Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Recursul lui Talpan a fost respins

Ziarul de Vrancea
12 iul 2018 542 vizualizări

Recursul juristului CSA Steaua, Florin Talpan, referitor la dreptul de joc al mai multor fotbaliști rapidiști în sezonul trecut al Ligii a IV-a a fost respins de către comisia federală, anunță FC Rapid pe pagina sa de Facebook.

Recursul lui Florin Talpan a fost respins de către Comisia de Recurs a FRF, astfel încât Rapid va juca în Liga a III-a, așa cum s-a decis pe teren”, este mesajul transmis de gruparea giuleșteană. Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a depus un memoriu la Comisia de Disciplină a FRF, apoi la Comisia de Recurs în care contesta dreptul de joc al unor fotbaliști de la Academia Rapid, în partida cu gruparea militară. Oficialul grupării steliste consideră că jucători precum Daniel Pancu sau Daniel Niculae nu ar fi avut dreptul dreptul să evolueze la o echipă de amatori din postura de jucători profesioniști. Echipa Academia Rapid, care a cumpărat dreptul de a folosi marca FC Rapid, a câștigat Liga a IV-a în sezonul trecut și a obținut dreptul de a evolua în Liga a III-a, după ce a întrecut AS Singureni în barajul de promovare. 

“Bizonul” rămâne la FCSB

Dat ca și plecat de la FCSB, Eddy Harlem Gnohéré (29 de ani) va continua sub comanda lui Nicolae Dică. Anunțul a fost făcut de Gigi Becali (60 de ani), miercuri seară, finanțatorul vicecampioanei fiind impresionat de randamentul dat de atacantul francez la antrenamente. După ce a anunțat că Mihai Stoica face eforturi pentru a aduce la echipă un atacant sloven, omul de afaceri a vorbit despre situația golgeterului din sezonul trecut. Aflat la un pas de un contract bun în țările arabe, Gnohere rămâne să marcheze pentru FCSB: "'Bizonul' a intrat la antrenamente, marchează din toate pozițiile. A și slăbit! Gata, la revedere, nu mai pleacă! Păi, dacă nu avem atacant? 'Bizonu' rămâne cu noi, gata!", a spus Becali, la Digi Sport.

Conte, demis de la Chelsea

Conducerea clubului Chelsea Londra a decis demiterea tehnicianului Antonio Conte, relatează presa engleză, care menționează că la conducerea echipei ar urma să fie numit Maurizio Sarri. Potrivit Evening Standard, clubul va anunța în curând demiterea lui Conte. Italianul și-ar fi luat la revedere de la staf, joi, la baza de pregătire de la Cobham. Conte a ales să nu își dea demisia, deși conducerea grupării londoneze căuta alt antrenor pentru a-l înlocui, prima opțiune fiind Sarri. Antonio Conte a preluat conducerea tehnică a echipei Chelsea Londra în aprilie 2016. Maurizio Sarri a antrenat echipa Napoli în ultimele sezoane

Ludogoreț face scor

Atacantul Claudiu Keșeru a marcat un gol pentru Ludogoreț Razgrad în meciul cu formația Crusaders, scor 7-0, din prima manșă a turului preliminar al Ligii Campionilor. Keșeru a marcat în minutul 53 și a fost schimbat după 68 minute. Cosmin Moți a fost integralist, iar Dragoș Grigore nu a fost inclus în lot. Celelalte goluri au fost înscrise de Marcelinho (‘25, ‘66), Brown (‘40 -autogol) și Swierczok (‘73, ‘78, ‘80). Bulgarii au stabilit un record pentru club, cea mai mare victorie dintr-un meci de calificări.

Nou selecționer la leși

Jerzy Brzeczek a fost numit la conducerea tehnică a echipei naționale a Poloniei. Antrenorul de 47 de ani îl va înlocui pe Adam Nawalka, selecționer la care federația poloneză a renunțat după ce prima reprezentativă nu a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială. Fost fotbalist, Jerzy Brzeczek a antrenat ultima dată pe Wisla Plock, locul 5 în ediția campionatului polonez recent încheiată. El a mai pregătit echipele Raków Czestochhowa, Lechia Gdansk și GKS Katowice.

Cupa Mondială fără dopați

FIFA a anunțat, ieri, că din ianuarie până în prezent au fost făcute 2.037 de teste antidoping în legătură cu turneul final al Cupei Mondiale, iar rezultatele au fost negative. În medie, fiecare jucător al celor patru echipe rămase în competiție (Belgia – Anglia, finala mică; Franța – Croația, finala mare) a fost testat de 4,41 de ori din ianuarie până acum. Unii fotbaliști au fost testați chiar de opt ori. Testele au fost făcute de FIFA, de agențiile naționale antidoping și confederații. Au fost prelevate 3.985 de eșantioane, dintre care 2.761 de FIFA la controale inopinate înaintea competiției și 626 tot de forul mondial, în timpul CM. S-a semnalat un singur rezultat anormal, însă în cazul unui jucător care avea permisiunea să folosească în scop terapeutic substanța detectată. Majoritatea eșantioanelor au fost analizate la laboratorul din Lausanne.

Încă un  transfer la Barcelona

FC Barcelona a anunțat, joi, că a achitat clauza de reziliere a contractului jucătorului Clement Lenglet cu FC Sevilla, de 35,9 milioane de euro, iar fotbalistul va semna o înțelegere pe cinci sezoane. Lenglet va semna un contract valabil până la 30 iunie 2023, cu clauză de reziliere de 300 de milioane de euro. Francezul în vârstă de 23 de ani era legitimat la FC Sevilla din ianuarie 2017.

Juventus îl vrea pe Darmian

Reprezentanții clubului Juventus s-au întâlnit cu agentul lui Matteo Darmian (28 de ani), pentru transferul fundașului. Potrivit presei din Italia, suma mutării se ridică la 20 de milioane de euro. După ce l-a transferat pe Cristiano Ronaldo, Juventus este aproape să-l aducă pe fundașul lateral al lui Manchester United, Matteo Darmian. Conform publicației Calciomercato, Fabio Paratici, directorul sportiv al torinezilor, s-a întâlnit cu Tullio Tinti, agentul fotbalistului, pentru a discuta detaliile contractuale. Aceeași sursă mai precizează că Juventus pregătește 20 de milioane pentru fundaș. Transferul lui Darmian a devenit de actualitate, după ce Juventus a hotărât să-l vândă pe Alex Sandro, dorit de PSG.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.