Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Prunea pre limba lui piere

Ziarul de Vrancea
13 iul 2017 536 vizualizări

Fostul președinte al clubului CSM Poli Iași, Florin Prunea, a fost suspendat patru jocuri de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, după declarațiile făcute la finalul Adunării Generale a federației din 27 mai, a anunțat, ieri, site-ul oficial al FRF. Prunea a primit și o penalitate sportivă de 11.300 de lei. Florin Prunea a declarat, la 27 mai, că Adunarea Generală a FRF a fost ca "o plenară de pe vremea lui Ceaușescu". "Rar mi-a fost dat să văd așa ceva. Mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu, băiatul ăsta (n.r. - președintele FRF Răzvan Burleanu) nu se mai oprea. I-am cerut scuze domnului de la UEFA pentru că nu a avut traducător pentru oamenii din sală. Avea un mesaj important de transmis. Repet, a fost ca o plenară de pe vremea lui Ceaușescu. Ce vremuri trăim, după 25 de ani. Un discurs jenant, penibil. Eu eram mic pe vremea aia dar mai țin minte discursul dictatorului, exact același, nicio diferență. După 25 de ani nu mă așteptam să mai trăim asemenea momente", spunea Prunea. Conducerea clubului CSM Poli Iași a anunțat, la 15 iunie, rezilierea contractului președintelui Florin Prunea, care apoi a fost înlocuit, la 7 iulie, cu Dănuț Coman (președintele grupării Astra Giurgiu) în Comitetul Executiv al FRF.

Înfrângere a baschetbalistelor “francofone”

Naționala de baschet feminin a României a pierdut primul meci amical din trei programate, în deplasare, cu naționala Tunisiei, cu scorul de 56-57. Tricolorele antrenate de Dragan Petricevic și Miljan Medvedj se află în Tunisia, unde pregătesc participarea la Jocurile Francofoniei. În primul meci amical programat, România a cedat la limită, cu naționala Tunisiei, scor 56-57. Cele două echipe vor mai disputa în aceste zile alte două meciuri de verificare. Echipa României va participa la Jocurile Francofoniei, care vor fi găzduite de  Abidjan (Cote d’Ivoire), în perioada 21 și 30 iulie. În total, 57 de sportivi vor reprezenta România la Jocurile Francofoniei. La precedenta ediție a competiției, desfășurată la Nice, în Franța, România a cucerit 9 medalii de aur, 10 de argint și 4 de bronz.

Două românce în sferturi la Contrexeville

Jucătoarele Alexandra Dulgheru (358 WTA) și Irina Bara s-au calificat în sferturi de finală la turneul ITF de la Contrexeville, dotat cu premii de 100.000 de dolari. Alexandra Dulgheru a trecut în optimi de Anastasia Komardina (178), din Rusia, scor 6-3, 6-2, iar în sferturi va evolua cu o altă sportivă din Rusia, Evghenia Rodina (80 WTA) care a trecut cu 6-3, 7-6 de Anna Kalinskaia (tot Rusia, 153). Irina Bara (211)  a învins-o în optimi pe cunoscuta jucătoare taiwaneză Hsieh Su Wei (113), scor 3-6, 6-1, 6-4. Cel mai interesant lucru din acest meci este că, din cele 26 de game-uri jucate, 20 au fost break-uri (11 Irina, 9 Hsieh). În sferturi, Irina Bara va evolua cu suedeza Johanna Larsson (53 WTA), favorita nr. 1, care a învins-o pe jucătoarea franceză Quirine Lemoine (137) cu 6-4, 6-3.

Dani Alves, a semnat cu PSG

Fundașul brazilian Dani Alves, care și-a reziliat contractul cu echipa Juventus Torino la sfârșitul lunii iunie, a fost achiziționat de formația Paris Saint-Germain, a anunțat, ieri, site-ul oficial al grupării franceze.  Internaționalul brazilian în vârstă de 34 de ani a semnat un contract pe două sezoane cu Paris Saint-Germain. Fundașul este al 30-lea jucător brazilian care va evolua la PSG. Dani Alves a jucat în cariera sa la echipele Bahia, FC Sevilla, FC Barcelona și Juventus Torino.

