Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Rareș cel voinic merge la Tokyo

Ziarul de Vrancea
13 iun 2021 558 vizualizări

Atletul român Rareș Toader a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de aruncarea greutății.După ce la Campionatele Naționale ale seniorilor și tineretului disputate săptămâna trecută, pe Cluj Arena,

Rareș Toader egala recordul național la aruncarea greutății (21,06 m), duminică, elevul antrenorului Sorin Tirichiță a stabilit un nou record. În cadrul unui meeting internațional desfășurat la Brno (Cehia), Rareș a avut o reușită care a măsurat 21,29 m. În acest fel, aruncătorul tricolor a depășit cu 19 cm standardul de calificare la JO Tokyo 2020. Cu 16 zile înainte de încheierea perioadei în care atleții mai pot să-și asigure un bilet pentru cea mai selectă întrecere sportivă din lume, atletismul românesc are șapte calificați. În afara lui Toader, au mai obținut biletele de Tokyo Alin Firfirică (aruncarea discului), Florentina Iușco, Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Marius Cocioran (50 km marș).

Radu, la Inter după Inzaghi

Presa italiană a scris ieri că fundașul Ștefan Radu este foarte aproape de a semna contractul cu campioana Italiei, Inter Milano. „Radu se apropie tot mai mult de Inter. Aceasta ar putea fi o altă operațiune care urmează să fie finalizată săptămâna aceasta”, a anunțat jurnalistul Gianluca Di Marzio. Jucătorul român de 34 de ani este la final de contract cu Lazio, gruparea care nu mai dorește prelungirea înțelegerii jucătorului cu cele mai multe meciuri în tricoul echipei din capitala Italiei. La Inter, Radu este dorit de fostul antrenor al echipei Lazio, Simone Inzaghi, numit recent la formația campioană după plecarea lui Antonio Conte.

Se sparge gașca de la Razgrad

Fundașul Dragoș Grigore s-a despărțit de echipa Ludogoreț Razgrad de comun acord, a anunțat, luni, campioana Bulgariei. În total, Dragoș Grigore, 34 de ani, a jucat 59 de meciuri și a marcat cinci goluri pentru clubul de la sud de Dunăre, la care a ajuns în 2018. În carieră, el a mai evoluat la CFR Timișoara, Dinamo București, Toulouse și Al-Sailiya. Grigore are 38 de selecții la naționale României și un gol marcat. După ce fundașul Cosmin Moți și-a anunțat retragerea din activitatea de fotbalist profesionist, la Ludogoreț a rămas doar atacantul Claudiu Keșeru.

A început și Copa America

Brazilia a învins, duminică, la Brasilia, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Venezuelei, în primul meci al Copei America. Au marcat: Marquinhos ('23), Neymar ('64-penalty) și Gabriel Barbosa ('89). Meciul a avut loc în cadrul Grupei B. Din echipa oaspete, pregătită de portughezul Jose Peseiro, fost antrenor al FC Rapid, au lipsit mai mulți jucători, bolnavi de Covid-19. În aceeași grupă, Columbia a învins, cu scorul 1-0 (1-0), formația Ecuadorului. A marcat Cardona, în minutul 42. Copa America a fost amânată un an din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul ar fi trebuit organizat de Columbia și Argentina, dar a fost mutat în ultimul moment în Brazilia, deoarece în Argentina numărul de infectări cu virisul Sars-Cov-2 este încă ridicat, iar în Columbia au avut loc tulburări sociale soldate cu morți și răniți.

Buffon se întoarce la Parma

Gianluigi Buffon, legendarul portar italian, a decis să-și continue cariera la Parma. La 43 de ani, Buffon se întoarce în locul unde și-a început cariera, în 1995. Gianluigi Buffon a jucat la Parma până în 2001, când a ajuns la Juventus Torino. Buffon, care are 176 de selecții în naționala Italiei, va semna un acord în ziele următoare. Potrivit Gazzetta dello Sport, Buffon va semna un contract pe doi ani, banderola de căpitan și un loc în staful tehnic la final de carieră.

Pas săltat spre promovare

Girona, locul 5 în sezonul regulat al diviziei secunde, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Rayo Vallecano, locul 6, în prima manșă a finalei barajului de promovare în LaLiga. Partida retur va avea loc duminica viitoare. Girona este o echipă deținută de City Footbal Group, care are în proprietate și clubul Manchester City, și de Pere Guardiola, fratele antrenorului Pep Guardiola. Formația catalană, fondată în 1930, a mai jucat două sezoane în LaLiga, 2017/2018 și 2018/2019. Au promovat direct în LaLiga, după sezonul regulat, Espanyol și Mallorca. Au retrogradat Huesca, Valldolid și Eibar.

A murit Gigi Staicu

Fostul fotbalist și antrenor Gheorghe Staicu, care a condus printre altele echipele Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Brașov și selecționata feminină a României, a decedat la vârsta de 85 de ani, informează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. Staicu Acesta suferea de maladiaAlzheimer de peste 10 ani. În cariera de antrenor, Gheorghe Staicu a pregătit echipe precum Olimpia Satu Mare, cu care a reușit două promovări și a jucat o finală de Cupă a României, FC Bihor, FC Brașov, Jiul Petroșani, UM Timișoara, Universitatea Cluj și FC Baia Mare. De asemenea, Gheorghe Staicu a fost antrenor la loturile olimpice și selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.