Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Primul transfer la FC Argeș

Ziarul de Vrancea
2 aug 2020 729 vizualizări

FC Argeș a anunțat, luni, că a perfectat primul transfer de după obținerea promovării în Liga I: atacantul senegalez Ndiayé Mediop. Contractul jucătorului este valabil un sezon. Senegalezul a avut prima experiență cu fotbalul profesionist din România în sezonul 2017-2018, la echipa de ligă secundă

, Ripensia Timișoara. În acea ediție de campionat, Mediop a avut 34 de apariții în tricoul bănățenilor, reușind să marcheze 19 goluri, fiind unul dintre golgeterii ligii secunde. Mediop a făcut apoi pasul la Liga I, semnând cu Dunărea Călărași. În primul sezon la echipă, atacantul a evoluat în 30 de partide, marcând șase goluri. Mediop a rămas la Călărași și după ce Dunărea a retrogradat în Liga a II-a. În sezonul recent încheiat a avut cinci apariții în tricoul echipei pregătite de Cristi Pustai, reușind să înscrie un gol.

Viitorul nu se dezminte

FC Viitorul a devenit campioana Ligii Elitelor U19, sezonul 2019/2020, după ce a trecut de Dinamo, luni, în finală, în urma executării loviturilor de departajare. FC Dinamo a condus la pauză cu 2-0, după reușitele lui Diniță și Florescu. În repriza a doua, Viitorul i-a trimis însă în teren pe Alexi Pitu și Louis Munteanu, jucători cu experiența Ligii 1. Grosu a reușit să reducă din diferență, iar Munteanu a egalat în prelungiri și câștigătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Au marcat de la 11 metri: Borcea, Geamănă, Floarea, pentru Dinamo, respectiv Munteanu, Grameni, Pitu, Georgescu, pentru Viitorul. Cei care au ratat au fost Stan și Mitran de la Dinamo și Dănuleasa de la Viitorul.

L-au lăsat învelit pe Lucescu

Clubul Șahtar Donețk a renunțat la dezvelirea unei statui a lui Lucescu, după ce antrenorul român a preluat rivala Dinamo Kiev, informează presa ucraineană. Monumentul, terminat de mai mult timp, îl înfățișează pe Lucescu stând pe o bancă și trebuia dezvelit lângă Donbas Arena din Donețk, în ziua în care tehnicianul a împlinit 75 de ani. Dar Mircea Lucescu a semnat chiar cu câteva zile înainte contractul cu Dinamo Kiev, iar conducerea lui Șahtar a amânat dezvelirea statuii. Clubul Șahtar a confirmat informația, precizând că monumentul, acoperit acum cu o prelată, este la baza de antrenament a echipei și va fi instalat când formația va putea reveni la Donețk. Mircea Lucescu a primit o replică în miniatură a statuii.

Clanul româncelor în Sicilia

Laura Paar (204 WTA) s-a calificat în ultimul tur al calificărilor pe tabloul principal al turneului de la Palermo, de categorie WTA International, primul care se desfășoară după întreruperea sezonului cauzată de pandemia de coronavirus. Paar a învins-o, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, pe spaniola Aliona Bolsova (102), în turul al doilea al calificărilor, după un meci de două ore și 17 minute.În meci decisiv pentru tabloul principal, Laura a întâlnit-o pe rusoaica Ludmila Samsonova (117). Tot duminică, Gabriela Ruse (1177 WTA), a fost învinsă de slovena Kaja Duvan (121), scor 6-2, 1-6, 2-6 într-o oră și 38 de minute. Pe tabloul principal prima româncă prezentă, Irina Begu (81) a fost învinsă de 3-6, 4-6 de germana Laura Siegemund (65).

Dinamo a început nebunia

Formația Dinamo a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa FC Voluntari, într-un meci din etapa a XIII-a a play-out-ului Ligii I. Dinamo, pentru care a fost primul meci după 21 de zile, are opt partide jucate în play-out, câteva confruntări fiindu-i amânate după apariția mai multor cazuri de infectare cu coronavirus în echipă. Sorescu ('34) și Mrzljak ('76) au fost marcatorii dinamoviști, iar Căpățînă a marcat în min. 76 pentru gazde, din penalty. Dinamo se află pe locul VII (retrogradabil) în play-out, cu 21 puncte, la opt puncte de locul de baraj deținut de Politehnica Iași

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.