră a fost notată cu 13.366 și s-a clasat pe locul 6.Medaliile au revenit, în ordine, sportivelor Mai Murakami (Japonia, 14.066), h Melnikova (Rusia, 14.000), și Leanne Wong (SUA, 13.833). În calificări, Ceplinschi a fost notată cu 13.066 (locul VII).

Real a câștigat „el clasico”

Real Madrid a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), rivala FC Barcelona, în etapa a X-a a campionatului spaniol LaLiga. Fundașul David Alaba a marcat cu un șut spectaculos de pe partea stângă, în minutul 32. Tot pe contraatac, Lucas Vazquez a dublat avantajul oaspeților, în minutul 90^4, după ce a împins în poartă balonul respins în față de Ter Stegen, în urma unui șut al lui Asensio. În minutul 90^7, Kun Aguero a marcat golul de onoare al gazdelor, reluând balonul în poartă după o centrare pe jos a lui Sergino Dest, de pe partea dreaptă. Real este pe primul loc, cu 20 de puncte, la egalitate cu FC Sevilla și Real Socedad, de pe locurile 2-3. FC Barcelona este pe locul VIII, cu 15 puncte, acumulate tot din nouă partide.

Sezon încheiat pentru „Ash”

Australianca Ashleigh Barty, deja retrasă de la Indian Wells și Cupa Billie Jean King nu își va apăra titlul la Turneul Campioanelor din 10-7 noiembrie la Guadalaraja din Mexic și va pune capăt definitiv sezonului. Într-un an care se încheie prematur, Ashleigh Barty are cinci titluri, la Miami, Melbourne, Stuttgart, Cincinnati și Wimbledon.

 Destin tragic

Atletul ecuadorian Alex Quiñonez, médaliat cu bronz la 200 metri la Campionatul Monial din 2019, a fost ucis prin împușcare la Guayaquil, în Écuador. Sportivul avea 32 de ani. Alex Quiñonez se afla într-o zonă comercială dintr-un cartier din Guayaquil, cu cântărețul Arcalla, când s-au tras focuri de armă în direcția lor. Ambii bărbați au murit pe loc. Moartea sprinterului ecuadorian a fost confirmată de Ministerul Sportului, care a regretat „pierderea unui mare sportiv, a unei persoane care ne-a făcut să visăm”.

Quiñonez nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei suspendări pentru încălcarea regulilor de localizare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.