Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Record mondial pentru David Popovici

Ziarul de Vrancea
6 iul 2021 577 vizualizări

Ștafeta de 4x100 m liber masculin a României a cucerit medalia de argint, cu timpul de 3:19.93 minute, la Campionatul European de înot pentru juniori. Intrat primul în bazin

 David Popovici, a stabilit un nou record mondial de juniori pe distanța de 100 de metri liber, cu timpul de 47.56 secunde. Alături de David, ca parte a ștafetei medaliate cu argint, au mai urcat azi pe podium Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu. Medalia de aur în această probă a fost cucerită de Rusia (3:19.66), iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Polonia (3:19.96). David Popovici este calificat la Jocurile Olimpice în proba de 100 m liber.

Oana Manea revine pe semicerc

Oana Manea (36 de ani) se întoarce pe terenul de handbal, la doi ani după ce și-a anunțat retragerea din activiate. Fostul căpitan al naționalei și câștigătoarea trofeului Ligii Campionilor în 2016, a ales să meargă la Rapid, a anunțat clubul giuleștean. Pivotul a jucat 12 ani la Oltchim Râmnicu Vâlcea (2001-2013), la Krim Ljubliana (2013) și 5 ani la CSM București (2014-2019). Are 12 titluri de campioană națională, 4 Cupe și 4 Super Cupe ale României. Este fostă componentă de bază a echipei naționale pentru care a evolut în 193 de meciuri și a marcat 433 de goluri. A participat la cinci Campionate Europene (medalie de bronz în 2010) si 3 Campionate Mondiale (medalie de bronz în 2015).

Van Aert, la a cincea victorie

Belgianul Wout van Aert (Jumbo-Visma) a câștigat, ieri, etapa a XI-a a Turului Franței, desfășurată pe o distanță de 198,9 kilometri, între Sorgues și Malaucene.Van Aert (26 de ani) este la a cincea victorie de etapă în Marea Buclă. El a fost urmat de francezul Kenny Elissonde și de olandezul Bauke Mollema, ambii de la Trek-Segafredo, la un minut și 14 secunde. Liderul clasamentului general, slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), a trecut linia de sosire al patrulea, la un minut și 38 de secunde de învingător. Pogacar se menține lider în clasamentul general și după această etapă, fiind urmat de columbianul Rigoberto Uran (EF Education-Nippo), la cinci minute și 18 secunde, și de danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), la cinci minute și 32 de secunde.

Cu cine va mai juca CFR

Formația lituaniană Zalgiris Vilnius a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa nord-irlandeză Linfield, în prima manșă a turului 1 preliminar al Ligii Campionilor. Tot marți, echipa luxemburgheză Fola a remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Lincoln din Gibraltar. Și campioana României, CFR Cluj, a jucat, marți, și a câștigat, scor 3-1, meciul cu formația bosniacă Borac Banja Luka. Dacă va trece de Borac Banja Luka, CFR Cluj va evolua în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor cu învingătoarea din dubla manșă dintre Fola Esch și Lincoln Red Imps. Dacă nu va trece de Borac Banja Luka, CFR Cluj va evolua în turul al doilea preliminar al Conference League cu învinsa din dubla manșă dintre Zalgiris Vilnius și Linfield.

Super-finală la Copa America

Reprezentativa Argentinei s-a calificat în finală la Copa America, după ce a învins, marți, cu scorul de 3-2, la loviturile de departajare, selecționata Columbiei. La finalul celor 90 de minute de joc și a prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1. Argentinienii au deschis rapid scorul prin Lautaro Martinez, după o pasă decisivă a lui Lionel Messi ('7), însă columbienii au reușit să egaleze în repriza secundă, prin Diaz ('61). La loviturile de departajare, portarul Argentinei, Emiliano Martinez, s-a remarcat reușind să apere trei execuții, ale lui Sanchez, Mina și Cardona. Pentru argentinieni au transformat loviturile de departajare Messi, Paredes și Martinez (De Paul a ratat execuția), în timp ce pentru columbieni au înscris de la punctul cu var Cuadrado și Miguel. În finală, sâmbătă, pe Maracana, Argentina va întâlni Brazilia.

Cretinii au atacat-o pe doamna Morata

Atacantul Alvaro Morata și familia lui au fost din nou ținta jignirilor pe rețelele de socializare, după ce jucătorul formației Juventus Torino a marcat golul egalizator pentru Spania în meciul cu Italia, din semifinalele Euro-2020, apoi a ratat o lovitură de departajare, în urma căreia squadra azzurra s-a calificat în finala competiției, informează marca.com. În centrul criticilor s-a aflat soția lui Morata, Alice Campello, care este italiană prin naștere și a fost insultată pe rețelele de socializare de compatrioții ei. Campello a prezentat mesajele jignitoare, care i-au atacat chiar și pe copiii cuplului. „Copiii tăi vor avea un atac de cord” sau „Să nu îndrăznești să postezi imagini cu golul lui Morata, altfel voi veni la tine acasă și te voi arde în direct pe Instagram” sunt câteva dintre amenințările primite de ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.