Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Pușcaș se vede președinte

Ziarul de Vrancea
8 feb 2018 575 vizualizări

Marcel Pușcaș, unul dintre contracandidații lui Răzvan Burleanu la șefia FRF, a anunțat la ProSport LIVE că pe 1 martie își va prezenta oficial programul de candidatura.

Omul care i-a cedat voturile sale lui Burleanu în 2014 e sigur că nu va mai face aceeași greșeală și la alegerile din aprilie 2018. Pușcaș spune că actualul șef al Casei Fotbalului e disperat și face eforturi pentru a-și menține scaunul. "Merge bine. E foarte multă lume nemulțumită de ce se întâmplă, în ciuda eforturilor făcute de actualul președinte pentru a-și păstra scaunul. Este o disperare cum n-am văzut în viața mea. Mircea Sandu e glumă pe lângă ce poate face acest om. Loturile de fotbal feminin sunt la pregătire în Antalya, lucru care costă 70.000 de euro. Se putea face la Mogoșoaia cu doar 20.000” a spus Pușcaș, care are un tonus remarcabil:. “Am atâtea voturi câte să mă facă să sper că mandatul lui Burleanu va fi primul și ultimul", a spus Marcel Pușcaș, la ProSport LIVE.

Continuă meciul cu Luxemburg

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului Sofia Open, cu premii totale de 500.000 de euro, trecând în turul doi de slovenul Blaz Kavcic, numărul 111 mondial, scor 6-2, 6-2. Copil s-a impus într-o oră și șapte minute. Înrunda următoare, Marius Copil îl va întâlni pe luxemburghezul illes Muller, locul 28 ATP și cap de serie 3. Copil joacă împotriva lui Muller la o săptămână după ce a evoluat împotriva echipei Luxemburgului în Cupa Davis. Ieri, Muller a câștigat cu 4-6, 7-6, 7-6 în fața italianului Andreas Seppi.  În weekend-ul trecut, România a învins Luxemburg, scor 4-1, în turul I al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis. Gilles Muller a lipsit din echipa Luxemburgului.  Înaintede Sofia Open, Marius Copil a ajuns ultima dată până în sferturile de finală ale unui turneu ATP, în septembrie 2017, la Metz.

Un duel cu repetiție: Cluj – Groningen

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, va întâlni formația olandeză Donar Groningen, în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, potrivit tragerii la sorți de joi. Donar Groningen este singura echipă din grupa L, calificată în optimi împreună cu U BT Cluj, care a învins de două ori campioana României. La tragerea la sorți de joi, de la München, s-au stabilit următoarele partide în faza optimilor: Nijnîi Novgorod – Keravnos, Tsmoki Minsk - Sidigas Avellino, Dinamo Sassari - ESSM Le Portel, U BT Cluj – Donar Groningen, Telenet Oostende - Mornar Bar, BK Ventspils - Bakken Bears, Egis Kormend - Reyer Venezia și Juventus Utena - Alba Fehervar. Manșa tur va avea loc în 7 martie, iar cea retur o săptămână mai târziu, pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției. Donar Groningen a încheiat pe primul loc faza a doua a grupelor, cu 10 puncte în grupa L, iar U BT Cluj, cu 9, a fost pe locul II. Donar Groningen este singura echipă care a învins U în ambele meciuri din grupă (73-72 și 92-72).

A treia victorie stelistă la polo

Campioana en-titre a României la polo a obținut ieri pe teren propriu, a treia victorie din grupa B a Ligii Campionilor, cu formația olandeză AZC Alphen, scor 9-8 (4-1, 1-3, 2-2, 2-2). Meciul cu AZC Alphen a fost primul din returul grupei B. Steaua va juca următoarea partidă din retur în 28 februarie, în deplasare, cu Spandau 04 Berlin. Steaua București joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor.

Paraschiv a plecat de la Saelele

Fostul fotbalist Sorin Paraschiv a demisionat din funcția de președinte al echipei Voința Turnu Măgurele, din Liga a treia. După  plecarea antrenorului Marius Baciu, Voința s-a despărțit  în această iarnă și de președintele Sorin Paraschiv, fost căpitan al Stelei. Paraschiv, care a devenit principalul conducător al nou-promovatei din județul Teleorman la începutul sezonului actual, și-a reziliat astăzi, din motive personale, contractul cu Voința. Fostul mijlocaș lasă gruparea care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Saelele pe locul III în seria în care lider e Petrolul, gruparea ploieșteană fiind și singura care în tur a reușit să o învingă pe Voința. Voința Turnu Măgurele, fosta Voința Saelele, a înregistrat în turul Seriei a III-a a Ligii 3, în 12 meciuri, 8 victorii, trei egaluri, o înfrângere și un golaveraj de 21-7.

