Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: „Pumele” vin pe „Arcul de Triumf”

Ziarul de Vrancea
22 iun 2021 488 vizualizări

Naționala de rugby a României va întâlni, la 3 iulie, pe Stadionul Arcul de Triumf, reprezentativa Argentinei, într-un meci test, informează FRR.Acesta va fi primul meci găzduit de noul stadion, modernizat în vederea antrenamentelor echipelor participante la Euro-2020

. „Stejarii se întorc astfel acasă, după trei ani, ultimul meci disputat aici fiind în 2017, partida cu Tonga, după care stadionul a intrat în proces de reconstrucție. Acest meci internațional dintre România și Argentina înseamnă inaugurarea oficială a noului stadion Arcul de Triumf”, a precizat forul român de rugby. România și Argentina se întâlnesc la București după 29 de ani, ultimul meci disputat în România fiind în 1992, când „pumele s-au impus cu 21-18.Partida se va disputa de la ora 21.00 și va fi transmisă în directd e TVR1.

Cu arcul la Jocurile Olimpice

Sportiva de la tir cu arcul, Mădălina Amăistroaie, 18 ani, a câștigat competiția de calificare de la Paris și va participa la prima ei ediție de Jocuri Olimpice. În ultimul act, eleva antrenorilor Ioana Covaliu și Andrei Dănilă s-a impus cu 6-4 în fața polonezei Sylwia Zyzanska În vârstă de 18 ani, Mădălina Amăistroaie, legitimată la CSȘ Rădăuți și CSM Suceava, a devenit cea de-a 94-a componentă a echipei României pentru JO de la Tokyo. Medaliată cu aur la Cupa Europeană de Tineret din 2019, Mădălina Amăistroaie ocupă în prezent locul 27 în clasamentul mondial. România a fost reprezentată până acum doar de două ori la tir cu arcul la JO, la Moscova, în 1980, și la Beijing în 2008. La Moscova 1980, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, iar, la Beijing 2008, Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenți.

Dinamo speră la Ligă

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a cerut wild-card pentru Liga Campionilor în stagiunea viitoare, alături de alte 11 formații din Europa. În total, 22 de echipe au aplicat pentru cele 16 locuri, iar lista va fi anunțată de EHF în 28 iunie. Zece echipe din cele 22 au asigurată participarea prin câștigarea titlului național, iar dintre celelalte 12, care au cerut wild-card, EHF va alege doar șase pentru a completa la startul Ligii Campionilor 16 formații. Forul european va anunța lista de 16 participante în 28 iunie, după ședința Comitetului Executiv.

Antrenor vișiniu la Sibiu

Marius Constantin Măldărășanu este noul antrenor principal al FC Hermannstadt. Fostul internațional în vârstă de 46 de ani are ca obiectiv principal trasat revenirea în Liga 1, anunță clubul sibian. Ca jucător, Marius Măldărășanu a strâns 8 selecții în echipa națională a României, a evoluat ca mijlocaș ofensiv pentru echipe ca Rapid București, Petrolul Ploiești, Besiktas Istanbul și F.C.Brașov și are în palmares două Cupe ale României și două Super Cupe câștigate cu Rapid București. Marius Măldărășanu deține licența UEFA Pro, iar în trecut a fost antrenor principal la Astra Giurgiu și Metaloglobus București.

Pandev, ultimul joc la națională

Atacantul Goran Pandev a jucat, luni, ultimul meci pentru Macedonia de Nord, el fiind înlocuit în minutul 67 al partidei cu Olanda, de la Euro-2020. Jucătorul de 37 de ani a fost aplaudat de jucătorii olandezi, iar coechipierii săi i-au improvizat un culoare de onoare. În total, Pandev a jucat 121 de meciuri pentru Macedonia și a marcat 38 de goluri. Macedonia de Nord se află în grupă cu România, Germania, Armenia, Islanda și Liechtenstein pentru calificarea la Cua Mondială din 2022

Argentina și Chile, în sferturi

Selecționata Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Copa America la fotbal, în urma victoriei la limită, cu scorul de 1-0, obținută în fața selecționatei Paraguayului, luni seara, pe stadionul „Mane Garrincha” din Brasilia. Argentinienii au marcat unicul gol al acestei întâlniri, contând pentru Grupa A a competiției, prin Alejandro Gomez, în minutul 10. Starul și căpitanul echipei „albiceleste”, Lionel Messi, a disputat cu această ocazie al 147-lea meci în tricoul naționalei țării sale, egalând recordul de selecții deținut de Javier Mascherano, fostul său coleg de la FC Barcelona. Argentina este liderul grupei, cu un avans de două puncte față de Chile, care și-a asigurat la rândul său biletul pentru sferturile de finală, în urma rezultatului de egalitate, 1-1, înregistrat în compania Uruguay.

Tehnician sârb la Vâlcea

În noul an competitional, colectivul tehnic al echipei de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea va fi alcătuit din: Goran Kurtes (antrenor principal), Maria Rădoi (antrenor secund), Ildiko Kerekes Barbu (antrenor cu portarii) și Aleksandar Tungunz (preparator fizic). Fost jucător în naționala Serbiei, Goran Kurtes a mai antrenat în Serbia pe Mladost Backi Jarak, Crvena Zvezda Mokrin, Crvenka Crvenka, Hikinda și Jugovic Kac, iar în România pe Tomis Constanța și CSM Ploiești. În sezonul trecut, sârbul a fost secund la echipa vâlceană.

Bascii se interesează de Ionuț

Clubul spaniol de fotbal Real Sociedad este interesat de un împrumut al portarului român Ionuț Radu, legitimat la campioana Italiei, Inter Milano, scrie marți ziarul Mundo Deportivo. Ionuț Radu, 24 de ani, a fost împrumutat de Inter, din 2017 până în vara anului trecut, la mai multe cluburi italiene Avellino, Genoa, unde a avut evoluții apreciate, și Parma. În stagiunea 2020-2021, el a fost folosit foarte puțin de Inter, doar 134 minute în două meciuri, fiind în umbra veteranului Samir Handanovic.Gruparea din orașul San Sebastian caută un goalkeeper care să fie rezerva lui Alex Remiro. Real Sociedad a intrat în contact cu Inter în legătură cu Radu, aflat și în vizorul altor cluburi, printre care Hellas Verona.

Primul antrenament la Viitorul-Farul

Gheorghe Hagi a condus, ieri primul antrenament al echipei rezultate din fuziunea cluburilor FC Viitorul și FC Farul Constanța. Farul Constanța a efectuat, marți dimineață, pe unul din terenurile de la Campo Verde, primul antrenament din cadrul cantonamentului de la Poiana Brașov. Managerul tehnic Gheorghe Hagi a avut la dispoziție 28 de jucători, printre care și nou-venitul Marian Aioani.Astăzi,Farul va disputa și primul joc de verificare, la Brașov, pe stadionul Metrom, în compania celor de la SR Brașov.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.