Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Prunea a refuzat Dinamo

Ziarul de Vrancea
6 nov 2018 575 vizualizări

Florin Prunea a anunțat din nou că nu va semna cu Dinamo, dar l-a atacat pe președintele clubului, Alexandru David, care i-a criticat dur pe elevii lui Mircea Rednic după eliminarea din Cupa României.

"Nu știu cât de mult se pot apropia conducătorii de jucători în această perioadă. Din câte am văzut, conducătorii lui Dinamo au atacat jucătorii, nu i-au ajutat. E un capitol închis pentru mine, am înțeles perfect mesajul. Le mulțumesc pentru ofertă, dar fiecare merge pe drumul lui. Poate pe viitor mă voi întoarce acasă", a spus Florin Prunea, pentru Digi Sport. Președintele lui Dinamo, Alexandru David, a avut o adevărată tiradă după eliminarea din Cupa României: "A trecut rândul antrenorilor, acum a venit rândul jucătorilor. Ce să le facă antrenorul?. Să intrăm eu, Rednic, Negoiță să jucăm cu o echipă din Liga a III-a? Dacă nu rezistă la Dinamo, să se ducă să se angajeze. Să lucreze opt ore, să stea liniștiți.", a spus David

Rabiot pleacă de la PSG

Faptul că Adrien Rabiot (23 de ani) refuză în continuare să cadă la un acord pentru prelungirea contractului scadent vara viitoare i-a enervat la culme pe șefii clubului Paris Saint-Germain.  După o nouă rundă nereușită de negocieri, directorul Antero Henrique a avut un mesaj furios pentru mijlocașul central: "Du-te și semnează cu Barcelona, dacă te-ai înțeles cu ei!". De câteva luni, fotbalistul de 23 de ani îi ține în suspans pe francezi, iar majoritatea știrilor îl dau fie la Barcelona, fie la Liverpool începând din această iarnă, când poate semna cu oricine în postura de jucător liber de contract. Pe lângă Barcelona, Liverpool, Manchester City, Juventus și AC Milan sunt interesate de serviciile mijlocașului central pe care antrenorii de top îl văd drept un star în viitor, având în vedere că are doar 23 de ani și un talent incontestabil arătat de atâtea ori și la PSG, și în tricoul naționalei Franței.

 

Amenințări către Peru

FIFA avertizează că va "suspenda imediat" federația din Peru, dacă se va vota o lege vizând modificarea statutului forului (FPF), în prezent în curs de examinare. "Dacă în sesiunea plenară a Congresului țării se adoptă amendamente la lege și dacă Guvernul va promulga acest amendament, atunci FPF va fi suspendată cu efect imediat", a anunțat FIFA, într-o scrisoare trimisă federației peruane. Conform acestui text de lege, guvernul peruan poate interveni în numirea președintelui federației. Dacă se va adopta și FIFA va suspenda federația, atunci naționala statului Peru nu va putea participa la competiții internaționale.

Mancini, plătit de două cluburi

Fostul antrenor al echipei Manchester City, Roberto Mancini, actualul selecționer al Italiei, a fost plătit atât de clubul englez la care era angajat, cât și de gruparea Al Jazira Abu Dhabi, se arată în dezvăluirile Football Leaks. Cel două cluburi au în comun proprietarul, șeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan din Emiratele Arabe Unite. Pentru a nu încălca regulamentul fair-play-ului financiar de câtre City, Mancini și-a primit o parte din salariul din perioada 2009-2013 prin intermediul unor firme înființate în Insulele Mauritius, un paradis fiscal, informează publicația italiană L'Espresso. Societățile Sparkleglow și IIS, în spatele cărora se afla Mancini, factura servicii de "consiliere pe probleme legate de fotbal" clubului din Abu Dhabi. Banii erau virați prin banca Barclays, la care șeicul din Emirate era acționar. Cele două firme au avut cifre de afaceri de peste trei milioane de euro în perioada amintită. Mancini, 53 de ani, a antrenat Manchester City între 19 decembrie 2009 și 14 mai 2013. Din luna mai 2018, el este selecționerul Italiei.

Autor:

Koumbouaré, demis de la Guingamp

Tehnicianul Antoine Kombouaré a fost demis de la Guingamp după înfrângerea usturătoare cu FC Nantes, echipa lui Ciprian Tătărușanu, scor 5-0, în campionatul Franței. Kombouaré va fi înlocuit de Sylvain Didot, antrenorul echipei a doua, și de Vincent Rautureau, directorul centrului de formare. Tehnicianul de 54 de ani antrena Guingamp din 30 mai 2016 și recent își prelungise contractul. După 12 etape, Guingamp este pe ultimul loc în clasament, cu 7 puncte

Nou antrenor la Empoli

Tehnicianul Giuseppe Iachini, în vârstă de 54 de ani, a preluat echipa Empoli, aflată pe locul 18 în Serie A, deși a avut o ofertă de a antrena naționala Greciei. Iachini era liber de contract după ce a plecat de la Sassuolo, la finalul sezonului trecut. El a avut o ofertă de a antrena naționala Greciei, unde l-ar fi înlocuit pe Angelos Anastasiadis.  La Empoli, Iachini vine în locul lui Aurelio Andreazzoli demis luni, chiar în ziua în care a împlinit 65 de ani. Empoli este pe locul 18 în campionat, cu șase puncte în 11 etape.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.