Radu vrea continuitate la Lazio

Fundașul echipei Lazio Roma, Ștefan Radu, a declarat, miercuri, că obiectivul formației sale în noul sezon este clasarea pe unul dintre primele patru locuri în campionat pentru a prinde un loc în Liga Campionilor. "Anul acesta vrem să atingem obiective importante, vrem în Liga Campionior. În cea mai importantă competiție europeană ajung echipele de pe primele patru locuri din Serie A și vom face totul pentru a fi acolo. Îl așteptăm pe Biglia la echipă, el este căpitanul nostru și sperăm să rămână mult timp alături de noi. S-a vorbit mult de viitorul său, dar noi, coechipierii lui, îl vrem alături pentru mult timp. De zece ani nu reușim să avem continuitate, dar acum ne dorim mai mult. Antrenorul a schimbat sistemul, jucăm 3-5-2, sistem pe care sezonul trecut l-am folosit doar de câteva ori", a spus Radu. Ștefan Radu a jucat, miercuri, în prima repriză a amicalului pe care Lazio Roma l-a câștigat, cu scorul de 16-0, în fața formației Auronzo.

Chuck Blazer nu mai este

Fostul membru în Comitetul Executiv al FIFA, Chuck Blazer, care a fost suspendat pe viață din fotbal după scandalul de corupție de la forul mondial, a decedat la vârsta de 72 de ani într-un spital din New Jersey, a anunțat, ieri, L'Equipe. Anunțul a fost făcut de avocatul său, care însă nu a precizat circumstanțele decesului. Fostul oficial FIFA suferea de probleme grave de sănătate de mai mulți ani, printre care și de cancer de colon. Chuck Blazer a fost secretar general al CONCACAF,  membru în Comitetul Executiv al FIFA și vicepreședinte executiv al Federaței Americane de Fotbal. În 2011, el a devenit principalul informator al FBI și al justiției americane în ancheta FIFA. Blazer a pledat vinovat în 2013 la zece capete de acuzare, între care se numără cele de complot, înșelătorie și fraudă electronică, și a plătit o amendă de 1,9 milioane de dolari.

 

Falcao a plătit la fisc

Fostul jucător al echipei Atletico Madrid, Radamel Falcao, a plătit peste opt milioane de euro fiscului spaniol, informează El Mundo Deportivo. Falcao ar fi plătit 8.225 601,09 de euro, pentru sezoanele 2012/2013, suma inițială fiind de 7.434.771, 90 euro plus dobândă de 790.829 euro, sumă rezultată din drepturi de imagine. Atacantul columbian a jucat la Atletico Madrid în perioada 2011/2013, de unde a plecat la AS Monaco.

 

Nouri are probleme grave

Mijlocașul echipei Ajax Amsterdam, Abdelhak Nouri (20 de ani), care a suferit un atac de cord și a fost scos din comă artificială, are "probleme severe și ireversibile la creier". În urma testelor efectuate luni, inima funcționează normal, iar medicii de la spitalul din Innsbruck au anunțat că vor mai efectua noi teste după ce fotbalistul va fi conștient. Abdelhak Nouri a suferit un atac de cord, sâmbătă, în timpul meciului amical cu formația Werder Bremen, din cadrul stagiului de pregătire din Austria. Nouri  a căzut pe teren în minutul 72, iar personalul medical a intervenit imediat. Jucătorului olandez i s-a făcut masaj cardiac timp de 20 de minute, iar doctorii au utilizat și defibrilatorul. Abdelhak Nouri a fost transportat cu elicopterul la spital unde a fost plasat în comă artificială. Abdelhak Nouri a evoluat în sezonul trecut pentru echipa a doua a clubului Ajax Amsterdam, care a terminat sezonul pe locul secund, și a fost desemnat cel mai bun jucător din liga secundă olandeză.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.