Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Programul etapei a II-a

Ziarul de Vrancea
19 apr 2021 611 vizualizări

Play-off: FC Botoșani – CSU Craiova (miercuri, ora 19:00), Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj (miercuri, 21;30), Academica – FCSB (joi, 20:15). Clasament:1. FCSB – 36 p (2-1); 2. CFR – 35 p (3-0); 3. Craiova – 30 (0-0); 4.Sepsi – 24 (0-0); 5. Clinceni – 22 p (0-3); 6. Botoșani – 21 p (1-2)

Play-out: FC Hermannstadt – Astra (marți, 16;45),Viitorul – Gaz Metan (marți, 19:00), , Dinamo – UTA (marți,21:30), FC Argeș - Chindia (miercuri,16:45), Poli Iași – FC Voluntari (joi,17:30). Clasament: 1. Chindia – 23 p (2-0); 2.UTA – 22 p (1-0); 3.FC Argeș - 21 p (0-0): 4.Astra -20 p (0-0); 5. Mediaș-18 (1-1); 6.Voluntari – 17 (1-1); 7.Viitorul – 16 p (0-1); 8.Dinamo-15 p (0-0); 9. Poli Iași – 14 p (0-0): 10. Hermannstadt – 13 p (0-2).

A venit  și rândul „Specialului”

Antrenorul portughez José Mourinho a fost dat afară, ieri,de la conducerea tehnică a echipei Tottenham, la mai puțin de o săptămână de finala Cupei Ligii. Mourinho, în vârstă de 58 de ani, l-a înlocuit pe Mauricio Pochettino în noiembrie 2019, dar a fost demis acum după o evoluție internă slabă și după eșecul în Europa League. După 32 de meciuri, Tottenham ocupă locul VII în campionat, cu 50 de puncte, la cinci puncte de West Ham United, de locul IV, de Champions League. Echipa londoneză a fost eliminată de Dinamo Zagreb în optimile de finală ale Ligii Europei, cu scorul general de 3-2.Favorit să-i ia locul lui Mourinho ar fi Julian Nagelsmann, antrenorul formației RB Leipzig.

Simona se antrenează cu Kenin

Simona Halep se pregătește intens pentru noul sezon de zgură, care începe la Stuttgart. pe suprafața de joc pe care a reușit să scrie istorie în ultimii ani. Însoțită în Germania de antrenorul australian al echipei, Darren Cahill, Simona Halep e pregătită să întreacă cel mai bun rezultat obținut la Stuttgart de-a lungul carierei, semifinale (2015, 2017). Ieri, Simona Halep s-a pregătit alături de finalista de anul trecut de la Roland Garros și campioana de la Australian Open 2020, Sofia Kenin. Antrenamentul a fost atent supravegheat de Darren Cahill, care a fost alături de Simona și în România pentru a pregăti așa cum se cuvine sezonul de zgură care va culmina cu turneul de Grand Slam de la Roland Garros programat în perioada 30 mai – 13 iunie.

Succes remarcabil pentru Jianu

Tenismanul român Filip Jianu a reușit să intre pe tabloul principal de simplu al turneului challenger de la Tallahassee (Florida), dotat cu premii totale de 52.080 dolari, luni, după ce l-a învins în ultimul tur al calificărilor pe americanul Donald Young, cu 6-4, 6-2. Jianu (19 ani, 375 ATP) a trecut de Young (31 ani, 346 ATP), fost număr 38 mondial în 2012, după 64 de minute. Donald Young a câștigat titlul la Tallahassee în 2011. În primul tur preliminar, Jianu a trecut de alt american, Aleksandar Kovacevic (22 ani, 414 ATP) cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).

Räikkönen a fost pedepsit

Pilotul finlandez al echipei Alfa Romeo, Kimi Räikkönen, a fost penalizat cu 30 de secunde și a pierdut cele două punctele aferente locului IX ocupat în Marele Premiu al Regiuni Emilia Romagna de la Imola. Comisarii FIA au stabilit că pilotul Alfa Romeo a încălcat regulile, deoarece nu a trecut pe linia boxelor pentru reluarea cursei după pauza cauzată de întreruperea cu steagul roșu, în urma accidentului dintre Valtteri Bottas (Mercedes) și George Russell (Williams). Din acest motiv, el a fost penalizat cu 30 de secunde după cursă, ceea ce l-a retrogradat pe locul 13. După penalizarea finlandezului, piloții Alpine, Esteban Ocon (Franța) și Fernando Alonso, au urcat câte o poziție, pe locul IX respectiv X. Spaniolul, dublu campion mondial, înregistrează astfel primul punct de la revenirea în Formula 1.

Astra, la primul trofeu

Jucătoarea australiană Astra Sharma, locul 165 mondial, a câștigat, duminică, primul său trofeu WTA la simplu, turneul de categorie WTA250 de la Charleston.  Sharma a învins-o în finală pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 27 WTA scor 2-6, 7-5, 6-1. Meciul a durat o oră și 55 de minute. Sportiva din Australia mai are în palmares două trofee la dublu, cel de la Bogota din 2019 și cel de la Guadalajara din 2021.

Betis clasament visează

Betis Sevilla a șters din clasamentul LaLiga cele trei cluburi spaniole care fac parte dintre fondatorii Superligii europene și, astfel, a ajuns pe locul al treilea. În prezent pe locul al șaselea în LaLiga, Betis Sevilla a lăsat să se înțeleagă ce crede despre proiectul Superligii europene, eliminând din clasamentul publicat pe site-ul său web cele trei cluburi spaniole asociate proiectului: Atletico Madrid, Real Madrid și FC Barcelona.O modificare care nu a trecut neobservată pe rețelele de socializare, dar care nu a fost comentată de clubul andaluz, ajuns astfel pe locul al treilea în clasamentul său virtual.

Finală Leicester – Chelsea

Formația Leicester City s-a calificat în finala Cupei Angliei, după ce a învins, duminică, pe stadionul Wembley din Londra, cu scorul de 1-0, echipa Southampton, în semifinalele competiției. Golul a fost marcat de Iheanacho, în minutul 55. În cealaltă semifinală, disputată sâmbătă, Chelsea s-a impus cu 1-0 în fața echipei Manchester City. Finala Leicester City – Chelsea Londra este programată în data de 15 mai, tot pe stadionul Wembley.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.