Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Reîntâlnire Halep – Cahill la Singapore

Ziarul de Vrancea
16 oct 2017 607 vizualizări

 

Simona Halep este prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor care a ajuns la Singapore.

Ieri, ea a efectuat o ședință de pregătire cu antrenorul Darren Cahill, prima de după US Open. Simona Halep nu a fost însoțită de Cahill la turneele de la Wuhan și Beijing, ci de Andrei Pavel. Jucătoarea română a ajuns, duminică, la Singapore și a efectuat o "ședință de shopping" chiar pe Aeroportul Changi. Ieri, ea a început antrenamentele cu Cahill. Numărul 1 mondial a participat și la activități de promovare a turneului și la interviuri. Jucătoarea română va fi cap de serie număul 1 la finala sezonului, Turneul Campioanelor de la Singapore, care va începe duminică, reunind cele mai bune opt sportive din 2017. Celelalte șapte jucătoarea calificate la finala sezonului sunt spaniola Garbiñe Muguruza, locul 2 WTA, sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, americanca Venus Williams, locul 5 WTA, letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, și Caroline Garcia din Franța, locul 9 WTA. Turneul de la Singapore va avea loc între 22 și 29 octombrie.

Triplă campioană la haltere

Halterofila română Monica Csengeri a câștigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori și Tineret de la Durrës (Albania), în limitele categoriei 48 Kg Grupa A, la tineret, informează un comunicat al FR Haltere. Csengeri s-a impus în fața adversarelor, reușind să ridice 83 kg la stilul smuls, 93 kg la aruncat, cu un total de 176 kg. Ceremonia de premiere a fost oficiată de președintele FR Haltere și vicepreședintele IWF, Nicu Vlad.

România nu pierde, dar coboară

Echipa națională de fotbal a României a coborât de pe locul 41 pe 45, cu 705 puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicității luni, de forul mondial. În ultima lună, de la ierarhia precedentă, România a învins Kazahstan, la Ploiești, cu 3-1, și a remizat la Copenhaga, cu Danemarca, scor 1-1, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Tricolorii au ratat calificarea la turneul final din Rusia. În fruntea ierarhiei, Germania se menține pe locul I, urmată de Brazilia, Portugalia, Argentina și Belgia. Spania a urcat trei poziții, până pe locul 8, Peru două până pe 10 și Franța una, până pe locul 7. Peru, calificată în play-off-ul pentru Cupa Mondială, cu Noua Zeelandă, este în premieră în Top 10.

Capii de serie așteptați

Elveția, Italia, Croația și Danemarca vor fi capi de serie la tragerea la soți a meciurilor din cadrul barajului pentru Cupa Mondială din Rusia, a anunțat, ieri UEFA. În cealaltă urnă vor fi Irlanda de Nord, Suedia, Irlanda și Grecia. Criteriul pentru stabilirea capilor de serie fiind clasamentul FIFA-Coca Cola. Tragerea la sorți a meciurile din play-off-ul preliminariilor europene ale Cupei Mondiale va avea loc astăzi, de la ora 15.00, la Zürich. Partidele se vor disputa între 9 și 11 noiembrie, turul, și 12-14 noiembrie, returul. 

Oradea a făcut instrucție cu Dinamo

CSM CSU Oradea a învins pe Dinamo București cu scorul de 90-62 (19-14, 23-19, 25-16, 23-13), luni, în Sala Dinamo, într-un meci din etapa a doua a Ligii Naționale de baschet masculin. Dinamo, singura echipă fără jucători străini din Liga Națională, nu a emis nicio pretenție în acest meci, pierdut la diferență de 28 de puncte. Cei mai buni oameni ai gazdelor au fost Ionuț Zaharie, cu 14 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, și Amadeo Casale, 12 p, 3 rec.  Trei echipe au maximum de puncte, 4, U-Banca Transilvania Cluj, CS Phoenix Galați, BC CSU Sibiu, iar alte cinci, printre care și CSM Oradea, au trei puncte.

Amenzi pentru bătăușii de la Timișoara

Jandarmii au aplicat amenzi în valoare totală de 2.300 de lei pentru opt suporteri, după incidentele de la meciul de fotbal ASU Poli Timișoara – UTA, de duminică. Totodată, au fost întocmite trei dosare penale pentru introducerea de obiecte pirotehnice pe stadion și folosirea de torțe. Potrivit unui comunicat de presă, de ieri, al Inspectoratului de Jandarmi Timiș, în urma incidentelor  de la meciul de fotbal ASU Poli Timișoara – UTA Arad, de duminică, au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 2.300 lei. Totodată, au fost întocmite trei dosare penale pentru introducerea de materiale pirotehnice în incinta stadionului, folosirea de torțe în incinta arenei sportive precum și pentru nerespectarea măsurii interzicerii accesului la competiții sportive. La pauză, ultrașii arădeni au rupt un gard de la sectorul pentru oaspeți și au mers către câțiva membri din galeria alb-violetă, în apropiere de zona presei. Câțiva timișoreni aflați pe stadion au alergat și ei spre rivali, astfel că suporterii s-au bătut în tribunele Stadionului ”Dan Păltinișanu” din Timișoara. Jandarmii de la Gruparea Mobilă au intervenit rapid și i-au despărțit pe suporterii agresori.