Infantino vrea VAR în Rusiei

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat, joi, că este încrezător în privința asistenței video pentru arbitraj (VAR), în contextul în care IFAB, organismul care se ocupă de stabilirea regulilor jocului de fotbal, va decide în martie dacă sistemul va fi folosit la Cupa Mondială din Rusia.  “În 2018, nu ne mai putem permite ca toți cei de la stadion și toți cei din fața ecranelor televizoarelor să vadă în câteva minute dacă arbitrul a făcut sau nu o greșeală mare și ca singurul care nu o poate vedea să fie arbitrul. Astfel că dacă putem să îl ajutăm pe arbitru trebuie să o facem”, a spus Infantino. În data de 3 martie, IFAB se va reuni la Zürich pentru a stabili dacă asistența video pentru arbitraj va fi folosită la CM. În acest sezon, deși toată lumea este de acord că VAR limitează numărul greșelilor de arbitraj, au apărut și polemici în Germania și Italia, după câteva erori ale sistemului care au provocat confuzie.

Grea dilemă pentru egipteni

Selecționerul Egiptului, Hector Cuper, a declarat, într-un interviu pentru cotidianul La Nacion, că are o problemă înaintea Cupei Mondiale din Rusia, și anume faptul că, fiind luna Ramadanului, jucătorii săi vor ține post toată ziua și nu știe când poate programa antrenamentele. “Am o problemă înainte de CM – Ramadanul. Jucătorii mei țin post de la răsăritul soarelui până la apus. Eu când să pun antrenamentele? Este o problemă pe care o are și Pizzi în Arabia Saudită. Ramadanul se încheie exact când începe Cupa Mondială. Când ne antrenăm? La 5 dimineața? Eu nu pot face pe nimeni să se antreneze dacă nu consumă lichide și nu are calorii în organism. Vom căuta o soluție”, a spus Cuper. În luna sacră a Ramadanului, în acest an din 15 mai până în 14 iunie, credincioșii se vor abține să mănânce, să bea, să fumeze sau să întrețină relații sexuale de la răsărit până la asfințit. Noaptea ei pot mânca și, de multe ori, mesele sunt fastuoase.

Monaco, cea mai bună afacere

AS Monaco este clubul de fotbal cel mai profitabil la nivel mondial, conform unui studiu realizat de CIES Football Observatory în rândul celor mai puternice cinci campionate din lume, pe baza ultimelor două perioade de transferuri, informează Marca. Campioana Franței a realizat un profit de 286 de milioane de euro, în urma transferurilor de jucători. AS Monaco a încasat 416 milioane de euro, dintre care a investit 130 de milioane. Gruparea franceză este urmată, în acest top, de Borussia Dortmund, Olympique Lyon, AS Roma, ACF Fiorentina și Real Madrid. Chiar dacă este percepută în continuare ca o echipă care investește sume imense în transferuri, campioana en titre a Spaniei și a Europei este pe plus cu 47 de milioane de euro, după ce a primit 139 de milioane de euro și a cheltuit 92.

Chelsea  negociază cu Enrique

Antrenorul Luis Enrique, rămas liber de contract după despărțirea de FC Barcelona, negociază cu finanțatorul echipei Chelsea Londra, Roman Abramovici, care-l consideră pe fostul mijlocaș înlocuitorul perfect pentru Antonio Conte. Sub conducerea tehnicianului italian, Chelsea are parte de un sezon sub așteptări, la un an după ce a câștigat titlul de manieră impresionantă, a pierdut cu 0-3 cu Bournemouth și 1-4 cu Watford și are emoții pentru prinderea unui loc în top patru. După ultima înfrângere, Conte a scăpat de demitere, în ideea că ar putea salva sezonul printr-o calificare în sferturile Ligii în dauna Barcelonei, dar Roman Abramovici are de multă vreme în plan aducerea lui Luis Enrique.

 

Fotbaliști ruși dopați

FIFA a lansat investigații în cazul a doi fotbaliști ruși, Ruslan Kambolov de la Rubin Kazan și Ivan Kniazev, fost la Ural Ekaterinburg, bănuiți că s-au dopat. Viceprim-ministrul rus Vitali Mutko, însărcinat cu supravegherea activităților legate de organizarea Cupei Mondiale din această vară, a declarat că este la curent cu ancheta FIFA. Kambolov, în vârstă de 28 de ani, a disputat două meciuri la națională, în 2015 și în iunie 2017. În vârstă de 25 de ani, Kniazev a jucat în echipa națională under 21 a Rusiei.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.