Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: PSG îl vrea pe Ronaldo

Ziarul de Vrancea
30 mai 2018 1755 vizualizări

Cotidianul AS scrie, ieri că gruparea Paris Saint-Germain vrea să-l transfere pe Cristiano Ronaldo și îi oferă un salariu anual de 45 de milioane de euro. Paris Saint-Germain oferă 150 de milioane de euro pentru Ronaldo, dacă fair-play-ul financiar îi va permite prin vânzarea unor jucători precum Guedes,

Cavani sau Di Maria. Ronaldo a surprins pe toată lumea, sâmbătă, când a declarat, după ce a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid, că zilele următoare va face un anunț cu privire la viitorul său. “Acum vreau să mă bucur, iar zilele următoare le voi da un răspuns fanilor, care au fost mereu alături de mine. A fost foarte frumos la Real Madrid”, a spus Ronaldo la BeIn Sports. Cristiano Ronaldo joacă la Real Madrid din 2009, având o clauză de reziliere de un miliard de euro.

Salah va juca la Cupa Mondială

Federația Egipteană de Fotbal (AFA) a anunțat, ieri, că Mohamed Salah va reveni pe teren în trei săptămâni, astfel că va putea participa la Cupa Mondială. Potrivit sursei citate, după ce Salah a fost văzut de medicul naționalei Egiptului, s-a ajuns la concluzia că perioada de indisponibilitate a fotbalistului nu va depăși trei săptămâni. Egiptul debutează la Cupa Mondială în 15 iunie, cu Uruguay. În cazul unei absențe de trei săptămâni, Salah ar putea reveni pe teren cu Rusia, la 19 iunie. Salah, component al echipei Liverpool, se află la recuperare în Spania, după ce a suferit o accidentare la ligamentele articulației umărului, la finala Ligii Campionilor cu Real Madrid.

Opera se distanțează, dar nu se explică

Opera Națională București a transmis News.ro că manifestările și scandările suporterilor dinamoviști de la evenimentul de marți seară găzduit de sala ONB nu au nimic în comun cu instituția de artă lirică. Fără a oferi detalii privind închirierea sălii Operei pentru lansarea proiectului „Doar Dinamo București” ori dacă pe viitor vor mai fi găzduite aici astfel de evenimente, instituția a transmis că acesta a avut un caracter privat și s-a distanțat de scandările triviale ale celor prezenți Lansarea proiectului inițiat de grupul de suporteri dinamoviști Peluza Cătălin Hîldan a început cu un concert de muzică clasică, apoi scandările și cântecele suporterilor „alb-roșii", inclusiv unele triviale la adresa eternilor rivali de la Steaua, au răsunat în sala operei.

 

Karius, cerut în serie C

Portarul echipei Liverpool, Loris Karius, care a greșit de două ori la finala Ligii Campionilor cu Real Madrid, a primit o propunere insolită de la echipa FC Rimini, din a treia ligă italiană. Președintele clubului Rimini, Giorgio Rassi, i-a trimis o scrisoare portarului german, în care îl invită la echipa sa. "Aș dori să-i ofer lui Karius un cadou de ziua lui: un contract pe un an cu Rimini FC, locul ideal pentru a-și regăsi seninătatea, respectul de sine și puterea de a-și urma visul. Dar nu va fi o simplă călătorie de plăcere, pentru că va fi la concurență cu un mare sportiv, Francesco Scotti", a afirmat Rassi.  Karius este născut la 22 iunie 1993 și evoluează la Liverpool din 2016. După finala Ligii Campionilor, la care a greșit grav la două dintre reușitele spaniolilor, Karius a fost extrem de criticat și chiar a primit amenințări cu moartea.

 

Asta da, licitație!

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța (LFP) a vândut drepturile TV pentru meciurile din Ligue 1 pentru suma record de 1,153 de milioane de euro pe an, în periodada 2020-2024. Creșterea este una foarte mare față de perioada 2016-2020, când au fost cedate pentru 726,5 milioane de euro pe an. Grupul spaniol Mediapro este marele câștigător al licitației, obținând principalele pachete, iar Canal ^, care a transmis meciuri din 1984, marele perdant, neobținând niciun pachet, deși a licitat la toate. Totuși, Canal ^ poate subcontracta meciuri. BeIN Sports a obținut câteva pachete, iar alte două, de mai mică importanță, nu au fost atribuite, pentru că nu s-a obținut suma cerută de LFP și vor fi puse din nou în vânzare.Cele mai mari sume din cedarea drepturilor TV s-au obținut în Anglia, cinci miliarde de euro pentru perioada 2019-2022, sumă ce ar putea ajunge la 5,75 de miliarde de euro dacă vor fi vândute și pachetele rămase.

 

Messi se dezlănțuie pe haitieni

Fotbalistul formației FC Barcelona, Lionel Messi, a marcat de trei ori în meciul amical câștigat cu scorul de 4-0 de naționala Argentinei, marți seară, la Buenos Aires, în fața reprezentativei statului Haiti. Messi a marcat în minutele 17 (din penalty), 58 și 66. A patra reușită a argentinienilor i-a aparținut lui Sergio Agüero, în minutul 69. Până la Cupa Mondială din Rusia, Argentina va mai susține un meci amical, la 10 iunie, cu Israel.

Controale anti-doping

Mai mulți jucători din naționalele Franței și Belgiei au fost supuși unor controale antidoping, ieri, în cantonamentele celor două selecționate, de la Clairefontaine, respectiv Tubize. Potrivit rtl.be, la Tubize au fost testați antidoping Toby Alderweireld, Yannick Carrasco, Nacer Chadli, Marouane Fellaini, Dries Mertens și Thomas Meunier. Potrivit L’Equipe, la Clairefontaine a avut loc, ieri. dimineață, un control antidoping inopinat al Agenției Franceze Antidoping. Jurnalul nu menționează numele jucătorilor testați. Naționala Belgiei va întâlni Portugalia, sâmbătă, la Bruxeles, și miercurea viitoare va juca împotriva Egiptului, tot pe teren propriu. înainte de Cupa Mondială, belgienii vor disputa și un amical cu Costa Rica, în 11 iunie. Echipa Franței va juca vineri un amical cu Italia, la Nisa, iar la 9 iunie va disputa un meci cu SUA, la Lyon. La Cupa Mondială, Belgia va evolua în grupă cu Panama, Tunisia și Anglia, iar Franța este în grupă cu Australia, Peru și Danemarca.

Lampard începe la Derby

Frank Lampard, ajuns la 39 de ani, este gata să-și înceapă cariera de antrenor. Fostul mare jucător al echipei Chelsea poate semna în această vară cu Derby County, echipă de liga a doua din Anglia. Lampard se află în tratative cu echipa care a terminat pe locul 6 în Championship.  Potrivit BT Sport, englezul poate semna cu Derby la începutul lunii viitoare. Fostul mijlocaș a lăsat și el loc de speculații, după ce a declarat că l-ar tenta o eventuală ofertă. În cazul în care va semna cu Derby, Lampard îl va lua locul lui Kevin Phillips. Acesta a fost demis după ce a ratat barajul de promovare în Premier League. Echipa a pierdut cu 2-1 la general, în semifinala cu Fulham. Frank Lampard și-a încheiat cariera de fotbalist la New York City. Ultimul meci l-a disputat în urmă cu un an și jumătate.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.