Navas revine în poartă

Portarul Keylor Navas, accidentat la naționala statului Costa Rica la începutul lunii, este apt meciul pe care Real Madrid îl va susține cu Tottenham, astăzi, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor.  Navas s-a antrenat normal, luni, și va evolua marți pentru Real Madrid, în locul lui Kiko Casilla. El a lipsit doar la meciul de sâmbătă, cu Getafe, scor 2-1. În schimb, Real nu va beneficia de serviciile lui Dani Carvajal, Mateo Kovacic și Gareth Bale cu Tottenham. Real Madrid și Tottenham se vor întâlni, astăzi de la ora 21.45, în etapa a treia a grupei H a Ligii Campionilor, meciul fiind transmis de Pro TV și TelekomSport.

La luptă cu sistemul

Jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick a anunțat că dă în judecată NFL și patronii de cluburi, considerând că există o conspirație împotriva angajării sale, el fiind primul sportiv care a protestat la intonarea imnului față de felul în care sunt tratați oamenii de culoare în SUA, informează presa internațională. Kaepernick, în vârstă de 29 de ani, este fără echipă, după ce în martie a renunțat la ultimul an din contractul său cu San Francisco 49ers. În august 2016, Kaepernick a provocat controverse refuzând să stea în picioare la intonarea imnului la meciul de fotbal american dintre echipa sa, San Francisco 49ers, și formația Green Bay Packers. El a explicat după meci că a protestat astfel față de modul în care sunt tratați oamenii de culoare în Statele Unite ale Americii. La următorul meci, Kaepernick a ales să stea într-un genunchi la imn. În procesul intentat luni, Kaepernick și avocatul său acuză conducătorii de cluburi și NFL că au încălcat convenția colectivă a campionatului și o clauză care le interzice să acționeze în grup privind angajarea unui jucător.

Pedeapsă pentru cartonașe legate

Managerul echipei West Ham United, Slaven Bilici l-a amendat pe jucătorul Andy Caroll cu salariul pe două săptămâni, reprezentând suma de 180.000 de lire sterline (aproximativ 200.000 de euro), după ce atacantul a primit două cartonașe galbene în două minute, fiind eliminat, în meciul de sâmbătă, din deplasare, cu Burnley, din etapa a opta a Premier League. Caroll, 28 de ani, a primit primul cartonaș galben în minutul 25, pentru un atac cu brațul ridicat, la un duel aerian cu James Tarkowski. După 99 de secunde,Andy Caroll a avut un duel asemănător cu Ben Mee, dar a lovit mult mai periculos, cu brațul în gâtul adversarului. Jucătorul de la West Ham ar fi putut primi direct cartonașul roșu pentru acest al doilea fault, însă arbitrul i-a arătat al doilea galben și l-a eliminat.  West Ham conducea cu 1-0 la Burnley din minutul 19 și putea obține primul succes în deplasare în acest sezon. Profitând până la urmă de avantajul jucătorului în plus, Burnley a egalat în minutul 85, iar meciul s-a terminat 1-1.

Familie de cinci

Lionel Messi, starul echipei de fotbal FC Barcelona și al selecționatei Argentinei, va deveni din nou tată, soția sa, Antonella Roccuzzo, urmând să aducă pe lume al treilea lor copil în cursul anului viitor, au anunțat cei doi pe rețelele de socializare. "Familie de 5" a scris Antonella pe contul său Instagram, alături de o fotografie în care apare alături de soțul ei și de cei doi copii, Thiago (4 ani) și Mateo (2 ani), toți ținând mâinile pe burtica viitoarei mămici.  Amândoi originari din Rosario (Argentina), Lionel Messi (30 ani) și Antonella Rocuzzo (29 ani) s-au cunoscut în 1996, însă legătura lor a început zece ani mai târziu. Cei doi copii ai lor s-au născut la Barcelona, unde cvintuplul câștigător al Balonului de Aur a sosit în adolescență, la centrul de formare al clubului catalan, fiind ulterior promovat la prima echipă, în 2004.

Tragedie pe stadion

Portarul echipei indoneziene de fotbal Persela Lamongan, Choirul Huda, a încetat din viață după o ciocnire violentă cu un coechipier, în cursul unui meci din campionatul național, disputat duminică. Huda, în vârstă de 38 ani, s-a prăbușit pe gazon în finalul primei reprize, după ce s-a ciocnit în mod accidentat cu mijlocașul brazilian Ramon Rodriges, în cursul partidei cu formația Semen Padang. Portarul a rămas întins pe gazon, acuzând dureri în zona pieptului, fiind ulterior evacuat cu o targă de pe teren, în stare de inconștiență. El a fost victima unui stop cardiorespirator, au indicat medicii.  "I-a fost administrat un tratament de urgență timp de câteva minute, la spital, dar nu a mai putut fi salvat", a declarat antrenorul secund al echipei Persela, Yuhronur Efendi. El a suferit, probabil, un traumatism cranian și cervical, în urma impactului violent la piept și la maxilarul inferior în momentul în care a plonjat după minge și s-a lovit de picioarele lui Rodriges, conform aceleiași surse.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.