Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Real învingător, Ronaldo suspendat

Ziarul de Vrancea
11 aug 2017 247 vizualizări

Real Madrid a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1 (0-0), pe FC Barcelona, în prima manșă a Supercupei Spaniei. Barcelona a înscris prima, dar pentru Real, Piqué trimițând balonul în proprie poartă (’50).

Messi a egalat din penalty (’77) și apoi au venit momentele lui Cristiano Ronaldo, intrat în min. 58. El a marcat un gol frumos în min. 80, după care și-a scos tricoul, primind un cartonaș galben pentru gestul său. Două minute mai târziu, portughezul a încasat al doilea galben, când arbitrul a considerat că a simulat o cădere în careu. Nervos că a fost eliminat, Ronaldo l-a împins  pe centralul aflat cu spatele la jucător. În min. 90, Asensio a stabilit scorul final de 3-1. Returul are loc mâine, de la ora 21:45 pe stadionul “Santiago Bernabeu” din Madrid.  În urma incidentului din min.82, Cristiano Ronaldo a fost suspendat cinci etape pentru împingerea arbitrului.

Englezii arbitrează Viitorul

Arbitrul englez Anthony Taylor va conduce la centru partida FC Viitorul - FC Salzburg, din prima manșă a play-off-ului preliminariilor Ligii Europa. El va fi ajutat de asistenții Gary Beswick și Adam Nunn, în timp ce Robert Madley va fi rezervă. Taylor este arbitru în Premier League din 2010 și pe lisa FIFA din 2013. El a condus ultima finală a Cupei Angliei, disputată între Chelsea și Arsenal (1-2) și finala Cupei Ligii din 2015, dintre Chelsea și Tottenham (2-0). Formația FC Viitorul va întâlni echipa FC Salzburg, în play-off-ul Ligii Europa, joi, de la ora 21.45, Returul va avea loc în Austria, la 24 august.

Palic revine pe mâna lui Rednic

Mijlocașul croat Antun Palic, care nu a dorit în această vară să-și prelungească înțelegerea cu FC Dinamo, a semnat un contract pe un sezon cu Mouscron, echipă antrenată de Mircea Rednic. În vârstă de 29 de ani, Palici a venit la Dinamo în vara anului 2015, ca jucător liber de contract. El a colaborat cu Rednic și la gruparea bucureșteană. Anterior, Palic a mai evoluat la NK Zagreb, Croatia Sesvete, Inter Zapresici, Dinamo Zagreb, AEK Larnaca, Bangkok United și Krka.

Neymar a debutat cu gol la Paris

Internaționalul brazilian Neymar a debutat, duminică seară, cu gol la echipa Paris Saint-Germain, în meciul câștigat, în deplasare, cu scorul de 3-0, în fața formației Guimgamp, în etapa a doua a campionatului Franței. Neymar a fost integralist și a înscris în minutul 82. El a fost și autorul unei pase decisive, pentru Cavani, în minutul 62. Celălalt gol a fost marcat de Ikoko de la Guingamp, în minutul 52, în propria poartă.  Săptămâna trecută, Neymar a semnat un contract cu PSG până la 30 iunie 2022. Brazilianul a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului, după ce PSG a plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro pentru a-l lua de la FC Barcelona.

Încă un acoperiș la Wimbledon

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că li s-a acordat un împrumut de 175 de milioare de lire sterline pentru finanțarea construirii unui al doilea acoperiș retractabil, pe terenul 1. La All England Club, numai arena centrală beneficiază de un acoperiș retractabil. Capacitatea terenului 1 va fi mărită de la 11.500 la 12.400 de locuri. Lucrările vor costa 71 de milioane de lire sterline și se vor încheia înainte de ediția din 2019. Banii obținuți vor fi folosiți și pentru construirea de terenuri suplimentare.

Busuladzic a încheiat-o cu Dinamo

FC Dinamo București și mijlocașul bosniac Azer Busuladzic au convenit încheierea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă. "M-am simțit foarte bine la Dinamo, nu voi uita niciodată această etapă importantă din cariera mea. Suporterii dinamoviști vor rămâne mereu în sufletul meu. Mulțumesc, Dinamo!", a declarat Azer Busuladzic, pentru site-ul oficial al clubului din Șoseua Ștefan cel Mare. Busuladzic era la Dinamo din iunie 2016, echipă pentru care a jucat 36 de meciuri în primul eșalon, 33 sezonul trecut și trei în această ediție a Ligii 1 Betano.

Șarapova: “Serena mă urăște”

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova susține, într-o biografie ce va apărea în 12 septembrie, că americanca Serena Williams o detestă încă din 2004, când a învins-o în finala de la Wimbledon. În cartea "Unstoppable - My life so far", care va apărea în 12 septembrie, șarapova spune:  "Serena mă detestă după ce am învins-o în finală la Wimbledon în 2004. Ea încerca să redevină numărul 1 mondial, iar eu aveam doar 17 ani când am învins-o. După meci mi-a spus «Ai jucat bine» dar știu că deja mă detesta. Ar fi trebuit să fim prietene, dar nu e cazul. Sper că într-o zi vom fi, am un mare respect pentru ea", susține Șarapova. Jucătoarea rusă a revenit în competiții în aprilie, după 15 luni de suspendare pentru că a folosit o substanță interzisă, meldonium.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.